מיקרוסופט השיקה אתמול בארצות הברית, באירוע מרהיב וססגוני במדבר המוהבי, את קונסולת המשחקים החדשה שלה, ה-Xbox 360. ה-Xbox 360 היא הדור השני של קונסולת ה-Xbox המקורית, והיא כוללת שינויים ושדרוגים רבים ביחס ל-Xbox המקורית. היא תושק גם באירופה וביפן, ב-2 וב-10 לדצמבר, בהתאמה. החומרה החדשה של ה-Xbox 360 כוללת:
• יחידת עיבוד ראשית (CPU, מעבד ראשי) בעלת 3 ליבות מבוססות PowerPC, אשר כל אחת מהן עובדת בתדר שעון של 3.2 גיגה-הרץ. למעבד יש זיכרון מטמון מרמה שנייה (L2) בנפח 1 מגה-בייט, המשותף לכל 3 הליבות ועובד בתדר שעון של 1.6 גיגה-הרץ. הוא מיוצר על ידי חברת IBM, בתהליך ייצור של 90 ננומטר.
• יחידת עיבוד גרפית (GPU, מאיץ גרפי) של ATI, בעלת 48 צינורות עיבוד, המבוססת על שבב ה-R500. פיסת הסיליקון כוללת שני שבבים: ה-GPU עצמו וזיכרון eDRAM בנפח 10 מגה-בייט אשר משמש אותו באופן בלעדי. תדר השעון של שני השבבים הוא 500 מגה-הרץ והם מיוצרים בתהליך ייצור של 90 ננומטר.
• זיכרון מערכת ראשי מסוג GDDR3 בנפח 512 מגה-בייט, אשר עובד בתדר שעון של 700 מגה-הרץ. הזיכרון משותף למעבד הראשי ולמאיץ הגרפי והוא מיוצר על ידי סמסונג.
• כרטיס קול התומך בטכנולוגיית דולבי דיגיטל המאפשרת צליל היקפי (Surround Sound) של 5.1.
• כונן DVD-ROM במהירות 12X.
בזכות החומרה החדשה, החליטה מיקרוספוט שכל המשחקים המיועדים לה ירוצו באבחנה גבוהה (High Definition), כלומר, לפחות ברזולוציה של 720p (ז"א 1280×720 פיקסלים) ואף 1080i – על מנת לספק לשחקנים את חווית המשחק הטובה ביותר.
קונסולת Xbox 360 החדשה
באתר החומרה AnandTech, שמו את ידיהם על הקונסולה החדשה, פירקו אותה לגורמים, ואת התמונות שלהם תוכלו למצוא בכתבה אותה הם הכינו: 1) לכתבה על הערכה השלמה, 2) לכתבה על לוח האם וחלקיו השונים.
מיקרוסופט מוכרת שתי חבילות של Xbox 360. החבילת הבסיסית נקראת Core והיא כוללת את הקונסולה, שלט חוטי וכבלים רגילים (חבילה אשר לא תתאים למי שרוצה להנות מרזולוציית HD) ומחירה בארה"ב עומד על 300 דולרים (או 300 אירו במדינות גוש האירו באירופה ו-210 לירות שטרלינג באנגליה). החבילה השנייה נקראת Premium והיא כוללת את הקונסולה, שלט אלחוטי, כבלי HD, דיסק קשיח בנפח 20 גיגה-בייט, אוזניה עם מיקרופון ושלט לשימוש בקונסולה כבמערכת מדיה סנטר. מחירה בארה"ב הוא 400 דולרים (או 400 אירו במדינות גוש האירו באירופה ו-280 ליש"ט באנגליה).
עם השלט האלחוטי של מיקרוסופט וסוללה נטענת מסוג Li-Ion (אופציונלית) ניתן לקבל עד 25 שעות משחק ללא טעינה. כמו-כן, אפשר להשתמש בסוללות AA רגילות. מחיר השלט הוא 50 דולרים ומחיר הסוללה הנטענת הוא 12 דולרים. בנוסף, אפשר לרכוש כבל שייתן לכם את האפשרות להטעין את השלט במהלך משחק, מחירו עומד על 20 דולרים, כאשר המחיר כולל גם את הסוללה הנטענת. השלט זמין גם, בגרסה חוטית, לשימוש במחשב.
ניתן להוסיף לקונסולה חיבור אלחוטי מסוג 802.11g. הוא יכול לשמש לחיבור הקונסולה לאינטרנט או לשרות ה-Xbox Live של מיקרוסופט, בנוסף לאופציה חדשה שנותנת לכם את האפשרות להתחבר לקונסולות Xbox 360 אחרות בסביבה, בכך ניתן ליצור סביבת משחקים. מחירו של כרטיס הרשת עומד על 100 דולרים.
כרטיס זכרון נייד, בנפח של 64 מגה-בייט, אשר מאפשר לכם לקחת את המשחקים השמורים שלכם לכל מקום, יעלה לכם 40 דולרים – בהחלט לא זול.
