מארזים וגופי קירור
מארזים (מאת: עמרי פימה)
מארזי המחשב זכו בשנה האחרונה לעדנה מחודשת, לאחר תקופה ארוכה למדי בה אפשרויות הבחירה של הצרכן היו מוגבלות למדי והסתכמו בערך ב Chenming, Lian-Li ו CoolerMaster.
השנה הגיחו לשוק מספר מרשים למדי של מארזים בשלל צבעים וצורות – מה שהפך את תהליך בחירת מארז השנה ללא פשוט.
לבסוף נבחר דווקא אחד המארזים היותר ותיקים – ה XaserIII מבית ThermalTake.
הבחירה ב XaserIII היא אולי הבחירה השנויה ביותר במחלוקת במאמר זה; נגדו יאמר שהוא קיטשי מדי, בעל סירקולציה בינונית בלבד, ולרוב ניתן למצוא מארזים יפים יותר ממנו (Lian-Li PC-6070), מהפכניים יותר ממנו (Zalman TNN500), ואפילו קיטשיים יותר ממנו (Gaming case) אך למרות הוויכוח על המקום הראשון, ה XaserIII שמר על מקום של כבוד בתור הבחירה השניה של כולם.
אז מה הפך את המארז של ThermalTake למארז השנה? ה XaserIII הוא מבין מארזי ה Hi-End הראשונים ששברו את הקונספציה של מארזי ה Chenming שרוב מארזי ה Hi-end (כולל סדרת ה Xaser2) השתמשו בה, למעט אולי CoolerMaster ו Lian-Li שפיתחו מארזים משלהם.
ה Xaser3 לקח את הקונספט המצליח והוסיף מספר שינויים מהותיים מאוד, כדוגמת סיבוב כלוב הכוננים הקשיחים ב 90 מעלות -לגישה נוחה הרבה יותר, שילוב Fanbus וחיישן טמפרטורה מובנה במארז, לא פחות מ 7 מאוררים, אשר לשם שינוי גם מסופקים עם המארז עצמו ולא נמכרים בנפרד, וכמבון עיצוב יחודי וצבעוני במיטב המסורת של ThermalTake.
אך אולי אחת הסיבות המהותיות ביותר לזכיית ה XaserIII בתואר הנכסף הוא הצלחתו היחסית בארץ; נראה שלמרות מחירו הגבוה ולמרות עיצובו המוזר והצבעוני הוא זכה לנתח מכירות מרשים למדי בעבור מארז שמחירו למעלה מ 1,000 שקלים, מה שמביא אותי לפחות למסקנה שכנראה שהישראלים אוהבים קיטש.
גופי קירור (מאת: בני רונן)
גוף הקירור הנבחר לשנת 2003 – ThermalRight SLK947U
גוף קירור זה של ThermalRight שוקל לא פחות מ-570 גרם אשר מתפרשים על הבסיס העבה וסנפירי הנחושת הרבים. הוא עשוי כולו מנחושת טהורה ובסיסו מלוטש ברמה גבוהה כמסורת Thermalright, דבר אשר מסייע רבות בהעברת החום אל סנפירי הנחושת, ומשם כבר החום מתפזר ע"י מאוורר 92 מ"מ שקט או מאוורר 80 מ"מ טיפה חזק יותר.
כמובן שהתופסנים אשר מסופקים עם גוף קירור זה תומכים גם במאווררים בעובי של 15מ"מ ועד ל35מ"מ מפלצתי שלרוב אלו מאווררי הטורנדו/דלתא למינהם, אשר ידועים בעוצמת הקירור הרבה שלהם וברעש שיכול לשגע פיל.
אכן, שילוב של אחד המאוררים הללו עם גוף הקירור הנהדר הזה יוצר פתרון קירור ברמה גבוהה ביותר.
לאחר זמן מה Thermalright הביאה פתרונות קירור טובים נוספים שהפגינו יעילות גבוהה יותר בשילוב עם מאווררים שקטים יותר: ה SP97 למעבדי AMD Socket A וה SP94 למעבדי אינטל Socket478 וזאת הודות לטכנולוגיית ה Heat Pipe
המאפשרת להעביר את החום מבסיס הסינק לחלקו העליון ביעילות רבה, כדי לפזר את החום באופן שווה בין חלקי הסינק ובכך להגיע לביצועים גבוהים גם בשילוב עם מאורר חלש (ושקט) יחסית.
אמנם שני סינקים אלו מתעלים בביצועים על ה SLK947U כאשר המאורר הוא חלש ושקט יחסית, אך בשילוב עם מאורר שדוחף הרבה אוויר, אין ל-947 תחרות.
יתרון נוסף שיש לגוף קירור זה הוא התאמתו לשני סוגי תושבות המעבדים (Pentium 4 ו Athlon), מה שמאפשר ל ThermalRight לספק פתרון קירור מעולה לשני השווקים, במוצר אחד מוצלח.
גופי הקירור התקציביים של שנת 2003
כולנו מכירים את חברת Thermaltake שהיא בין החברות הטובות לקירור מקיף וזול יחסית לחברות יוקרתיות כמו Thermalright.
בשנה האחרונה, Thermaltake הפתיעה את קהל הצרכנים באמצעות גופי קירור מעולים כגון הוולקנו 11/+ (ואפילו וולקנו 9) שהביאו ביצועי קירור מרשימים במחיר זול למדי; המאוורר שהיה מותקן על גופי קירור אלו הוא ה Smart Fan2 אשר בורר את המהירות (בין אם זה ידנית או חיישן חום) בין 1300RPM לבין 4800RPM (או במילים אחרות: 20CFM-76CFM).
הוולקנו 11+ שמיועד לסוקט A/370 עשוי כולו מנחושת, בעל בסיס בעובי של 6 מ"מ אליו מחוברים סנפירי הנחושת – סוג זה של קירור נותן ביצועים בינוניים עד טובים מאוד ביחס למחיר שמשלמים ובמקרה שלנו, הביצועים היו רחוקים מלהיות בינוניים.
גוף הקירור וולקנו 9 כולל גם הוא את אותו המאוורר שבוולקנו 11+ אך גוף הקירור הזה עשוי מאלומיניום ובסיס נחושת דקיק רק למטרה אחת, והיא העברת החום במהירות לאלומיניום אשר מסוגל "לאבד" אותו מהר יותר מנחושת, ולכן הוולקנו 9 יכול להשתוות גם לוולקנו 11+ החזק, אך רק במהירויות מאוורר נמוכות יחסית (3200RPM ומטה).
גם את שוק מעבדי Pentium 4 לא הזניחה חברת Thermaltake והוציאה בשבילם היטסינק ששלט בתחום גופי הקירור הזולים והטובים למעבד זה: Spark 7+.
גוף קירור זה הוא התחליף לוולקנו 7+ (אשר מיועד לשתי הפלטפורמות) וביצועיו אף עולים עליו במעט.
ה Spark 7+ עשוי כולו מנחושת, עם בסיס בעובי של 5.5 מ"מ אליו מחוברים סנפירי נחושת; מידותיו של המאוורר שעל גוף קירור זה הם 70x70x25מ"מ, והוא מאפשר (בדומה ל SmartFan 2) שליטה על מהירותו בצורה ידנית או בעזרת חיישן החום המובנה בתוכו.
ביצועיו הם כאמור טובים למדי, ובהתחשב במחירו הנמוך, הוא גוף הקירור המומלץ לכל מי שמחפש קירור יעיל לפנטיום שלו, מבלי להרגיש זאת יותר מדי בכיס.