כולנו מייחסים חשיבות לכמות הנפח באמצעי האיחסון שבידנו, אך עד כה אף אחד מאיתנו לא העלה בראשו את המחשבה כי גם אותו התקן איחסון, החל מזיכרון מערכת ועד להתקני הזיכרון הניידים, מוגבל בזמן. על הבעיה הזו הצליחו להתגבר במחקר חדש שחושף טכנולוגיה ששומרת על הזיכרון לא פחות ממיליארד שנים!
במחקר שהתבצע בארה"ב, ועוסק בפיתוח התקני זיכרון מתקדמים יותר, חיפשו אחר שילוב נכון בין חומרים שיאפשרו לאחסן יותר מידע על גבי פחות מקום, וזאת בלי להתפשר ואף להאריך את חיי אחסון המידע עד לאינסוף. ההתעסקות של החוקרים נבעה מהצורך הטבעי של תעשיית הרכיבים האלקטרונים לאחסן יותר מידע על גבי מוצרים עתידים, כגון: זיכרון למערכות מחשב, זיכרון אחסון במכשירים סלולרים ועוד. נכון שכבר היום אנחנו רואים גדילה עצומה בכל הנוגע לנפח האיחסון, אך לא הכל וורוד. היכולת לאחסן מידע רב יותר על גבי אותו המקום, נובעת מפגיעה ישירה באורך החיים של התקן הזיכרון, כאשר כיום אורך החיים של ההתקנים השונים נע בין 10 שנים עד ל-30 שנה, תלוי בהתקן עצמו ובנפח.
החוקרים פיתחו מודול חדש לאחסון מידע, ההתקן עושה שימוש בצינור העשוי מקרבון (carbon), שבחלקו הפנימי נמצאים חלקיקים שונים של מתכת, כאשר מעבירים מתח מסוים בהתקן זה, חלקיקי המתכת נעים הלוך ושוב בתוך הצינור, מה שמאפשר להתקן לאגור מידע וגם להעביר אותו הלאה, מה שמתורגם בעולם המחשבים לקריאה וכתיבה מזיכרון. כמובן שכל התהליך עצמו נעשה בגודל מזערי המגיע לננו-מטרים, בדומה לייצור ליבת המעבדים כיום.
מה שמגביל את אורך החיים בהתקני הזיכרון היא בעצם התנועה האין סופית, הלוך ושוב, קריאה וכתיבה תמידית, כאשר פיסות הסיליקון שמשמשות כיום לייצור שבבי הזיכרון מיוצרת בתהליך ובאופן מסוים, שמגביל אותן ובעצם גורם לבלאי ועייפות החומר לאחר מספר שנים בודדות. דבר זה לא מפריע ליצרניות השונות לנצל את המירב, בעוד הן ממשיכות להגדיל את כמות המידע הניתן לאחסון על גבי אותו התקן, אך לא לוקחות בחשבון את אורך החיים שנפגע בצורה משמעותית.
השילוב של החומרים השונים והפיתוח אפשרו לחוקרים להציג התקן זיכרון ראשוני המסוגל לאחסן לא פחות מ-1 טרה-בייט של מידע על גבי אותו מקום איחסון כיום (הנמדד באינץ ריבועי), והינו בעל אורך חיים המגיע למיליארד שנים. משמעות הדבר כי התקן זה מאפשר איחסון מידע הגדול פי אלף מכל שבב סיליקון כיום, מה שמעניק לו את היכולת לאגור מידע בכמויות שלא נראו כמותן עד היום, וזאת בלי לדאוג לאורך החיים או לגודלו הפיזי של התקן הזיכרון.
אנחנו מאמינים שאתם אומרים לעצמכם כרגע, 10 שנים זה המון זמן, אבל אל תשכחו כי העולם מתקדם בצעדי ענק למעבר לאחסון דיגיטלי בלבד, ובעוד מספר שנים לכולנו יהיו מיליארדי ביטים של מידע, החל מתמונות, סרטים, מסמכים ועוד שנרצה לשמור למספר שנים טובות, ואולי אפילו לנצח.
איזה מגניב לכתוב קרבון (carbon)
כאילו זה איזה חומר אקזוטי ולא פחמן
מה ?!!?!? אינצ' ריבועי של 1 טרה ???!!!!
חשבתי שטכנולוגיה זו תומצאה בעוד 30 שנים …
מיליארדי ביטים?
"ובעוד מספר שנים לכולנו יהיו מיליארדי ביטים של מידע"?
חזרת ל1990?
איזה מיליוני שנים?!
סך הכל נשארו 231 שנים לעולם
למה כזה מדהים?
אני לא יודע מה עם שאר האנשים פה אבל לדעתי דיסק קשיח לא צריך להחזיק יותר מ10 שנים. גם ככה הנפח של דיסק מלפני 10 שנים לא מספיק לכלום והמהירות שלו נמוכה ברמות. אז אני לא צריך לשמור על דיסק אחד מידע למיליארד שנה ובטח לא לנצח. לגבי הנפח גם הוא לא מרשים בכלל. זה נשמע לי כמו העתק של טכנולוגיה של IBM שבה משתמשים בצינורות מקרוסקופיים בשביל לשמור מידע.
הגזמתם.. מילארדי ביטים??
לא להאמין. יהיו סרטים אולי אפילו של 700 מגה בייט (יותר מחמשה מיליארד ביט!!)?
אני ממתין בציפיה.
יוווו זה ישןןןןן
פירסמו את זה כבר לפני 3-4 חודשים
חוצמיזה, למה שיעניין אוטתי עוד מיליארד שנים,
אני אולי בקושי אחייה 100. מספיק לי לשמור מידע ל 50-60 שנה (אח"כ כבר יש אלצהיימר, ובכלל, למי איכפת מהמידע בגיל כזה…)
חבל שלא צוין איפה התבצע המחקר או ע"י מי
תפסיקו להרוג את השליח!
בנאדם מביא ידיעה, תפרגנו קצת…
סוף סוף פתרון אכסון לכל הפורנו שלי
בולשיט אחד גדול
הממשקים מתחלפים בלי סוף…
מה יעזור לי היום דיסק פלופי 360K שעדיין עובד..?!?!
מה יעזור לי פלופי 1.44?
מה יעזור הארד דיסק של 20MB?
מה יעזור DOK של 64MB…?
ב 2020 הייתי כותב , מה יעזור לי HD 1TB…?
וכן הלאה…
חארטה ברטה, התלהבות ילדותית.
אין שום אמצעי אחסון שרלוונטי ליותר מ 10 שנים…
שום אמצעי.
10 – יא סטלן!!
חחח….אתה יכול להעלות את כל הפורנו שלך לאתרי איחסון…לאיזה 1000 אתרים וזה ישמר לך המון זמן!!
חחח
ל-7 ממש אופטימי וממש מצחיק.
אין מצב תתחילו לקרוא בין השורות!
מה אתם רציניים…תבינו אין שום חומר בעולם הזה או ביקום שיכול לשרוד מיליארד שנה בימחיוד בתנאים הקרוזים של כדור הארץ הדברים היחידים שאולי יכולים לשרוד (שגם בזה יש ספק מסוים כי הכיל עובר תהליך פירוק מסוים או בנייה מסויים במשך השנים) זה אולי גרניט ומחצבים קשים כאלה…
חחחח ל-12 חחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח רק שתדע שהשטח באתרי האכסון הוא גם על גבי הארד-דיסקים שמתים תוך 10-15 שנים
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח