בדיקת ביצועים
לצורך בדיקת הביצועים, נעשה שימוש בשני מחשבים, אחד נייד ואחד נייח, בעלי כרטיסי רשת של 1 גיגה-ביט לשנייה ובתוכנת IPERF. הסבר מפורט לגבי התוכנה בה נעשה שימוש, ניתן למצוא במדריך הזה בפרק "אופן ההפעלה של iperf". במתאמים הותקנה גרסת הקושחה האחרונה הנמצאת באתר של TRENDnet – גירסה 5.0.1.02. בנוסף, נעשה שימוש בתוכנת TRENDnet Powerline Utility בגרסתה האחרונה – v6.0.1.00B0003. גרסאות אלה נמצאות בדף הזה.
ראשית, ולצורכי בקרה, נבדקו הביצועים של כרטיסי הרשת כאשר הם מחוברים למתג (Switch) התומך במהירות של 1 גיגה-ביט לשנייה. הביצועים נבדקו על ידי הפקודה:
iperf -c 10.0.0.12 -t 60 -P 2 -w 128KB
לאחר 4 הרצות התקבלה תוצאה ממוצעת של 921 מגה-ביטים לשנייה. זוהי תוצאה צפויה המראה על ניצול של קצת יותר מ-92% של רוחב הפס המקסימאלי. בשלב הבא חוברו שני המתאמים לאמבטיית שקעים שחוברה לשקע חשמל. מתאם אחד חובר באמצעות כבל רשת למתג אליו חובר המחשב הנייח. המתאם השני חובר למחשב הנייד. לאחר שהקשר בין שני המתאמים התייצב, הפקודה הרשומה לעיל הורצה שוב מספר פעמים. במצב זה התקבלו תוצאות סותרות.
בעוד שברוב ההרצות נעו התוצאות בין 75 מגה-ביטים לשנייה ל-90 מגה-ביטים לשנייה, בחלק קטן מהן נרשמו תוצאות של 150 מגה-ביטים לשנייה עד 170 מגה-ביטים לשנייה. התוצאה הטובה ביותר שהושגה היא 174 מגה-ביטים לשנייה. בחלק האחרון של בדיקת ביצועי המתאמים נותר המחשב בנייח במקומו והנייד חובר בנקודות B, C, D ו-E. נקודות אלה זהות לאלה בבדיקות הביצועים האלחוטיות. ניתן לקרוא על מיקום הנקודות והמתודולוגיה בפרק "כיצד נבדקים הביצועים של נתבים" במדריך "בדיקת ביצועים קווית ואלחוטית ברשת הביתית". להלן פרוט התוצאות. כל התוצאות הן במגה-ביטים לשנייה ו-P מציין את מספר הזרמים (Streams) שהורצו בין המחשבים.
בדיקת הביצועים מצביעות על כך שאין חשיבות למספר הזרמים (Streams) בין המחשבים. הפרמטר העיקרי המשפיע על הביצועים הוא מיקום השקע עצמו והמרחק שלו מארון החשמל. השקעים בנקודה A ובנקודה B מחוברים לפאזות שונות והם מרוחקים מארון החשמל 14 מטרים ו-11 מטרים בהתאמה – כלומר למרות הקרבה הפיזית ביניהם, אורך כבלי החשמל המחבר אותם הוא הגבוה ביותר. נקודה C נמצאת על אותה פאזה כמו נקודה A ולכן התקבלו בה תוצאות גבוהות. נקודות D ו-E נמצאות על פאזה שונה מנקודה A אך הן יחסית קרובות לארון החשמל – כ-4 מטר ולכן התוצאות בהן זהות וטובות יחסית.
בדיקת זליגה
על מנת לוודא שהמידע העובר על גבי רשת החשמל הביתית אינו זולג לרשתות של דירות סמוכות, חובר מתאם אחד בדירת השכנים. במצב זה לא הצליחו המתאמים לזהות אחד את השני. בכל מקרה יש לציין שהמידע העובר על גבי רשת החשמל מוצפן ב-AES 128 כך שגם אם מאזינים לרשת, האפשרות לפענח אותו נמוכה מאוד.
סקירה משובחת
למרות שמדובר במתחרים שלנו, זה מעלה את החשיפה של הציבור לפתרון של רשת על גבי קווי החשמל (או PLC בלעז).
תודה.
במתחרים של מי מדובר TMPUSER ?
תודה אחלה סיקור למרות שקצת…
יותר מידי פירוט, כאילו את מי זה מעניין כמה טמפ יש בתוך המכשיר 😛
יפה שתיקנו את העניין שזה יכול לעבוד גם לא על אותה הפאזה.
אם החברה במשך 3 שנים לא מצאו פיתרון לא כל ההפרעות אז הם גם לא ימצאו.
בקיצור רק למי שממש אין ברירה.
סיקור מעולה! זכור לי מהאתר NetCHEIF Articles
תודה שהבאתם את הסיקור גם לכאן
גם אני מת מסקרנות. מי המתחרים?
יש לי homeplug בבית – ממליץ
זה עובד מצויין בדירה קטנה. עדיף על אלחוטי, בגלל שהמהירות היא לא כל התמונה, אלא גם איבוד packets ובזה היא עולה על האלטרנטיבה.