מיקרוסופט השיקה את תוכנת ה-Microsoft Security Essentials, אשר מגנה על המחשב מפני תולעים ווירוסים.
לפני שבועות ספורים היינו עדים למגיפת ה-Conficker. מגיפה עולמית אשר מתפשטת בין מערכות הפעלה לא חוקיות אשר לא עודכנו דרך Windows Update. במקרה הנ"ל, התגלה שמניע מפתחי התולעת הוא כספי אך רשתות Botnet רבות מאיימות על האינטרנט ומחכות ליום פקודה להפיץ וירוסים שיגרמו לנזקים כבדים. מיקרוסופט מתכוונת להילחם בתופעה, על ידי כלי חינמי אשר יגן על המחשב בכל רגע נתון מפני הידבקות בתולעים.
הכלי שפיתחה החברה נקרא Microsoft Security Essentials (מעתה MSE). זוהי אבולוצייה של כלי ה-OneCare, כלי נרחב יותר הכולל פתרונות גיבוי וסריקת וירוסים שמכירתו הופסקה. ה-MSE, שהיה ידוע עד כה בשם הקוד Morro, קיבל לאחרונה את שמו הרשמי והוצג לעולם על ידי מיקרוסופט ככלי חינמי שיילחם בתופעת התפשטות התולעים העולמית. מיקרוסופט הודיע כי לא תדרוש שום רישום או אקטיבציה עבור הפעלת המוצר, אך היא כן תדרוש ביצוע תהליך Validation על-מנת לוודא שיש לכם עותק חוקי של מערכת הפעלה. הכלי יושק לגרסאות 32 ו-64 ביט של מערכות ההפעלה ויסטה, Windows XP וכמובן – Windows 7.
יחד עם זאת יש לשים לב שה-MSE לא תהווה חבילת אבטחה משולבת וחסרות בה תכונות ליבה מהותיות שרובן קיימות בתוכנת ה-Forefront הארגונית שלה. אין בה חומת אש, ניהול מרחוק, אינה מונעת מתוכניות לשים צלמית על ה-Taskbar ואינה מבצעת גיבויים מכל סוג שהוא. מה שכן יש לה, הן תכונות חשובות בזכותן יש לה פוטנציאל להיות להיט והן: מהירות, נוחות, השפעה לא מורגשת על ביצועי המחשב, התקנה קלה, אי הטרדת המשתמש עם הודעות מעצבנות ובעיקר – יעילות. בנוסף לכל – התוכנה לא עולה גרוש והינה חינמית לחלוטין.
אז איך ה-MSE עובד?
בכל חודש, כ-450 מיליון אנשים מתחברים ל-Windows Update ומורידים עדכוני אבטחה. מיקרוסופט מקבלת מידע על סוגי האיומים הפוגעים במחשבי המשתמשים וברשותה מאגר עצום של איומים אשר מתעדכן יומיומית.
ל-MSE שני חלקים, מצב משתמש ומנהל התקן שיושב על הליבה (ה-Kernel) של מערכת ההפעלה ומאפשר מצד אחד סריקה מהירה ביותר של איומים ומצד שני טיפול בבעיות עמוקות כגון הסרת Rootkits ברגע בו התגלו. תודות ל- Dynamic Signature Service, ה-MSE מזהה איום כולשהו, משווה את זה למאגר חתימות התולעים הדיגיטלי של מיקרוסופט והורג אותו. במקרה שמדובר באיום לא מוכר, ה-MSE לוכד את האיום במין "ארגז חול", מעלה את מאפייניו לחברה ומאפשר למיקרוסופט להגיב מיידית עם תיקון אבטחה שיופץ בו ברגע למיליוני משתמשים.
סריקות יזומות תחלנה על המחשב אך ורק כשלא יהיה בשימוש וגם אז התוכנה לא תיקח יותר מ-50% מהמעבד כך שניתן יהיה להמשיך לעבוד על המחשב ללא האטה דרסטית בביצועים.
חשש לגבי העתיד?
