M-Systems & Crucial
![]() |
חברת M-Systems, שהייתה כאמור אחת החלוצות בייצור כונני Flash ניידים, ממשיכה גם היום בייצורם של כוננים אלו והיא אף זו שהטמיעה את המושג Disk On Key ככינוי לכונן שכזה (למעשה זהו פשוט שמם של הכוננים הניידים של החברה בלבד). כיום, M-Systems אינה מוכרת את הכוננים שלה ישירות ללקוחות הפרטיים, אלא לחברות צד-שלישי אשר ממתגות אותם מחדש תחת שמן; לכן, לא נוכל לחוות את דעתנו על הבאנדל אשר מגיע עם ה-DOK, פשוט מכיוון שאין כזה. גם תוכנות כלשהן לא תמצאו על הכונן, אך באתר של M-Systems הן דווקא קיימות – תוכנת KeySafe, המאפשרת ליצור מחיצה מוגנת בססמא ותוכנת MyKey, שמאפשרת לסנכרן אוטומטית תיקיות בין המחשב ל-DOK, כמו גם את כל רשימת המועדפים של דפדפן האינטרנט ואת כל תיקיית My Documents.
ה-DOK עצמו עשוי פלסטיק דק ולא מרשים כלל (למען האמת ישנה תחושה כי הוא די שביר) ובקצהו ישנה טבעת המיועדת להרכבתו על מחזיקי מפתחות למיניהם – שיטה נוחה יותר לנשיאת ה-DOK מאשר על שרוך.
![]() |
Crucial היא חברה נוספת שמוכרת בעיקר מתחום הזכרונות, וה-DOK שלה אינו מציג חידושים כלשהם לעומת המתחרים. למרות שהוא מגיע באריזת קרטון פשוטה, בתוכה נמצא הבאנדל המלא שלו, שכולל בסך הכל חוברת הוראות ושרוך נשיאה. בדומה ל-OCZ ו-GeIL, גם Crucial לא מצאה לנכון לצרף ל-DOK דיסק כלשהו עם דרייברים או תוכנת אבטחה, אך היא אף לקחה את הנושא צעד אחד קדימה – בעמוד המוצר, באתר האינטרנט של Crucial, לא רק שלא ניתן להוריד דרייברים עבור Windows 98, אלא אף מצוין במפורש שהמוצר כלל לא תומך במערכת הפעלה זו. לא ברור למה Crucial לא טרחה להוסיף דרייברים בסיסיים עבור Windows 98, אשר רבים (שאינם זקוקים ל"יתרונות" שמציעות מערכות ההפעלה המתקדמות יותר של מיקרוסופט) עדיין משתמשים בה, אך מה שברור הוא שהדבר בהחלט מצמצם את שוק הלקוחות הפוטנציאליים של החברה.
![]() |
עיצוב ה-DOK הוא חביב למדי והסימטריה שבו מקנה לו מראה ייחודי בדרכו שלו, לעומת הכוננים הפשוטים של M-Systems ו-PQI שראינו עד כה. כך, למרות שה-DOK כולו עשוי פלסטיק, המראה שמתקבל הוא של מוצר איכותי ועמיד.