הכונן הקשיח של הקונסולה הוא נתיק ומאוחסן במגירה מיוחדת בצידה השמאלי. הוא משמש לשמירת משחקים, קדימונים לסרטים, דמואים, מוזיקה, שלבים במשחקים והעדפות שחקן. הכונן הכרחי בשביל הפעלת משחקים מהדור הקודם, לכן כל מי שיש לו משחקים מה-Xbox המקורית ורוצה לשחק בהם חייב לקנות אותו. בשל היותו נשלף ניתן להעביר אותו בין קונסולות Xbox 360, ומחירו עומד על 100 דולרים.
כך נראה השלט החדש של ה-Xbox 360
בנוסף לשדרוג ה-Xbox, גם שרות ה-Xbox Live שודרג. הוא פוצל לשלוש רמות: Gold ,Sliver ו-Gold Premium. הרמה הבסיסית, רמת ה-Sliver (שניתנת בחינם) מאפשרת לכם להכנס לפורומים לדבר עם אנשים אחרים וליצור לעצמכם פרופיל משתמש. רמה זו לא מאפשרת לכם לשחק אונליין, חוץ ממשחקי RPG רבי משתמשים כמו Final Fantasy XI. רמת ה-Gold מאפשרת לכם לשחק אונליין ובשלב מאוחר יותר גם ניתן יהיה לערוך שיחות וידיאו. כמובן שמיקרוסופט נותנת לכם את האפשרות לשמור את כל המידע שלכם כשאתם עוברים מחשבון ה-Silver, לחשבון ה-Gold. מחיר ה-Gold הוא 50 דולרים לשנה ויש גם אפשרות לרכוש גישה לתקופות קצרות יותר: חודש או 3 חודשים. הרמה הגבוהה ביותר היא ה-Gold Premium אשר תעלה 60 דולרים לשנה ויש גם אפשרות לרכוש מנוי ל-3 חודשים. היא מעניקה את כל מה שה-Gold מעניקה, יחד עם אוזנייה ומיקרופון ועוד מספר הטבות נוספות.
רשימת המשחקים המוצעים לקונסולה היום הם:
- Amped 3 של 2K Sports
- Call of Duty 2 של Activision
- Condemned: Criminal Origins של Sega
- FIFA 06: Road to the World Cup של Electronic Arts
- Gun של Activision
- Kameo: Elements of Power של Microsoft Game Studios
- Madden NFL 06 של Electronic Arts
- NBA 2K6 של 2K Sports
- NBA Live 06 של Electronic Arts
- Need for Speed Most Wanted של Electronic Arts
- NHL 2K6 של 2K Sports
- Perfect Dark Zero של Microsoft Game Studios
- Peter Jackson's King Kong של Ubisoft
- Project Gotham Racing 3 של Microsoft Game Studios
- Quake 4 של Activision
- Ridge Racer 6 של Namco
- Tiger Woods PGA Tour 06 של Electronic Arts
- Tony Hawk's American Wasteland של Activision
כשבמיקרוסופט תכננו את ה-Xbox 360, הם לא חשבו רק על משחקים, אלה הכניסו בנוסף אפשרויות מולטימידיה רבות. בתחום המוזיקה, מאפשרת הקונסולה לשמוע במשחקים מוזיקת רקע אותה אתם תבחרו. תוכלו להוריד שירים מכונן ה-DVD לכונן הקשיח ולהקשיב להם מתי שתרצו, וגם תוכלו לגשת למוזיקה שלכם באמצעות חיבור נגן מוזיקה מבוסס USB (כולל iPod) או גישה לשירים מהמחשב שלכם.
בתחום התמונות, תוכלו ליצור מצגות ולגשת לתמונות ממצלמות דיגיטליות, ממחשב ומדיסק אופטי (CD או DVD). בתחום הוידיאו תוכלו לצפות בסרטי DVD, אבל אם יש לכם מחשב עם מערכת ההפעלה Windows XP Media Center Edition 2005, תוכלו לשלב בין השניים. בעזרת ה-Xbox 360 החדשה, תוכלו לשלוט במחשב עליו מותקנת ה-XP MCE 2005, גם אם הוא נמצא בחדר השני. דרך הרשת תוכלו לראות טלוויזיה או לראות תוכניות מוקלטות מהמחשב ב-Xbox 360, למשל.
שאלה שמטרידה רבים מהגיימרים הישראלים, היא האם נזכה לראות את הקונסולה החדשה גם בארץ. במגוון פגישות שלנו עם נציגי מיקרוסופט ישראל, זכינו לרוב לתשובה מתחמקת, ולתגובה שהנושא יבדק. אז האם באמת נזכה לראות את הקונסולה החדשה בארץ, ולא רק באירופה ובארה"ב? עכשיו הכדור במגרש של מיקרוסופט.
השקת הקונסולה של מיקרוסופט כבר עכשיו, מאפשרת לה להשיג יתרון משמעותי על סוני ונינטדו, אשר ישיקו את הקונסולות שלהן רק בעוד מספר חודשים.
לאתר הרשמי של קונסולת ה-Xbox 360
לרשימת משחקי Xbox המקורית, אשר נתמכים על ידי ה-Xbox 360