תכולת ה-CD
הכנסת ה-CD המצורף לקיט המתאמים לכונן במחשב מפעילה, באופן אוטומטי, ממשק המאפשר:
- צפייה במדריך ההתקנה המהיר (QIG) של המתאם ובמדריך המשתמש המלא שלו (UG).
- התקנת תוכנת הניהול של רשת המתאמים הביתית. בהמשך הסקירה יש תיאור מפורט של התוכנה.
- רישום הנתב באתר של חברת TRENDnet.
התקנה והגדרות ראשוניות
התקנת ה-TPL-401E פשוטה מאוד ומסתכמת בשתי פעולות עיקריות: חיבור המתאם לרשת החשמל וחיבור כבל רשת בין המתאם לבין המחשב (או התקן IP אחר כמו נתב, מתג, נקודת גישה או כל אמצעי אחר שיש לו חיבור רשת). אין צורך בהתקנה מנהל התקנים כלשהו לצורך השימוש במתאם. בשלב ראשון, חיבור המתאם לשקע חשמל גורם לנורית ה-PWR להידלק. בשלב השני, ומספר שניות לאחר חיבור כבל הרשת בין המתאם לבין התקן ה-IP, תדלק נורית ה-PL. הנורית תאיר באחד מ-3 צבעים המציין את טיב החיבור של המתאם אל שאר המתאמים המותקנים ברשת הביתית: ירוק פירושו מצויין, צהוב – טוב מאוד ואדום משמע בינוני. במידה והנורית אינה דולקת המשמעות היא שלא אותר ברשת החשמל אף מתאם HomePlug תואם.
ברור שבזמן שלרשת החשמל הביתית מחובר רק מתאם HomePlug אחד, נורית ה-PL שלו תישאר כבויה. תוך כ-10 עד 15 שניות מרגע חיבור המתאם השני לרשת החשמל, נורית ה-PL תידלק בשני המתאמים באחד מהצבעים שצוינו. אם בשני המתאמים נורית ה-PL נשארת כבויה, המשמעות היא שהמתאמים לא זיהו אחד את השני. מצב זה יתכן אם המתאמים לא נמצאים על אותה רשת חשמל ביתית או שהם מאוד מרוחקים האחד מהשני. בכל מקרה ועל מנת לוודא שלא מדובר בתקלה, מומלץ לחבר את המתאמים לאמבטיית שקעים המחוברת לשקע חשמל פעיל ולבחון את מצב הנוריות באופן חיבור זה.
הערה: אנו מגדירים "רשת חשמל ביתית" כאוסף שקעי החשמל המחוברים לאותו מונה חשמל. שקע חשמל המחובר למונה אחר אינו נמצא באותו "רשת חשמל ביתית" והמונה, עקב תכונותיו הפיזיקאליות, משמש כ"גדר ההפרדה" בין הרשתות השונות.
אחרי שהמתאמים מזהים אחד את השני, הם מתחילים בתהליך סנכרון בו הם מנסים לאתר תדר פעילות נקי מרעשים אלקטרו-מגנטיים שיאפשר להם פעילות אופטימאלית. לפיכך, יתכן שבדקות הראשונות תחליף נורית ה-PL את צבעה מספר פעמים. תהליך זה יכול לקחת בין 2 ל-3 דקות ורק לאחריו מתייצב צבע הנורית ומצביע על טיב החיבור בפועל. על מנת לוודא שנוצר חיבור רשת בין שני המתאמים, יש לבחון את מצבה של נורית ה-ETH. נורית זו צריכה להאיר ולהבהב בצבע ירוק. במידה וזה המצב, כדאי לבדוק באמצעות פקודת ipconfig שהמחשב קיבל כתובת IP חוקית, מה שיצביע שהכול עובד כשורה.
סקירה משובחת
למרות שמדובר במתחרים שלנו, זה מעלה את החשיפה של הציבור לפתרון של רשת על גבי קווי החשמל (או PLC בלעז).
תודה.
במתחרים של מי מדובר TMPUSER ?
תודה אחלה סיקור למרות שקצת…
יותר מידי פירוט, כאילו את מי זה מעניין כמה טמפ יש בתוך המכשיר 😛
יפה שתיקנו את העניין שזה יכול לעבוד גם לא על אותה הפאזה.
אם החברה במשך 3 שנים לא מצאו פיתרון לא כל ההפרעות אז הם גם לא ימצאו.
בקיצור רק למי שממש אין ברירה.
סיקור מעולה! זכור לי מהאתר NetCHEIF Articles
תודה שהבאתם את הסיקור גם לכאן
גם אני מת מסקרנות. מי המתחרים?
יש לי homeplug בבית – ממליץ
זה עובד מצויין בדירה קטנה. עדיף על אלחוטי, בגלל שהמהירות היא לא כל התמונה, אלא גם איבוד packets ובזה היא עולה על האלטרנטיבה.