השקת ה-MSE על ידי ענקית התוכנה מרדמונד גורמת לחשש שבסופו של יום יחד עם חבילת ה Forefront שלה, מיקרוסופט תהווה מונופול גם בתחום ה-Endpoint. תחום זה משלב תוכנות שמגנות על מחשב הקצה בבית ובארגונים מפני מכלול גורמים עויינים בתחום אבטחת המידע. חברה בסדר גודל ענק שכזה הידועה בהתנהגותה המונופוליסטית, תגרום לתחרות קשה במוצרים אשר מובילים כיום את השוק: תוכנת Zone Alarm Extreme Security לשוק הביתי, או הגרסה הארגונית EndPoint Security של חברת צ'ק פוינט הישראלית, חבילת Endpoint Security and Data Protection של חברת Sophos, חבילת Endpoint Protection של חברת Symantec או Total Protection for Endpoint של חברת McAfee.
לסיכום נאמר שמיקרוסופט נמצאת על המסלול הנכון בהעלאת רמת האבטחה של Windows. היא יצרה תוכנה קלה וקטנה שתצא לשוק יחד עם Windows 7 ותעזור רבות להגן על משתמשים שידם אינה משגת לקנות חבילות אבטחה יקרות. באשר לתוכניות העתידיות שלה, עוד נראה אם תשחק הוגן או תנהג כמונופול ותחזור על טעויות העבר.
בשלב זה MSE נמצאת בגרסת בטא וההרשמה אליה נסגרה, למרות שהיא צפויה להיות מושקת בקרוב. מידע לגבי MSE ניתן למצוא באתר של מיקרוסופט. ההצלחה של התוכנה היא מעל למשוער ותוך שבוע היא הורדה לכמעט 80 אלף מחשבים. לינק ההורדה הוסר מאתר מיקרוסופט עקב הגעה למכסה הרצויה, אך ניתן עדיין להוריד את התוכנה באתר זה.
MSE כן מעניק הגנה בפני ווירוסים
ולא רק בפני טרויינים
גרסת הבטא גורמת במחשבים מסויימים ל…
בעיות בזמן ניגון סרטים והאזנה למוסיקה.
בסרטונים יש קטיעות מציקות במהלך הסרט ובמוסיקה שומעים
רעשים כאילו הדיסק קופץ ולא משנה באיזו תוכנה מנגנים אותם.
אז אם עוד מישהו הבחין בתופעה הזו שידע שזה מהתוכנה
זה אנטיוירוס !! למה בכותרת-נגד תולעים?
מה זה השטויות האלה?
הנחות יסוד מוטעות למדי
המשפט השני לדוגמא; "מגיפה עולמית אשר מתפשטת בין מערכות הפעלה לא חוקיות אשר לא עודכנו" הנו פשוט מצוץ מן האצבע. התולעת פגעה בכל מערכת מבלי להבחין אם היא חוקית או לא. לא מובן לי מאיפה הקשקוש הזה.
בין התוכנות ה"מובילות" הוצגו בסיום שתי תוכנות איזוטריות של צ'קפויינט, שרמת השימוש בהן, כמו גם רמת ההגנה שהן מספקות די שואפת לאפס.
ברשימה הוזכרו עוד מספר תוכנות וחברות שלא בדיוק "מובילות את השוק" כטענת המשורר, בעוד שאלו שכן לא מוזכרות שם כלל.
וכן, מותר לקרוא לילד בשמו ולומר "אנטי-וירוס", במקום אוסף שמות אחרים שסובבים סביב. כן, מדובר באנטיוירוס, ומי שתוהה למה "הענקית מרדמוד" לא מסוגלת פשוט להגן על המערכת שלה מפני פרצות, במקום לבנות בית חולים ליד הגשר, אני מניח שגם לא ישתמש בפתרונות של החברה הנ"ל.
חיזוק ל-2.
גם לי ולעוד מישהו שאני מכיר היתה בעיה זהה.
מה שמעצבן בתופעה שאחרי אתחול למחשב הבעיה נעלמת לפרק זמן מסויים ואז מופיעה שוב.
מיד עם הסרת התוכנה (אפילו לא צריך אתחול למחשב) הבעיה נעלמת.
