Microsoft Habu
את חברת מיקרוסופט באמת שאין צורך להציג, שכן כולנו מכירים את פועלה בתחום התוכנה בכלל ומערכות ההפעלה בפרט. אמנם, פעילות החברה היא הרבה יותר רחבה משני תחומים אלו בלבד, והחברה עוסקת לא מעט גם בתחום הציוד ההקפי, כאשר בעבר היא נהגה לייצר בקרי משחק וג\'ויסטיקים, אך בתקופה האחרונה מיקדה את תשומת לבה בתחום זה בעיקר למקלדות ולעכברים.
בעבר סקרנו מספר מוצרים מבית החברה, כגון המקלדת הארגונומית NEK 4000 ועכבר ה-Laser Mouse 6000 , והתרשמותנו משני המוצרים הללו משקפת את המגמה הכללית בשוק: בעוד שהמקלדות שמייצרת מיקרוסופט הן נוחות ואיכותיות, עכברי החברה פשוט לא מסוגלים לעמוד בתחרות מבית לוג\'יטק ו-Razer.
![]() |
במשך שנים ניסתה החברה להשתוות לעכברי הגיימינג המובילים בשוק, אך ללא הואיל – המוצרים שלה נחשבו לנחותים, עקב העדר פיצ\'רים בסיסיים וביצועים שהתאימו אולי למשחק סוליטר קליל, אך וודאי שלא למשחק אקשן אינטנסיבי הדורש דיוק ומהירות מירביים.
לאור זאת, התעוררה במיקרוסופט ההבנה כי בניגוד למערכות הפעלה, בתחום העכברים החברה כנראה לעולם לא תצליח לכבוש את השוק בסערה. מכיוון שהחברה לא רצתה לסגת לחלוטין מתחום זה, עלה במוחותיהם הקודחים של קברניטיה רעיון חדשני ומבריק, שמעולם לא מומש עד כה – אם אינך יכול לנצח אותם, הצטרף אליהם (וזאת בניגוד לתפיסת ה"אם אינך יכול לנצח אותם – קנה אותם" בה דגלה מיקרוסופט עד כה).
האפשרויות אשר עמדו בפני החברה היו מצומצמות למדי, שכן בשוק קיימות רק שתי חברות המתחרות בצורה רצינית על הבכורה – לוג\'יטק ו-Razer – ומכיוון שלוג\'יטק היא חברה גדולה, להכריז על שיתוף פעולה איתה יהיה מעין הכרה בעליונותה, דבר שמיקרוסופט לעולם לא תוכל לעשות. לכן, האפשרות היחידה שנותרה היא חברת Razer, אשר למרות ההצלחה הרבה לה היא זוכה בתחום העכברים קטנה בכמה סדרי גודל מלוג\'יטק – ועל אחת כמה וכמה ממיקרוסופט.
אם כן, לקראת סוף שנת 2006 הכריזו שתי החברות על תחילת שיתוף הפעולה ביניהן, במטרה ליצור את עכבר הגיימרים האולטימטיבי ובחודש ינואר השנה זכינו לראות את פרי הביכורים של השת"פ – עכבר בשם Habu, הנראה ממבט ראשון כאחיו התאום של ה-DeathAdder אשר הושק חודש וחצי קודם לכן. מגע ידה של Razer ניכר בכל פן של העכבר – השם (Habu הוא זן של נחש), העיצוב והדרייברים לקוחים ישירות מבית מדרשה של החברה. ומה מיקרוסופט מביאה לשיתוף הפעולה הזה? את האריזה, והלוגו המודפס על העכבר.
על פניו נראה כי בהשוואה ישירה בין שני העכברים (אשר לשמה התכנסנו כאן היום), ידו של ה-Habu היא על העליונה; הוא מכיל חיישן לייזר בעל רזולוציה של 2000DPI ושני כפתורים נוספים, המאפשרים גמישות רבה יותר למשתמש. כמו כן, הוא מאפשר התאמה אישית של מיקום הכפתורים הצדדיים, פיצ\'ר מעניין בו ניגע בהמשך.
אמנם מחירו גבוה בכ-$10 ממחיר ה-DeathAdder, אך ממבט ראשון נראה כי זו עסקה משתלמת למדי. האם Razer העניקה למיקרוסופט מוצר העולה על המוצרים של עצמה? נגלה זאת בהמשך.