פירוק המחברים
קחו איזולירבנד ולפפו אותו צמוד לכל מחבר על החוטים (מכיוון שצריך לפרק את המחברים וצריך לזכור את הסדר שהכבלים נכנסו למחבר). חשוב מאוד להצמיד את האיזולירבנד לקצה המחבר, כדי שנדע עד איפה המחבר מגיע כשהוא מורכב. מומלץ מאוד לציין על הדף שהכנתם את צבעי החוטים לפי הסדר ולפי סוג המחבר שאתם מפרקים. כעת קחו את סרט המדידה או הסרגל ומידדו בדיוק את מיקומו של כל מחבר על הכבל, וכתבו את המידות על הדף.
פירוק מחבר מאוורר ודיסקטים: קחו מברג שטוח 2 מ"מ, והכניסו אותו בשקעים שעל דופן המחבר (ראו תמונה). לחצו כלפי מטה בחוזקה. חזרו על פעולה זו מספר פעמים לכל אורך החריץ, וכשתסיימו הכבלים אמורים לצאת בקלות.
פירוק מחבר מולקס 4 פינים נקבה: במחבר מולקס נקבה הסתכלו בפרופיל של המחבר, וחפשו חריץ קטן שמופיע בראש הפין (ראו תמונה). אחרי שאיתרתם אותו, משני צידיו ישנן שתי זרועות שעוצרות אותו מלצאת (ראו תמונה). קחו מברג שטוח 2 מ"מ, ודחפו אותו משני צידי החריץ , והפעילו כח מנוף לכיוון ההפוך של הפין.
למי שיש אנטנה מפורקת בבית יהיה לו הכי קל לפרק את המחבר הזה. פשוט משחילים את האנטנה על המחבר, ודוחפים כלפי מטה והוא יוצא.
פירוק מחבר מולקס 4 פינים זכר: הוצאת מחבר מולקס זכר דומה להוצאת מחבר נקבה. יש לעקם פנימה את שתי הזרועות המונעות את הוצאת הפין מהמחבר ולשלוף את הכבל.
דוגמא לפירוק מחבר מסוג מאוורר/דיסקטים
|
החריץ שנמצא במחבר מולקס נקבה
|
דוגמא לפירוק מולקס נקבה
|
הזרועות שמחזיקות את הפינים במקום
|
פירוק מחברי SATA: מחברי SATA מתפצלים לארבעה סוגים:
- הסוג הנפוץ ביותר ואותו הכי קל להוציא. פשוט לוקחים מברג 2 מ"מ, ומשחילים אותו באמצע המחבר בין הכבלים (ראו תמונה). כשהמברג מתחת למכסה האחורי של המחבר, מפעילים מנוף למעלה תוך כדי דחיפה קדימה. אחרי שהמכסה האחורי ירד, יש לדחוף את החתיכה שנשארה על הכבל קדימה והיא תצא בקלות.
- מצוי בעיקר במתאמי SATA למולקס וגם אותו קל להוציא, אבל די מסוכן. הפכו את המחבר כשהחריצים כלפי מעלה, הכניסו מברג 2 מ"מ, ולחצו בחוזקה לכל אורך החריץ (ממש כמו הדיסקטים) והוא אמור לצאת בקלות. שימו לב! אל תדחפו מברג מתחת ללשונית הפלסטיק (ראו תמונה) שמחזיקה את הפין בפנים ואל תנסו להפעיל כח מנוף כדי להוציא את הכבל, היא מאוד חלשה ויכולה להישבר בקלות.
- את סוג 3 לא ניתן לפרק מבלי להרוס אותו, ולכן אם אתם רוצים להסליב מחבר זה, אנחנו ממליץ לפצל את הסליב לשני חלקים ולהסליב לפני המחבר ואחריו (אם זה אפשרי) או לקחת שרוול יותר עבה ולהשחיל על המחבר.
- ארבע דומה לסוג הראשון רק שמוציאים אותו בדרך קצת שונה. דחפו מברג 2 מ"מ במיקום שמופיע בתמונה והפעילו כח מנוף בכיוון הפוך מכיוון הכבלים. חזרו על פעולה זו לשני הצדדים.
הלשוניות שאסור להרים עם מברג כדי לשלוף את הכבלים
|
|
|
המכסה האחורי של SATA סוג 1
|
פירוק מחבר AUX : הכניסו מברג 1.4 מ"מ לחורים הקטנים במחבר (ראו תמונה) ושחקו עם המברג בעדינות למעלה ולמטה בצורת מנוף תוך כדי משיכה של החוט החוצה.
דוגמא להוצאת מחבר ה-AUX
|
פירוק מחברי ATX 20/24, מחברי PCI Express 6/8 pin ומחברי ATX 4 pin 12V: את המחברים הנ"ל לא ניתן לפרק ללא כלי ייעודי (העולה כ- 10 דולרים בארה"ב). יש שיטה שהמליצו עליה בכמה מדריכים שמשתמשים בסיכת מהדק כדי להוציא אותם, אך ניסינו בשיטה זו ולא הצלחנו. מי שבכל זאת רוכש את הכלי הייעודי הזה, צריך לזכור שלפני שהוא מפרק משהו, הוא צריך בנוסף לאיזולירבנד ששמנו על כל כבל בהתחלה, לסמן גם כל כבל בצורה שמאפיינת את הסדר שהכבל נכנס למחבר (בגלל שיש הרבה כבלים והם מתבלגנים גם עם האיזולירבנד עליהם).