התקנתי וינדוס 7 RC וחשבתי על AV חינמי, אז ניסיתי את התוכנה, וכשהתחילה התקלה לא הצלחתי להבין מאיפה זה בא… בסופו של דבר חזרתי ל-SEP.
תגובה ל-ZiggyMan
לגבי "המשפט השני לדוגמא; "מגיפה עולמית אשר מתפשטת בין מערכות הפעלה לא חוקיות אשר לא עודכנו" הנו פשוט מצוץ מן האצבע. התולעת פגעה בכל מערכת מבלי להבחין אם היא חוקית או לא. לא מובן לי מאיפה הקשקוש הזה."
————–
לו היית טורח בכלל לקרוא את החדשות הקודמות שיש אליהן קישור בשתי השורות הראשונות היית מבין על מה מדובר. התולעת לא פגעה במחשבים אשר או היו מוגנים ע"י אנטיוירוסים אשר חברת האם שלהם עדכנה אותם עם הגנה מתאימה, או במשתמשים החוקיים של חלונות שלא ביטלו את ה WINDOWS UPDATE שלהם ועדכון האבטחה של מיקרוסופט ירד אליהם בזמן.
יש לדוגמה מחשבים שנדבקים בקונפיקר אפילו כיום כי עדכון אבטחה אשר הופץ ב-WU לפני שנה, אליהם פשוט לא ירד עדיין.
לגבי תוכנות ה Endpoint המובילות בשוק אתה מוזמן להציץ בדוחות Gartner האחרונים ושל חברות השוואה אחרות.
אגב, פעם הבאה שאתה עונה, תציין מה כן במקום להגיד מה לא.
יום נעים.
תחליף לאנטי-וירוס?
השאלה היא האם זה תחליף מספיק טוב לאנטי-וירוס
לדוגמא:Norton Internet Security 2009
תגובה לאלכס (6)
נכנסתי ללינקים, ועדיין לא ראיתי קשר בין מערכות הפעלה לא חוקיות לתולעת כלשהי. הנה אני למשל, משתמש במערכת הפעלה חוקית לחלוטין, ובטלתי את כל העדכונים אחרי SP2. למה? כי לרוב הם גורמים ליותר נזק מתועלת (ע"ע SP3) ואם המחשב מוגן ע"י תוכנת הגנה טובה, אין סיבה ממשית להתקנת העדכונים (כפי שצויין בלינקים שלך אגב)
בתגובה אתה מסייג; מחשבים מוגנים לא, שלא ביטלו בהם עדכונים לא. ועדיין לא הבנתי מה הקשר; אתה באמת חושב שמי שמשתמש במערכות הפעלה לא חוקיות לא יכול להפעיל עדכונים? אז תן לי לעדכן אותך; הפריצות מספיק מתוחכמות כדי לעקוף את כל מנגנוני ההגנה של MS ולעדכן כרגיל – למי שחפץ בזה כמובן.
לגבי הגנות, הייתי שמח להגיד מה כן – אך אני חושש מכתיבת נתונים לא מדוייקים. בכל ההשוואות האלו תמיד יש תוכנה וחברת תוכנה אחרת שמנצחת. תלוי כמה שילמו לעורכי ההשוואות.
כל הכבוד אלכס-אוהב את הכתבות שלך-זיגי מ-
זיגי מ-4 נשמע לי יצור מריר וקטן שנטפל , גם כשאין צורך , לקטנות .
ו9 נראה כמו אדיוט שלא מבין כלום מהחיים
שלו..
ו 10 צודק
תיקון לכתבה-ההרשמה לא סגורה !!
מאיפה הבאת את זה?
ניתן להוריד מהלינק שמישהו נתן בפורום תוכנה
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Microsoft-Security-Essentials.shtml
תוקעת את המחשב
מאיטה את המערכת, מכבידה על המשתמש
ל 4
מה שהוא התכוון שמשפט השני זה שהיא פגעה בעיקר במערכות לא חוקיות מכיוון שבהן נחסמת האפשרות לעדכונים קריטיים שעשויים להקטין את הסיכוי לפגיעה.