Lexar & OCZ
![]() |
חברת Lexar מוכרת יותר מתחום כרטיסי הזכרון למצלמות הדיגיטליות, אך גם היא החליטה להצטרף לשוק כונני ה-DOK וה-JumpDrive הוא הנסיון שלה להטביע את חותמה בשוק זה. בדומה לכוננים רבים אחרים, גם ה-JumpDrive מגיע באריזת פלסטיק שקופה וקשיחה, אשר כדי לפתוח אותה יש צורך במלחציים, מסור חשמלי ומלגזה.
ה-DOK של Lexar עשוי כולו מתכת מבריקה ובמרכזו LED חיווי הדולק כאשר מתבצעת פעולה של קריאה/כתיבה מהכונן (כדי להזהיר אתכם שלא לנתקו באמצע הפעולה) – LED שכזה קיים בכל ה-DOKים אותם אנו סוקרים, אך Lexar הינה היחידה שבחרה להפוך אותו למרכיב עיקרי בעיצוב הכונן. בניגוד לכוננים האחרים, אשר מגיעים, כמעט ללא יוצא מן הכלל, עם כבל מאריך ל-USB ושרוך נשיאה, הכונן של Lexar אינו כולל את כל אלה, אלא משהו שונה בתכלית. מלבד חוברת ההוראות, בתוך האריזה ניתן למצוא פיסת בד שחורה עם הכיתוב Lexar, מן הסוג שמשמש לניקוי משקפיים. מצד אחד, ברור ש-Lexar מבינים כי עקב עיצובו של ה-DOK, הוא יתמלא עד מהרה בטביעות אצבעות ולכן צירפו את המטלית, אבל מצד שני אי אפשר שלא לתהות על מה הם חשבו כשהם החליטו לעשות זאת, במקום לצרף למוצר באנדל בסיסי נורמלי.
![]() |
למרות שבאריזה לא תמצאו דיסק עם תוכנה כלשהי, Lexar בכל זאת יצרו תוכנת אבטחה הנמצאת כבר על ה-DOK עצמו (וכמו כן ניתנת להורדה מאתר החברה), בשם JumpDrive Secure. מלבד האפשרות ליצור מחיצה מוגנת בססמא, בדומה לתוכנה של PQI, התוכנה של Lexar מציעה אפשרויות נוספות כגון סנכרון תיקיות והצפנה.
נושא הסנכרון הוא פשוט למדי – פשוט הגדירו אילו תיקיות ברצונכם לסנכרן בין המחשב ל-DOK, ובכל פעם שתחברו את ה-DOK לאותו מחשב – במידה וחלו שינויים כלשהם בתיקיה שנמצאת על המחשב (נוספו/נמחקו קבצים, לדוגמא), אותם שינויים יחולו גם על ה-DOK.
אפשרות ההצפנה היא יותר מעניינת – התוכנה של Lexar מאפשרת להצפין כל קובץ על המחשב (לאו דווקא על ה-DOK) בהצפנה של 256-ביט ובהגנת ססמא, כך שעל מנת לפתוח אותו תדרשו גם להשתמש בתוכנה של Lexar וגם לדעת את הססמא. למעשה, מדובר בהגנה כפולה על המידע שלכם – גם מחיצה מוגנת בססמא וגם קבצים מוצפנים. זהו הכונן אשר שם את הדגש הגדול ביותר על נושא האבטחה מבין כל הכוננים שאנו סוקרים כאן הפעם, מה שוודאי יהפוך אותו לבחירה מועדפת של משתמשים רבים.
![]() |
קודם לכן הזכרנו את OCZ כאחת החברות המייצרות כונני Flash המשתמשים בטכנולוגיית ה-Dual Channel, ואכן חברת OCZ הייתה הראשונה ליישם טכנולוגיה זו במוצריה. כתוצאה מכך, כל הקו השיווקי של כונני ה-DOK של החברה סובב סביב המהירות הגבוהה שלהם, ועדות ראשונה לכך ניתן לראות כבר בשמו של המוצר – \'Rally\'. כמו כן, החברה מבטיחה על גבי האריזה מהירות קריאה של עד 28MB/Sec, קצת פחות ממה ש-GeIL טוענים לו, אך עדיין מדובר במהירות גבוהה מאוד.
![]() |
ה-DOK עצמו עשוי אלומיניום קל, והוא אחד הקטנים והנוחים (פיזית) בהשוואה זו, אם כי לא הקטן ביותר, והינו בעל עיצוב פשוט וסולידי. תוכן האריזה גם הוא לא מרשים במיוחד, והיא כוללת אך ורק כבל מאריך ל-USB ושרוך לנשיאת ה-DOK, לא קיימת תוכנת אבטחה כלשהי או אפילו דרייברים עבור Windows 98 (אם כי את אלו ניתן להוריד מאתר האינטרנט של החברה).