סיכום
אין ספק שמדובר באחד מלוחות האם הכי נוצצים, הכי יקרים והכי משוכללים הקיימים כיום בשוק המבוססים על ערכת השבבים החדשה ביותר מבית nVIDIA, והבאנדל העשיר בהחלט מאפשר לנצל את כל יכולות הלוח במלואן.
בכל הנוגע לאוברקלוק, ה-A8N32-SLI מתייצב כסגן ל-DFI LanParty UT NF4 Ultra-D האגדי, שכן הוא לא נופל ממנו בהרבה כאשר באוברקלוק מקסימלי למעבד הוא משתווה אליו ובאוברקלוק מקסימלי לבאס הפרש הביצועים הוא קטן למדי.
אין ספק כי ערכת השבבים החדישה והעיצוב העדיף של ASUS מצליח להוציא מכרטיס המסך את הביצועים המקסימאליים (מה ש-DFI לא הצליחו לעשות עם ה-LanParty).
הלוח עצמו מכוון לפלח השוק של הגיימרים והוא בהחלט מבצע את עבודתו נאמנה וקוטף את המקום הראשון כמעט בכל משחק, לעתים בהפרש גדול יחסית ללוחות האחרים.
כאמור, זהו לוח אם נוצץ ומשוכלל ולכן המחיר הוא בהתאם – מחירו של ה-A8N32-SLI גבוה בכ-250 ש"ח ממחירו של ה-A8N-SLI Premium (אשר גם הוא לא זול בכלל), מה שממקם אותו בקצה העליון של השוק, לפחות מבחינת המחיר.
אם כן, המחיר והביוס הלא נוח של חברת AMI הם הדברים היחידים אשר מעיבים על הלוח המצוין הזה, אך לאחר יומיים-שלושה ניתן כבר להתרגל לביוס, והמחיר נשאר החיסרון היחיד.
לדעתנו בהחלט אפשר לראות ב-A8N32-SLI Deluxe את היורש של ה-ASUS A8N-SLI Premium בתור הלוח לגיימרים, ואת הסגן של ה-DFI LanParty UT NF4 Ultra-D בכל הנוגע לאוברקלוק. למעשה, ניתן אף לומר שמדובר במעין הכלאה בין שני הלוחות הנ"ל והתוצאה היא לא פחות ממצוינת.
למעשה, קשה לטעות בקנייה של לוח אם זה; הטכנולוגיה החדישה ביותר והביצועים המעולים גורמים ל-A8N32-SLI להיות המוביל בתחומו. לדעתנו אין ספק – אם יש לכם את הכסף לשלם תמורת התענוג, זהו בהחלט הלוח בשבילכם.
יתרונות
- ביצועים מצוינים
- סגן מלך האוברקלוקרים
- קירור פאסיבי ושקט לחלוטין
- באנדל עשיר
- מערכת ייצוב מתח בעלת 8 שלבים
- מאוורר אופציונלי לקירור ערכת השבבים
- מרווח בין החריצים לכרטיסי המסך
- שני חיבורי רשת של 1GBit
- אפשרות לחיבור לא פחות מ-6 מאווררים!
חסרונות
- מחיר גבוה
- מיקום לא נוח של ג\'אמפר איפוס הביוס
- ביוס לא נוח הדורש הסתגלות
ציון סופי
ASUS A8N32-SLI Deluxe |