אחרי שפירקתם את כל המחברים, קחו את הפינים של המחברים, קפלו אותם ועם איזולירבנד הצמידו לצמת הכבלים. הסיבה שאנחנו עושים את זה היא כדי שהכבלים לא יסתבכו ברשת הסליב בעת ההשחלה. צריךלהקפיד להדביק את הפינים כמה שיותר קרוב למיקום המקורי שלהם, כדי שיהיהקל לשלוף אותם אחר כך.
קפלו את הפינים ועם איזולירבנד הצמידו לצמת הכבלים
|
בקיצור סליבינג זה בעיקר מסיבה מספר 3
אסטטיות.
היות ורק בכבלים של IDE אתה יכול להביא לשיפור משמעותי ע"י סליבינג (או אפשר בלי סליבינג פשוט ע"י חיתוך ו"סיבוב" הכבל) כי אתה מקטין את פני השטח של הכבל.
בכל שאר הדוגמאות שהבאת כאן לא היה שיפור, אפילו להפך, הגדלת את פני השטח של הכבלים כך שהם הם יהיו בדרכם של מאווררים הם יחסמו יותר אוויר ממקודם. מה שמשאיר סליבינג לחבר'ה שרוצים מחשב "יפה" יותר.
אנ'לא 'מבין
למה לא לעטוף הכל פשוט עם איזולירבנד? בשביל מה צריך להסתבך עם לחתוך, להוציא, להחזיר…
4-8 שעות?! ב- 10 ד' אפשר לעשות את אותה עבודה וזה יהיה לא פחות אפקטיבי ולא פחות אסטטי.
לא הבנתי ממש S:
מדריך דיי מסובך להבנה
ל 2
כתבתי בכתבה שזאת אפשרות אבל היא ממש לא אסטטית. לשיקולך.
ל -2
כי זה יוצא מגעיל עם איזולירבנד + זה יתחיל להיפרם עם הזמן.
אחלה מדריך 🙂
לגבי האזיקונים
כשחותכים את הזנב שלהם כדאי להשאיר חתיכה קטנה ממנו, ואותה לשרוף קלות עם מצית. יתן גימור חלק ונחמד
אני עם 2
איזולירבנד עושה יופי את העבודה..
אבל אין ספק שזה הרבה יותר מקצועי ויפה..
והאמת שהיום כמעט כל מה שקונים יש דגמים שמגיעים ככה.. אולי חוץ ממאווררים אבל גם ככה מחביאים את החוטים שלהם במארז
אני עם 3
XD
שכחתי להוסיף
חבל שאין תמונה סופית של מערכת מחשב עם כל המרכיבים להמחשה.. אולי כדאי להוסיף בשביל להראות הבדל לפני ואחרי
סליבינג – טעות
השרינק נועד למחברים חשמליים על מנת לספק אטימות לנוזלים לכן אותו סגנון של הלבשת השרינק על ראש המחבר מיועד על מנת לכסות את 2 המחברים שמתחברים יחדיו לרוב במערכות שיהיו חשופות למים (לא מדובר לאו דווקא על מחשבים) לגבי כל העיסוק הזה בכללי – פשוט להשתמש באזיקונים, כל הפינים האלה והמחברים האלה שווים בדיוק 10 אגורות ויש סיכוי טוב מאוד לשבור די הרבה פינים ולחתוך לא פעם את הידיים כמובן שכל זה זניח לעומת ללכת לחנויות ולחפש את המחברים האלה או יותר גרוע להיתקע באיזה חג או סופ"ש בלי המחברים או הפינים האלה… המסקנה ברורה: אזיקונים עדיפים ויראו גם מעולה מבחינה אסטטית.
נראה כמו הסידור כבלים אצלי
יש לי Seasonic S12II וכל החוטים באים בשרוולים כאלה (אפילו באותו צבע).
במחשבים חדשים אני ממש לא רואה צורך בכך, ועדיף אפילו לרכוש ספק מודולרי וכך לחבר רק את מספר הכבלים הדרוש (ולשפר את זרימת האוויר בצורה קלה, פשוטה ונטולת סיכונים).
חבל על האחריות של הספק, על הנזק שיכול להיגרם למחברים שלו ועל הזמן שיתבזבז…
סתם קיצוניות מטורפת
בהחלט נחמד
בהחלט מדריך נחמד והתוצאה בהחלט אסטטית ויפה, אבל זה דורש המון התעסקות, זמן, קנית קיט, יכולת טכנית ומוטיבציה. כשאפשר פשוט מראש לקנות ספק כוח מודולרי נורמאלי. אגב, אני לא חושב שיש ספק כוח איכותי היום שמגיע ללא סליבינג מהחברה. מה שמגיע ללא אלו רק ספקים פשוטים או ג'נרים.
בכל מקרה, בתור תחביב וריפוי בעיסוק (מה שאני עושה לא מעט פעמים) זה יכול להיות נחמד..
הגיע הזמן להתקדם HWZO
שנת 2010 הגיע הזמן שבאתר יהיה וידאו כמו ביוטיוב בשביל הדרכות בעברית
תקופת הטקסט עוברת מן העולם היום הכל בוידאו
ואם אמרו פעם שתמונה שווה אלף מילים אז וידאו שווה מיליארד
ל- 14
אתה יכול להעלות לפה קטע וידאו שלך מדקלם את מה שאמרת? מיושן אתה…