מאז חשפה נינטנדו את ה-DS, הקונסולה הניידת כפולת המסך שלה, לא פוסקות השמועות לגבי מראה הקונסולה, אופן פעולתה, המפרט הטכני ועוד. זאת בעקבות העובדה שנינטנדו לא ששה לחשוף פרטים נוספים מעבר לעובדת קיומה של הקונסולה המדוברת ומספר פרטים נוספים. השבוע נחשפו פרטים נוספים, אשר שופכים אור נוסף על הקונסולה. כפי הנראה, פרטים אלו הודלפו לאחר שסופקו על ידי נינטנדו למקורות יודעי דבר, שהיו אמורים לשמור אותם בסוד.
בשבועות האחרונים פורסמו ידיעות המדברות על כך שלפחות אחד משני המסכים של ה-DS יהיה מסך מגע והפרטים החדשים מאשרים זאת. על פי המפרט הטכני המעבד הראשי, ARM9, יהיה בעל תדר שעון של 67 מגה-הרץ והמעבד השני, ARM7, בעל תדר של 33 מגה-הרץ. לקונסולה יהיו מספר סוגי זכרון ובנפחים שונים, 32 קילו-בייט של זכרון RAM המשותף לשני המעבדים, זכרון מערכת ראשי (RAM) בנפח של 4 מגה-בייט וזכרון VRAM (ר"ת Video RAM) בנפח 656 קילו-בייט אשר מיועד לעיבוד הגרפי. המעבד ARM7 הוא אותו מעבד שמפעיל את קונסולת ה-GBA (ר"ת Game Boy Advance) של החברה ועל פי הערכות מיקומו כאן יאפשר ל-DS תאימות אחורנית למשחקי GBA.
נוסף על כך, אנו נחשפים לראשונה לעובדה כי הרזולוציה של מסכי ה-DS תהיה 256×192 פיקסלים, המהווה שיפור ביחס ל-240×160 של קונסולת ה-GBA. נתונים על עוצמת העיבוד הגרפי של הקונסולה מעניינים אף הם, כאשר לפי הפרסומים כוחה של הקונסולה בעיבוד תלת-מימד יעמוד על 120 אלף פוליגונים בשנייה ובדו-מימד עד ל-4 "שכבות" גרפיות והצגה של עד 128 אובייקטים בו זמנית.
מקשי השליטה בקונסולה והמיקום שלהם יהיו דומים מאוד לאלו שב-GBA כאשר בנינטנדו עדיין שוקלים אם להוסיף את מקשי X ו-Y. אולם זה בהחלט לא הכל ועל פי הפרטים שנחשפו הקונסולה תהיה בעלת רכיב אלחוטי מובנה (Wi-Fi) אשר יאפשר ליצור קישור אלחוטי של עד ל-16 שחקנים בו-זמנית.
ידיעות נוספות שפורסמו בשבועות האחרונים נוגעות לשם הקוד של הקונסולה, אשר נמצאת בימים אלו בפיתוח. כאשר נינטנדו חשפה לראשונה את קונסולה ה-DS, היא הציגה את השם כאילו ומדובר בשם קוד של המוצר ולא שמה הסופי. כעת נראה כי שם הקוד של הקונסולה הוא Nitro, מה שמחזק את העובדה כי DS היא כנראה בכל זאת השם של קונסולה זו.
נזכיר כמובן שכל ידיעה מוקדמת לגבי תכונותיה של קונסולה שנמצאת תחת פיתוח היא בגדר תחזיות בלתי מדויקות ולא יותר מכך. דוגמא בולטת היא מסמכי הפיתוח של קונסולת ה-GBA, אשר ציינו שוב ושוב אפשרות קישורית אלחוטית – אשר התממשה רק שלוש שנים אחרי צאת הקונסולה לשוק.