אפליקציה ישראלית חדשה לאנדרואיד מוכיחה (שוב) עד כמה אנחנו חשופים ברשת
כיף לשבת בבית קפה המועדף עליכם(או בכל מקום ציבורי אחר) ולהנות מגלישה חינמית עם המחשב הנייד או הסמארטפון שלכם? תחשבו שוב.
בימים הקרובים צפויה להגיע לאנדרואיד מרקט (Android Market) אפליקציה בשם Android Network Toolkit, או בקיצור Anti, שצפויה להזכיר לכולנו עד כמה קל לחטוף את המידע הרגיש שלנו.
האפליקציה, שפותחה בידי חברת Zimperium התל אביבית ובחור בשם יצחק אברהם העומד בראשונה, מתיימרת להעניק למשתמשי האנדרואיד את כל הכלים לבדיקת פירצות באבטחה (או במילים אחרות – כלי פריצה) הקיימים במחשב האישי – הכל באריזה אחת פשוטה וידידותית למשתמש.
"רצינו ליצור כלי לבדיקת פירצות שיתאים להמונים. מדובר ביכולת לעשות את מה שעושים ההאקרים המקצוענים – בכלי אחד נגיש שנמצא אצלכם בכיס", הסביר אברהם את הרעיון שעומד מאחורי Anti.
האפליקציה מתבססת על בסיסי נתונים קיימים של פירצות אבטחה ידועות הקיימות בגירסאות בלתי מעודכנות של תוכנות שונות, ותאפשר למשתמש לחפש רשתות Wi-Fi בלתי מוצפנות, להאזין למידע, לחשוף כתובות IP ואפילו לתקוף את המכשירים השונים – סמארטפונים, נטבוקים ומחשבים ניידים כאחד.
יצחק "זוק" אברהם ואפליקציית ה-Anti: האקינג זה לא משחק ילדים, או שבעצם כן? |
Anti, שהוצגה בכנס ההאקינג Defcon בלאס ווגאס, תוצע חינם בגירסתה הבסיסית, בעוד ש"גירסה תאגידית" תעלה 10 דולר.
ב-Zimperium מודעים לכך שהאפליקציה שלהם תוכל לשמש ליישומים זדוניים ובלתי חוקיים, אך מעדיפים להתסכל אל חצי הכוס המלאה, ולהתרכז בכך ש-Anti ואפליקציות דומות לה ישכנעו אנשים להיזהר ולשמור על המידע שלהם בצורה טובה יותר.
בחברה מבהירים, על כל מקרה, כי תנאי השימוש ב-Anti יגבילו את המשתמשים לשימושים "תמימים" בלבד.
Anti היא איננה כלי הפריצה ההמוני הראשון – עוד לפני כן ראינו כלים כמו Firesheep ו-Facesniff שניסו להדגים את הקלות הבלתי נסבלת בה ניתן "לחטוף" חשבונות ברשתות חברתיות, כתובות אימייל ושאר מקורות למידע אישי ורגיש במיוחד.
כמה ממבקרי כנס ה-Defcon ציינו ש-Anti מגיעה לרמות חדשות של פשטות בתהליך הפריצה. "זה כמעט כמו לשחק במשחק וידאו" אמר אחד מחוקרי האבטחה שפקדו את הדוכן של Zimperium.
אפשר להעריץ את ההאקרים ואפשר לשנוא אותם, אך דבר אחד בטוח – לכולנו כדאי לשמור על המידע שלנו (הרבה) יותר טוב.
מה שבטוח שבאבטחת מידע יש הרבה עבודה כיום ובעתיד בלי עין הרע
מה ש
ראשון
ראשון
הפתעה!
רשתות אלחוטיות לא-מאובטחות, הן לא מאובטחות!
אני שונא אותם
האייקונים בתוכנה
הם של oxygen, ערכת נושא נפוצה של דסקטופי לינוקס 🙂
האייקונים בתוכנה
הם של oxygen, ערכת נושא נפוצה של דסקטופי לינוקס 🙂
איך מורידים אותה?
מאיפה אוכל להוריד את האפליקציה הזאת כשהיא תצא? מהמרקט?
נו באמת מה הם דפוקים
רוצים לתת לסקריפט קידיז עוד כלים?