אחרי המתנה ממושכת ולאחר שאפשרה לנו להציץ בפרטים המדויקים על מעבדי הדור הבא, אינטל חושפת כי תשיק באופן רשמי את המעבדים המבוססים על ארכיטקטורת ה-Nehalem כבר בתחילת חודש הבא, אך במקביל היא גם דוחה דגמים מסוימים.
התאריך המדויק הינו ה-17 לנובמבר, תאריך בו יהיו זמינים לקהל הרחב 3 מעבדים מסדרת ה-Core i7 של אינטל. כל המעבדים יתבססו על ליבת ה-Bloomfield, ייוצרו בליטוגרפיה של 45 ננו-מטר, הינם בעלי מעטפת הספק של 130 וואט ויתמכו בתושבת ה-LGA1366. כרגע רק לוחות אם בעלי ערכת השבבים X58, המיועדת לשוק הגבוה וחובב הביצועים, יאפשרו עבודה עם מעבדים בתושבת זו.
הדגם המוביל בסדרה, הוא מעבד ה-Core i7-965 Extreme שמשתייך לסדרת האקסטרים, ולכן מחירו עומד על 999 דולרים ותדר השעון שלו מגיע עד ל-3.2 גיגה-הרץ, זאת לעומת שני הדגמים הנותרים, ה-Core i7-940 וה-Core i7-920 שתדר העבודה שלהם הינו 2.93 גיגה-הרץ ו-2.66 גיגה-הרץ בהתאמה. מחירים נמוך יותר ומגיע עד 562 דולרים לדגם ה-940, ומחיר שפוי של 284 דולרים לדגם הבסיסי ביותר בסדרה.
שימו לב כי כרגע כל המוצרים שיושקו מיועדים לשוק הגבוה, שכן רק בתחילת שנת 2009 אינטל מתוכננת להשיק את המעבדים בעלי שם הקוד Lynnfield שמיועדים למערכות המיינסטרים השולחניות, ואת מעבדי ה-Clarksfield שתואמים למערכות ניידות. מעבדי השרתים זכו, נכון לעכשיו, לשם Nehalem-EX, וגם הם יגיעו אלינו בשנה הבאה. כל המעבדים יהיו ככל הנראה בתושבת ה-LGA1160 והינם מרובעי ליבה.
גם ליבה גרפית, אבל לא כרגע
חשוב להבהיר כי אף אחד מהמעבדים שצויינו אינו מכיל ליבה גרפית מובנית, שכן רק לפני מספר ימים אינטל הודיעה על עיכוב בכל הנוגע להשקתם של מעבדי ה- Core i7בעלי ליבה גרפית. החברה מסרה כי היא דוחה את השקתם של כל המעבדים בעלי שם הקוד Havendale, ליבה שמקבילה לליבת ה-Lynnfield, אך היא צפויה להכיל את הליבה הגרפית בנוסף ליחידת העיבוד המרכזית. תאריך הדחייה עומד על שנת 2010, זאת לעומת המועד הרשמי של תחילת-אמצע שנת 2009.
![]() |
וואפר של ליבות מעבדי נהלם |
לרבים היה נראה תמוה כאשר החברה הודיעה על מועד השקה מוקדם שכזה, שכן ארכיטקטורת ה- Nehalem הינה חדשה, כך שבנוסף לפיתוח והשלמת המחקר לארכיטקטורה חדשה, יהיה על החברה גם לפתח ולייצר במקביל ובפעם הראשונה בתחום זה, יחידה לעיבוד מרכזי (CPU) עם ליבה גרפית מובנית על גבי אותה פיסת סיליקון, מה שדורש המון משאבים מעבר לפיתוח הבסיסי של ארכיטקטורת ה-Nehalem.
במקביל, במחנה AMD מתוכננים להשיק לראשונה מעבדים בליטוגרפיה של 45 ננו-מטר, אך גם מעבדים אלו, בעלי שם הקוד שנחאי, יהיו מיועדים לשרתים בתחילה, כאשר רק בתחילת שנת 2009, ובמקביל להשקת המעבדים השולחנים של אינטל, AMD צפויה להשיק אף היא מעבדים למערכות השולחניות.
האם 3.2 יגיעו עם 8 ליבות ?
4 ליבות פיסיות שמכילות כל אחד עוד ליבה לוגית ?
Nehalem-EX מה זה ?
ולמה לוח חדש ?GA1160
למה לא 1366 ?
לא מובן
ל-1, מה זה ליבה לוגית?
ל-1 ול-2
1. כן.
2. ה-EX מיועד לשרתים.
ליבה לוגית זה זה ברמה של תוכנה
שמדמה ליבה נוספת בתוך ליבה של חומרה
זה מונח שניתקלתי לפני כמה חודשים בפירסום
של האתר על המעבדים הללו :
הנה הכתבה
http://hwzone.co.il/news/1207768115/18670/
בכתבות באתר ובחו"ל רשום שלא ניתן לבצע OC
למה לא ניתן לבצע OC עם המעבדים הללו ?
טוענים שויסטה לא תומכת בריבוי ליבות
אז מה שווה ?
באתרים רשמיים אין פרסום על הלוח החדש
למה אתרים של אסוס וחברות רציניות
אין עדיין פרסום עעל הלוח החדש X58
למה ?
שאלה
ציטוט
כל המוצרים שיושקו מיועדים לשוק הגבוה, שכן רק בתחילת שנת 2009 אינטל מתוכננת להשיק את המעבדים בעלי שם הקוד Lynnfield שמיועדים למערכות המיינסטרים השולחניות, ואת מעבדי ה-Clarksfield שתואמים למערכות ניידות. מעבדי השרתים זכו, נכון לעכשיו, לשם Nehalem-EX, וגם הם יגיעו אלינו בשנה הבאה. כל המעבדים יהיו ככל הנראה בתושבת ה-LGA1160 והינם מרובעי ליבה
1. מובן מהכתבה שבשנת 2009 המעבדים למינסטרים לבית
יהיו לוחות 1166 , אז הלוח 1366 יחזיק מעמד חצי שנה ?
אז מה ההבדל בין AMD ל-INTEL
עפ"י מבדקים יכולת המעבד של AMD ּּּּּּּּּּּּ+DDR3
עם מעבד 2.3 יכול להגיע ל-OC
בקלות 3.3 GH
ואינטל 3.2 בלי יכולת OC
נשאר 3.2
AMD עובדים בשיטה הנ"ל כבר 4 שנים
AMD עובדת עם בקר ל גבי המעבד כבר מספר שנים
שוב מוכיחים לנו ש-AMD עדיפה