ערכות שבבים ולוחות אם
ערכות שבבים (מאת: אסף רהב)
ערכת שבבים עבור מעבדי i865PE – Pentium 4
אי שם בסוף שנת 2002 הוציאה אינטל לשוק צ\'יפסט שיועד לתחנות עבודה, צ\'יפסט זה נקרא E7205 ומה שהפריד אותו מכל שאר הצ\'יפסטים שהיו קיימים עד אז למעבדי ה P4 הוא התמיכה שלו בשני ערוצי זיכרון DDR.
בהתאם לתקופה הוא תמך רק בבאס של 533MHz וזיכרון DDR266 (כאמור שני ערוצים של DDR266 מספקים רוחב פס שתואם במדוייק את הבאס במהירות 533MHz).
כחצי שנה מאוחר יותר, בתחילת 2003, השיקה אינטל סידרה חדשה של צ\'יפסטים שהתבססה על אותו צ\'יפסט ראשוני, כאשר נוספו התמיכה בבאס של 800MHz וכמובן זיכרון DDR400 שנחוץ בכדי לספק את רוחב הפס הגבוה שדורש באס כזה.
הצ\'יפסטים החדשים נקראו i865P, i865G, i865PE, i875P.
ה 875 יועד, בדומה ל E7205, לתחנות עבודה, לכן הוא תומך ב ECC והגיע עם פונקציה בשם PAT שלא הובנה היטב בתחילה, אך פרט לזה הוא זהה ל 865PE.
ה 865P לא תומך ב 800MHz באס או DDR400, וה 865G זהה ל 865PE אך מכיל כרטיס מסך משולב (ונחות מאוד).
ה 865PE הוא הצ\'יפסט המהיר ביותר ל P4 פרט ל 875 היקר ממנו משמעותית, מה גם שבלוחות רבים מבוססי 865PE ניתן להפעיל את פונקצית ה PAT שאינטל טענה כי היא ייחודית ל 875, ובכך להגביר משמעותית את ביצועי הזכרון.
ה 865PE איפשר לנו לקנות לוחות אם במחירים סבירים של כ 600-700 ש"ח שמציגים ביצועים מהשורה הראשונה, יחד עם תוספות סטנדרטיות כמו SATA ואפילו RAID אופציונלי מובנה בצ\'יפסט.
ללא ספק, מדובר בפלטפורמה יציבה ואמינה שכבשה את השוק של לוחות ה P4, לפחות בתחום הבינוני ומעלה.
ערכת שבבים עבור מעבדי nForce 2 Ultra 400 – K7
צ\'יפסט זה הגיע כהמשך ישיר של ה nForce הראשון, אשר אמנם לא היה מאוד פופולרי בזמנו, כנראה בגלל שאנשים חששו ממוצרים חדשים, אך הוא איפשר ל nVidia להוכיח כי הם יודעים לבנות צ\'יפסטים לא רעים בכלל.
כיום, זהו הצ\'יפסט המהיר ביותר למעבדי K7 למרות ניסיונות של VIA להגיב בדמותם של ה KT400A / KT600.
מדובר צ\'יפסט איכותי ומהיר, אשר מגיע בתצורה אופציונלית עם גשר דרומי מדגם MCP-T שמוסיף תמיכה ב IEEE1394 וכרטיס קול איכותי ביותר שמוכר לנו כ SoundStorm, אשר לדעת רבים שווה ערך לכרטיסי האודיג\'י הראשונים של קריאייטיב שעדיין עולים קרוב מאוד למחירו של לוח NF2 שלם.
עם גשר דרומי מדגם MCP ללא התוספות המפוארות ניתן לקבל לוח זול מאוד שמציג ביצועים מצויינים, או שניתן להשקיע מעט יותר בלוח עם הפונקציות האופציונליות ולקבל לוח עם כל תוספת שנוכל לרצות בשלב זה.
לוחות המבוססים על ה NF2 ניתן למצוא בכל תחום מחיר כמעט, והם תמיד יציעו את הביצועים הטובים ביותר, לכן זהו הצ\'יפסט המומלץ שלנו לשנת 2003.
לוחות אם (מאת: עומרי פימה)
לוח אם עבור מעבדי Abit IC7-MAX3 – Pentium 4
יחד עם ערכות השבבים i875 ו i865, הגיעו בשנה האחרונה לא מעט לוחות איכותיים למעבדי ה P4 אשר ניצלו את ביצועיהם המצויינים ושלל הפיצ\'רים של הצ\'יפסטים החדשים . אחד הלוחות המרשימים ביותר והזוכה הטבעי בבחירת HWzone ללוח השנה למעבדי Pentium4 הוא לוח ה IC7-MAX3 מבית ABIT.
