אנו שמחים לספר לכל הגולשים באתר וחברי הפורום שלנו על פתיחת אזור חדש באתר המיועד במיוחד למפתחי תוכנה, מתכנתים ושאר העוסקים בתוכנה וכתיבת קוד. האזור החדש באתר יעסוק בכתבות, חדשות, מאמרים ומדריכים בנושא שפות תיכנות, סביבות עבודה, טכנולוגיות חדשות ושאר דברים הקשורים לצד הרך בעולם המחשבים – קוד.
במשך תשע השנים (וקצת…) שבהן HWzone קיים, עסק האתר באופן מצומצם יחסית בטכנולוגיות הקשורות בפיתוח תוכנה, ופורום שפות תיכנות שלנו היה בית לאותם אלו מחברי הקהילה שלנו אשר התעניינו בנושא. לאורך הזמן קיבלנו לא מעט בקשות להרחיב את התעסקותינו בנושא זה, ואנו גם מאמינים שבמדינה כמו ישראל, בה נמצאים אנשים רבים העוסקים בתיכנות באופן יומיומי, יש מקום לאתר שירכז את כל התוכן והדיונים בנושא – בדיוק כמו באתרים באנגלית.
אנו שמחים לספר על כך שמעתה תוכלו לקרוא ב-HWzone חדשות, כתבות ומדריכים גם בנושא פיתוח תוכנה, וכי החלטנו לפצל את פורום שפות תיכנות הקיים לחמישה פורומים חדשים, ולהקדיש לנושא קטגוריה שלמה במערכת הקהילות שלנו – קטגוריית תכנות.
הפורומים החדשים הם שפות עילית, פיתוח אתרי אינטרנט, תכנות Low Level, תכנות למכשירים ניידים חכמים ותכנות כללי.
לרגל הקמת האזור החדש, החלטנו לצאת באתגר כתיבת מאמרים בנושא ולחלק פרסים יקרי ערך למשתתפים בשיתוף חברת מיקרוסופט ישראל. בשלושת השבועות הקרובים כולכם מוזמנים לשלוח אלינו קטעי תוכן קצרים בנושא – מדריכים, מאמרים על סביבות עבודה ושפות תיכנות, ידיעות על מה חדש בשוק ומאמרי דעה בנושא.
כל משתתף שישלח כתבה אשר תהיה טובה מספיק להתפרסם באתר יזכה, ללא הגרלה או תחרות, בפרסים מבית מיקרוסופט לבחירתו. במיקרוסופט ישראל החליטו לצ'פר עוד יותר את אלו מכם אשר יכתבו אודות מוצר מבית החברה, ומאמרים אשר יתפרסמו בנושא מוצרי מיקרוסופט יזכו את כותביהם גם בפרס בונוס נוסף!
הכותבים המאושרים אשר יזכו בפרסים, יוכלו לבחור לקחת הביתה סט מקלדת ועכבר אלחוטיים ומקצועיים – במיוחד למתכנתים ואנשים העובדים שעות רבות מול המחשב – מדגם Wireless Laser Desktop 7000. הסט האלחוטי מבית מיקרוסופט כולל גם עכבר לייזר ארגונומי הכולל עריסת טעינה ומשענת מיוחדת לפרקי הידיים במקלדת.
משתתפים אשר יכתבו מאמר אודות אחת מהטכנולוגיות של חברת מיקרוסופט ומאמרם יפורסם, ואשר יבחרו לקבל את סט ה-Natural Ergonomic Desktop 7000 בתור פרס, יקבלו בנוסף גם מצלמת רשת מדגם LifeCam VX-2000 בתור בונוס
לחלופין יוכלו הכותבים אשר יזכו בפרסים לבחור לקבל מצלמת רשת באיכות HD מדגם LifeCam Cinema של מיקרוסופט. מצלמת ה-LifeCam Cinmea כוללת מיקרופון מובנה בעל מנגנון לסינון רעשים, גוף מתכתי ויכולת צילום ברזולוציה של 720p!
משתתפים אשר יכתבו מאמר אודות אחת מהטכנולוגיות של חברת מיקרוסופט ומאמרם יפורסם, ואשר יבחרו לקבל את מצלמת ה-LifeCam Cinema בתור פרס, יקבלו בנוסף גם עכבר למחשב נייד מבית מיקרוסופט מדגם Wireless Mobile Mouse 3500 בתור בונוס
מהם הכללים להשתתפות בתחרות?
- תחרות הכתיבה תיארך שלושה שבועות, החל מיום רביעי, ה-1/12/2010 ועד ליום שלישי ה‑21/12/2010, כאשר במסגרת זמן זו כולכם רשאים לשלוח חומרים למערכת.
- על הכתבה להיות פרי עטו של השולח, בנושא שפות תיכנות, כתיבת קוד וטכנולוגיות פיתוח. המשתתפים מוזמנים לקחת נושאים אלו לכל כיוון שיבחרו.
- כל המאמרים צריכים להיות מקוריים ולא מועתקים או מתורגמים ממקור קודם. אין לשלוח מאמרים אשר פורסמו בעבר במקומות אחרים, גם אם השולח הוא הכותב המקורי.
- למאמרים יש לצרף תמונות וצילומי מסך רלוונטים.
- על הכתבה להיות באורך מינימאלי של כ-400 מילים ובאורך מקסימלי של כ-1200 מילים.
