מה באריזה – Microsoft Habu
מבחינה חיצונית, אריזת ה-Habu דומה מאוד לאריזות העכברים הסטנדרטיות בשוק. היא גדולה, קעורה למחצה ובמרכזה בולט העכבר עצמו, כך שניתן להתרשם ממידותיו ומבנהו בטרם הקניה.
בצדה האחורי של האריזה מופיע סיכום התכונות של העכבר במספר שפות, וכן דרישות המערכת המינימליות להתקנתו. שימו לב כי משני צדי האריזה מופיע הלוגו של Razer, שכן שתי החברות מעוניינות להחצין את שיתוף הפעולה ביניהן, במטרה לקצור את הרווחים התדמיתיים.
![]() | ![]() |
לאחר פתיחת האריזה (המסובכת שלא לצורך, יש לציין) גילינו באנדל דליל למדי, אך עדיין עשיר מזה אותו מספקת Razer עם ה-DeathAdder.
בתוך האריזה נוכל למצוא את הפריטים הבאים:
- עכבר ה-Habu
- שתי חוברות הדרכה
- דיסק דרייברים
- פאנל צדי מתחלף, עם שני כפתורים
![]() |
בדומה ל-Razer, גם מיקרוסופט החליטה שלא להשקיע יותר מדי בבאנדל המצורף, אך בכל זאת קיים ב-Habu פיצ\'ר מעניין וייחודי, שראוי לציינו לטובה. משתמשים רבים מתלוננים על גודלם או מיקומם של הכפתורים הצדדיים בעכברים רבים, ובצדק, שכן מיקום הכפתורים נקבע באופן שרירותי למדי על ידי החברה, כך שבעוד אדם עם כף יד קטנה ימצא את המיקום מוצלח במיוחד, אדם עם כף יד גדולה יותר כלל לא יצליח להשתמש בכפתורים.
החידוש בעכבר ה-Habu הוא שהכפתורים הצדדיים ניתנים לפירוק, ובאריזה מצורף סט נוסף הנבדל הן בגודל, הן בצורה והן במיקום הכפתורים. המחשבה העומדת מאחורי רעיון זה היא של התאמה מיטבית של העכבר לפלח שוק נרחב עד כמה שניתן של משתמשים, או במילה אחת: מודולריות.
קשה לומר מי משתי החברות העלתה את הרעיון, אך לאור חוסר המקוריות והחדשנות המוחלט של ה-DeathAdder, נוכל לשער שמיקרוסופט היא האחראית לחידוש המרענן.
ועדיין, בדומה להתרשמותנו מהבאנדל של ה-DeathAdder, גם הפעם קשה לומר שלא התאכזבנו – ההחלטה של מיקרוסופט לחבור לחברה מקצועית ומנוסה על מנת לייצר מוצרים טובים היא מבורכת, אך המוצר לא יהיה שלם ללא השקעה נוספת, מעבר למינימום, במשתמש עצמו. אם לוג\'יטק יכולה להשקיע ולתת למשתמשים ערך מוסף, הרי שגם מיקרוסופט יכולה.