מבחני כתיבה
כפי שציינו קודם לכן, בדקנו את מהירות הכתיבה בשני אופנים: על ידי שימוש בתוכנת DiskBench להעתקת קובץ בודד, ועל ידי העתקת מספר רב של קבצים קטנים ומדידת הזמן הנדרש לביצוע הפעולה, באמצעות קובץ אצווה מיוחד.
כצפוי, מהירות הכתיבה נמוכה משמעותית ממהירות הקריאה, והדבר בא לידי ביטוי בכל הכוננים שבדקנו. למעשה, מלבד כמה יוצאי דופן, גם יחס הביצועים נשמר – הכוננים שהפגינו ביצועי קריאה ירודים ממשיכים להפגין ביצועים דומים גם כשזה נוגע לכתיבה, וכנ"ל לגבי הכוננים המהירים יותר. יחד עם זאת, כעת כבר אין הבדל ברור בין הכוננים האיטיים לאלו בעלי המהירות הבינונית, והפערים בינם נעים סביבות ה-1MB/Sec, במקרה הטוב. DOK אחד שכן הפתיע אותנו בביצועי הכתיבה שלו הוא ה-DOK של Corsair, אשר נמצא הפעם קרוב הרבה יותר לכוננים המהירים מאשר לאלו האיטיים – אולי טכנולוגית ה-Dual Channel משפיעה לטובה על ביצועיו, אבל אנחנו סקפטיים; על כל פנים, הכוננים שהפגינו ביצועי קריאה גבוהים, מובילים את הטבלה גם כאן, ללא קשר ליישום Dual Channel (שוב, הכונן של Lexar מפגין ביצועים מעולים). באופן כללי, הפערים בין הכוננים המהירים ביותר לבין האיטיים ביותר הצטמצמו משמעותית, ואם הפער במבחני הקריאה עמד על פי 3, כעת הוא עומד על פי 2 "בלבד".
התייחסותנו עד כה הייתה לביצועי הכוננים בתוכנת DiskBench בלבד, וכעת נדבר על ביצועיהם בעת כתיבה של מספר רב של קבצים קטנים. הפעם, לא רק שהביצועים צנחו בצורה דרסטית, אלא גם יחסי הכוחות השתנו מקצה לקצה.
למרות שגם הפעם הכוננים של PQI, Sony ו-LG מציגים ביצועים נמוכים במיוחד ביחס לשאר המתמודדים, בכל הנוגע לשאר ה-DOKים, התמונה השתנתה מקצה לקצה; הכוננים של Lexar ו-GeIL, אשר הובילו עד כה בכל המבחנים, יורדים אל מתחת לרף ה-4MB/Sec ועומדים בשורה אחת עם Crucial. לעומת זאת, הכוננים של Verbatim ו-M-Systems עולים במעט אף על אלו של ה-DOK של OCZ (למרות שקודם לכן הם היו נחותים ממנו משמעותית, גם בבדיקת מהירות הכתיבה) ואת ההפתעה הגדולה ביותר מספק הכונן של Corsair, אשר מוביל בהפרש ניכר על פני שאר כונני ה-Flash.
אם לסכם את חלק הביצועים, הרי שאין לנו כאן מנצח ברור – אמנם הכוננים של OCZ, Lexar ו-GeIL מציגים ביצועים גבוהים ברוב המבחנים, דווקא במבחן החשוב ביותר – כתיבה של קבצים מרובים – הם נשארים מאחור והכונן של Corsair לוקח את הבכורה (אמנם גם הכוננים של M-Systems/Verbatim הציגו ביצועים עדיפים, אבל ה-Corsair הוא זה שמנצח בנוק-אאוט). למרות זאת, בשאר המבחנים אין לשלושת ה-DOKים הנ"ל כל תחרות, לכן אי אפשר לומר חד משמעית שהכונן של Corsair עדיף על פניהם.