Beast Canyon, הדור החדש במשפחת ה-NUC, זמין כעת לרכישה בעלות בסיס של יותר מ-1,700 דולר
לאינטל יש כבר 11 דורות של מחשבי NUC נייחים קומפקטיים איכותיים עבור שימושים כלליים בסלון או בחדר העבודה, אך נראה כי היא עדיין מנסה להגיע לפיצוח הנוסחה בכל מה שנוגע למחשבי NUC שמאפשרים גם גיימינג ראוי לשמור – כאשר דגם ה-Beast Canyon שהוצג רשמית לפני כמה חודשים נראה כמו הכיוון הנכון תודות לאפשרות לאכלס מגוון מורחב של כרטיסי מסך ייעודיים באורך של עד 30.5 סנטימטרים (בהשוואה לנסיונות בדורות קודמים בהם לא היה מקום לתוספת כרטיס גראפי כלל, או תמיכה בכרטיסי מסך ממוזערים בלבד).
כעת דגמי ה-Beast Canyon צצים להם בחנויות המקוונות כשהם זמינים לרכישה מעשית, אך נדמה כי מה שעלול להפוך למחסור בסיבוב הנוכחי הוא דווקא תג המחיר, שנראה גבוה עד מאוד גם כשמדובר בתצורות "ערומות" בהן המשתמשים נדרשים להוסיף מספר רכיבי חומרה ותוכנה משלהם בכדי להפעיל את המוצר.
באמאזון, ה-Beast Canyon NUC 11 Extreme Kit הוצע דרך מוכר צד שלישי במחיר בסיס של לא פחות מ-1,770 דולר, עבור גרסה עם מעבד ה-Core i9-11900KB המתומן הייחודי (שמבוסס על ארכיטקטורת Tiger Lake במקום Rocket Lake, עם תושבת מולחמת ומעטפת הספק של 65 וואט) והמארז הייעודי שכולל שלושה מאווררים מובנים, ספק כח של 650 וואט בתקן 80Plus Gold וקישוריות חוטית (כולל צמד חיבורי Thunderbolt 4) ואלחוטית (עם כרטיס AX210 לתמיכה ב-Wi-Fi 6E) – אך ללא זכרונות דינאמיים, ללא אחסון, ללא מערכת הפעלה וכמובן גם ללא כרטיס מסך, כך שהמחיר עבור מערכת שלמה בהתבסס על הצעה זו יהיה גבוה במאות דולרים נוספים.
דגם נוסף של Beast Canyon, עם אותו מעבד Core i9 ואותו מארז קומפקטי ומעוצב, בתוספת מערכת חלונות 10 בגרסת Professional, זכרון DDR4 של 64GB וכונן NVMe ממשפחת ה-980 Pro של סמסונג בנפח של 2 טרה-בייט (אך עדיין ללא כרטיס מסך דיסקרטי) מתומחרת באמאזון ב-2,600 דולר – ובשני המקרים האלו אין תמיכה רשמית במשלוח לישראל, כך שצרכנים מתעניים מהארץ יזדקקו לא רק לכיסים מלאים במזומנים אלא גם בשימוש בשירותים אלטרנטיביים על מנת לקבל את המוצר אליהם.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
בחנות המקוונת SimplyNUC שמתמחה, כמתבקש, במחשבים נייחים זעירים, ניתן למצוא עמודים ייעודיים עבור ה-Beast Canyon עם מחירים שפויים מעט יותר שמתחילים מ-1,400 דולר, לא כולל תוספת מס או משלוח, לדגם עם מעבד Core i7-11700B מתומן, 8GB של זכרון DDR4 וכונן NVMe של 256GB, כאשר דגם עם ה-Core i9-11900KB המתקדם יותר ידרוש תוספת של 200 דולר נוספים. גם דגמים אלו אינם כוללים כרטיסי מסך, ועל כן ניצול של מלוא הפוטנציאל הטמון ביצירה הזו של אינטל ידרוש רכישה נפרדת נוספת בעלות של מאות או אלפי דולרים בתלות ברמת הביצועים שתרצו.
אינטל הצליחה ליצור מארז נאה וייחודי, אך הזמינות המצומצמת והמחירים הגבוהים בשלב זה מסתמנים בתור מכשול גדול עבור מתעניינים רבים, כשהרכבה (עצמאית או בחנות מחשבים כלשהי) של מערכת Mini-ITX כללית עבור גיימינג מהווה אלטרנטיבה תחרותית וגמישה יותר. אולי בדור ה-NUC 12 סוף כל סוף
,
אני יתן לכם עיצה מחשב מסורס
במחיר מופקע
HDMI 2.0b ולא 2.1
זיכרון DDR4-3200 מיושן וחלש
ספק כוח פנימי 650W 80+ חלש
לא למשחקים ( מייצר חום )
עוד תרגיל של אינטל למכור במחיר מופקע מעבדים
תשארו עם המחשב הישן שלכם ואל תשלמו מחיר מופקע .
אין לכם צורך במחשב חדש – אל תקנו !