כרטיס מסך Mid-Range בעל פוטנציאל אוברקלוק רב
כאן נבחר ב-GeForce 9600GSO, האח הצעיר במשפחת כרטיסי ה-9600 של NVIDIA. מדובר בכרטיס Mid-Range הנמכר בישראל בכ-600 שקלים, הנחשב בעל יכולות אוברקלוק יוצאות דופן.
![]() |
בשוק קיימים כרטיסים רבים המבוססים על ה-9600GSO, מבית יצרנים שונים, לרבות כרטיסים שכבר עברו אוברקלוק כלשהו במפעל או כאלו שהם בעלי קירור ייחודי (לדוגמא גוף קירור של Zalman), לכן כדאי לבצע תחילה סקר שוק ולבחור את הכרטיס המתאים לכם ביותר.
כמובן שאם התקציב מאפשר, תמורת כ-200-250 שקלים נוספים תוכלו לרכוש כרטיס חזק משמעותית, ה-Radeon HD 4850 של ATI, אך מכיוון שאנו רוצים את הכרטיס שניתן לסחוט ממנו הכי הרבה ביצועים במחיר הנמוך ביותר, ה-GeForce 9600GSO הוא ההמלצה שלנו.
קירור למעבד – כאן מומלץ לקחת גוף קירור אוויר בעל ביצועים טובים, שקט ואפקטיבי, כגון ה-Kama Cross של חברת Scythe. מדובר בחברה יפנית, שמוצריה הרוויחו ביושר את המוניטין המצוין שאופף את שם החברה.
ה-Kama Cross הוא אחד מגופי הקירור הטובים ביותר של Scythe, אשר זכה לביקורות מצוינות בכל רחבי העולם. העיצוב החדשני והחומרים האיכותיים מהם הוא מורכב הופכים את ה-Kama Cross לבחירה אידיאלית בתקציב שלנו, על אחת כמה וכמה בהתחשב במחירו העומד על כ-200 ש"ח בלבד.
את קירור המים נשאיר לאנשים הרוכשים מעבדי Extreme Edition, ואילו האוברקלוקר הבסיסי יסתפק בקירור אוויר טוב.
ספק כח ומארז – דגש על שקט, זרימת אויר טובה ואספקת מתח יציבה.
מערכות מחשב זולות בדרך כלל מסתפקות במארזים זולים, אך לא כך הדבר במערכות המיועדות אוברקלוק. כאן חשוב לנו מארז איכותי שיחזיק את המערכת בטמפרטורה נוחה לאורך זמן, למען אורך חיי החומרה המומהרת. לכן חשוב לנו מארז איכותי ומקורר היטב (עליו חובה עלינו לשמור נקי מאבק למען תקינות המאווררים), ולכן בחרנו במארז מתוצרת Antec, מדגם 300.
המארז מאוורר היטב עם מאוורר 140 מ"מ עליון ומאוורר 120 מ"מ אחורי, עם אופציה להרחבה לשני מאווררי 120 מ"מ קדמיים ומאוורר צדדי לכרטיס המסך. המארז כולל מסנן אבק, וחזיתו מורכבת מרשת גסה (Mesh) שנועדה לאפשר זרימת אויר אופטימלית אל תוך המארז.
פרט לכך, היו סמוכים ובטוחים כי איכות הבניה של Antec היא מעולה, למרות תג המחיר המצחיק של המארז – כ-300 שקלים בלבד.
אך בל נזניח את הספק! במערכות אוברקלוק, ובמערכות שאמורות לעבוד תחת אוברקלוק לאורך זמן ממושך מיום הקניה והלאה, תוך כדי התחשבות בשידרוגים ותוספות בהמשך – חשוב מאוד לרכוש ספק חזק מספיק, ואמין ביותר לשמירה על המערכת. יציבות היא שם המפתח, ולכן אסור בתכלית האיסור להתפשר על ספקים חלשים מדי או חס וחלילה, ספקים גנריים.
לדעתנו, ספק כגון ה-450VX מתוצרת Corsair, עם זרם של 33A במסילות ה-12V יספק תמיכה ראויה למערכת, יציבות אופטימלית ויכולת שדרוג ללא חשש, גם תחת אוברקלוק.
חלופות הגיוניות נוספות יהיו ה-Liberty 400 של Enermax החלש יותר וזול אך במעט, מחליפו העדכני והמשתלם 82Pro+ בעל הספק של 425W, או לחילופין ספקים יקרים יותר כגון ה-ToughPower 650 של ThermalTake או ה-82Pro+ בעל הספק של 525W, גם הוא מבית Enermax.
בסך הכל, לאחר שנוסיף למערכת כונן אופטי (צורב DVD כמובן, במחיר של כ-125 שקלים) ודיסק קשיח בנפח של 640GB (במחיר של כ-350 שקלים), מחיר המערכת – על פוטנציאל האוברקלוק הטמון בה – יסתכם בכ-3000 שקלים בלבד (ללא מערכת הפעלה, הרכבה או ציוד היקפי).
מאמר זה פורסם במסגרת חודש OCtober, חודש האוברקלוק של HWzone.co.il. השתתפו באליפות ישראל ב-OverClocking ותוכלו לזכות בפרסים בשווי עשרות אלפי שקלים!