את ABIT אין צורך להכיר בפניכם, ובוודאי שלא את המוניטין הרב שלה בתור יצרנית לוחות אם; ה IC7-MAX3 הוא לוח ה High-end מתוצרתה למעבדי Pentium4, כאשר הקונספט שעמד מאז ומעולם מאחורי סדרת ה MAX של ABIT הוא ביצועים ללא פשרות ומקבץ הפיצ\'רים המובחר ביותר שניתן לאסוף על לוח יחיד.
הלוח מכיל את כל שלל התכונות המוכרות של צ\'יפסט ה i875 עליו הוא מבוסס, ובין השאר גם כולל תמיכה בבאס של 800MHz, תמיכה ב Dual Channel DDR400, ממשק AGPx8, ממשק SATA, חיבורי USB2.0 ו FireWire, וכמובן כרטיס קול 5.1 מובנה.
אך כמובן שלא הפיצ\'רים הללו הם אלו אשר הביאו לו את התואר הנכסף, אלא סדרה של תוספות מיוחדות מבית Abit אשר כוללות בקר RAID עם תמיכה בשישה ערוצי SATA, כרטיס רשת Gigabit LAN מובנה ומערכת קירור ה OTES הייחודית המקררת את רכיבי ה mofset היא פיצ\'ר אטרקטיבי נוסף בלוח זה.
Abit אף הגדילה והוסיפה באנדל מרשים הכולל כמובן כבלים מעוגלים, כבלי SATA ומתאמי מתח ל SATA, כבלי FireWire ו USB ומערכת ייחודית לקידוד והגנת המידע על ההרד דיסק באמצעות חומרה.
אך כמובן שגדולתו האמיתית של הלוח נמדדת במבחני הביצועים, שם במיטב מסורת Abit ה IC7-MAX3 מציג ביצועים מעולים המותחים את יכולתיו של צ\'יפסט ה i875 למקסימום. גם יכולות האוברקלוקינג של הלוח אינן מאכזבות ומצליחות למתוח הן את יכולות הצ\'יפסט והן את יכולות המעבד והזכרונות למקסימום האפשרי.
הביצועים המצויינים בשילוב עם יכולות OC מרשימות, היציבות, ושלל הפיצ\'רים השונים הנכללים בלוח עצמו ובבאנדל המצורף מעניקים לו את תואר בחירת השנה של HWzone.
לוח אם עבור מעבדי Abit AN7 – AthlonXP
על שוק לוחות האם למעבדי ה AhtlonXP בית AMD שולטת כמעט ללא עוררין nVidia עם שבב ה nForce2 המעולה מתוצרתה. לא מעט לוחות אם אשר התבססו על צ\'יפסט ה nForce2 ולאחרונה גם nForce2 Ultra 400 הגיעו למדפים בארצנו, מה שהקשה על הבחירה במיוחד לאור הצלחתם היחסית של מספר חברות ובניהן ABIT ,EPOX ,DFI ו Chaintech לשמור על ביצועים מעולים, אוסף פיצ\'רים מרשים, ולעיתים אף מחיר תחרותי.
עם זאת הצורך בבחירת מוצר אחד הובילה אותנו שוב ל Abit עם לוח ותיק יחסית בגרסתו המחודשת – ה ABIT AN7.
לוח זה מבוסס על סדרת לוחות ה NF7 המצויינים, והוא בעצם מהווה גרסה עמוסת פיצ\'רים של אותם לוחות; הלוח מבוסס על צ\'יפסט ה nForce2 Ultra400 המספק תמיכה בבאס של 400MHz הקיים במעבדי הבארטון החדשים, כמו כן הלוח כולל תמיכה ב Dual Channel DDR400, AGPx8 ,תמיכה במערך SATA-RAID, כרטיס קול 5.1 המבוסס על שבב ה SoundStorm המעולה של nVidia, וכמובן מספר רב של חיבורי USB2.0 ו FireWire.
כמובן שבתור לוח המייעד את עצמו לאוברקלוקינג, נוסף לשלל האפשרויות הנרחבות בביוס, כולל ה AN7 את שבב ה µGuru המפורסם שלה.
גם לוח זה, כמיטב המסורת של ABIT, כולל יכולות אוברקלוקינג מרשימות למדי כמו כן גם ביצועים מצויינים בכלל – זאת, בשילוב התמחור האטרקטיבי, הופכים את ה AN7 לאחד הלוחות המוצלחים של השנה ובחירת השנה של HWzone.