- כל כתבה אשר תהיה טובה מספיק על מנת להתפרסם באתר, תזכה את בעליה בפרס מתנת חברת מיקרוסופט ללא הגרלה – מצלמת רשת HD מדגם Microsoft LifeCam Cinema או סט מקלדת ועכבר אלחוטיים ארגונומיים מדגם Wireless Laser Desktop 7000 – לבחירתו של המשתתף, וכמובן שתתפרסם יחד עם קרדיט מלא לכותב.
- כתבות זוכות אודות אחד ממוצרי חברת מיקרוסופט או אודות טכנולוגיה של החברה (כגון .NET FW, שפת C#, MS SQL וכו'), יזכו את כותביהן בפרס בונוס נוסף – עכבר למחשב נייד מבית מיקרוסופט מדגם Wireless Mobile Mouse 3500 או מצלמת רשת מדגם LifeCam VX-2000 – בהתאם לפרס אותו בחר הזוכה כפרס הראשי.
- ההשתתפות בתחרות אסורה למנהלי אתר HWzone ולעובדי מיקרוסופט ישראל.
את הכתבות יש לשלוח לכתובת הדוא"ל [email protected] לא יאוחר מיום שלישי, ה-21 לדצמבר 2010 בשעה 23:55. כתבות מועתקות או כתבות המבוססות על תכנים שנכתבו שלא על ידי השולח או תכנים המוגנים בזכויות יוצרים – יפסלו מהשתתפות בתחרות.
כל הכתבות אשר יבחרו כטובות מספיק, מעניינות ורהוטות ביותר, יזכו את כותביהן בפרסים.
רוצים להשתתף באתגר הכתיבה שלנו אבל לא יודעים על מה לכתוב? מחפשים דוגמא למאמרים ומדריכים בנושא פיתוחי תוכנה? הכנסו לאתר הבלוגים של מיקרוסופט למפתחי תוכנה, וצפו בעשרות מאמרים בנושא. למשל:
WebMatrix להורדה והתקנה – מאת גיא בורשטיין. WebMatrix הוא כלי חינמי לבוני אתרים, שמכסה את כל תהליך בניית האתר. במאמר הסברים כללים, כיצד להתקין ועוד.
סילברלייט לאן? – מאת גיא בורשטיין. מאמר שנכתב בעקבות כנס המפתחים השנתי של מיקרוסופט לגבי המחויבות של מיקרוסופט לטכנולוגיית ה- Silverlight.
מתעניינים בטכנולוגיה ופיתוח תוכנה ואתרי אינטרנט? הירשמו עוד היום לרשימת התפוצה של מיקרוסופט למפתחים, וקבלו עידכונים שוטפים על אירועים, כנסים ותוכנות חדשות, כגון תוכנת ה-Photosynth.
תשובות
1. כן – ללא תחרות. כל כתבה שבסופו של דבר תתפרסם באתר – תזכה את כותביה בפרס. אם חשבנו שזה מספיק טוב להתפרסם – הכותב יקבל פרס לבחירתו.
2. אבל, יש הגבלה של פרס אחד לכותב. מי שישלח יותר מכתבה אחת, ויאשר לפרסם גם יותר מכתבה אחת אם הכתבות טובות – יקבל עדיין רק פרס אחד.
3. אפשר לבחור כל נושא שקשור לתיכנות ופיתוח תוכנה – אבל הכתיבה צריכה להיות ככה שתתאים לאנשים ברמות שונות של ידע מוקדם. אפשר לכתוב על טכנולוגיות, על סביבות פיתוח, על חידושים הצפויים בזמן הקרוב, על מגמות בשוק, על שיטות מעניינות ואלגוריתמים מיוחדים וכו'.
שאלה
"ללא תחרות" – גם אם יהיו 100 כתבות טובות, יינתנו 100 פרסים? אין הגבלה בפרסים מצד מייקרוסופט?
תודה!
שאלה נוספת…
שכחתי לשאול בתגובה הקודמת…
אשמח לכתוב מאמר באחד הנושאים המוצעים, אך מה קורה עם התחרות הקודמת בנושא מדריכים? מתי תפרסמו את הזוכים בתחרות ההיא?
שאלה..
על כל נושא שקשור לתכנות? גם על הMATRIX או JAVA למשל?
בסוף התחרות ייבחרו מספר מצומצם של כתבות לפרסום
לא 100 לא מליון
נניח 3 או 4 שייתפרסמו ככתבות אתר והשאר ייתפרסמו כהודעות רגילות 🙂
כמו שסטיב באלמר נוהג לומר
DEVELOPERS DEVELOPER DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPER DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPER DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS
מה ההבדל
בין מפתחי תוכנה, מתכנתים ושאר העוסקים בתוכנה וכתיבת קוד?
מותר לכתוב כתבה בנושא LLTD?
LLTD – Link Layer Topology Discovery
האם זה מתאים לתכנות?
הכתבה יכולה להיות מדריך ולאו דווקא רק סקירה?
ל-9
הכתבה יכולה להיות כל מה שנראה לכם. אם זה יעמוד בסטנדרטים שהצבנו ויתפרסם, אתה תזכה בפרס לבחירתך.
תבדקו לעיתים קרובות יותר את המייל שלכם ([email protected])
אני שולח לכם שאלות וגם מאמרים, ועד היום לא קיבלתי תשובה. אני מאוד רוצה לתרום מהידע שלי!!!
אפשר לשלוח מאמרים בנושאי בדיקות תוכנה (QA)?
זה גם מתקשר לתהליך של פיתוח תוכנה אך לא מדבר ישירות למתכנתים
ל-12 (nirfun)
כן – אם זה יהיה מעניין, גם תזכה בפרסים!
מתי יתפרסמו התוצאות?
.