AMD-ATI חושפת את ה-ATI-FireGL V7700, כרטיס המסך הראשון לשימוש מקצועי שכולל תמיכה ב-DisplayPort.
AMD אולי מדשדשת עם הפנום ומתקשה להציג הישגים מול מעבדי אינטל, אך בתחום הגרפיקה וערכות השבבים המצב שונה לגמרי. לא מכבר הוצגו ערכות השבבים החדשות של AMD הכוללות שבבים גראפיים חזקים יחסית, וכבר זולגים לרשת פרטים אודות הסדרה הבאה של כרטיסי המסך מבית AMD-ATI. כעת אנו מתבשרים שהחברה לא זונחת גם את התחום המקצועי ומשיקה כרטיס גראפי חדש המיועד לתחנות עבודה בתחומי תכנון תלת מימד, הדמיה רפואית ויצירת תוכן דיגיטאלי.
AMD אולי מדשדשת עם הפנום ומתקשה להציג הישגים מול מעבדי אינטל, אך בתחום הגרפיקה וערכות השבבים המצב שונה לגמרי. לא מכבר הוצגו ערכות השבבים החדשות של AMD הכוללות שבבים גראפיים חזקים יחסית, וכבר זולגים לרשת פרטים אודות הסדרה הבאה של כרטיסי המסך מבית AMD-ATI. כעת אנו מתבשרים שהחברה לא זונחת גם את התחום המקצועי ומשיקה כרטיס גראפי חדש המיועד לתחנות עבודה בתחומי תכנון תלת מימד, הדמיה רפואית ויצירת תוכן דיגיטאלי.
ה-V7700 הוא הכרטיס המקצועי הראשון שתומך בתקן הדיגיטאלי DisplayPort, אשר כלול כבר בכל כרטיסי AMD-ATI מסדרת HD3000, ואמור לספק איכות צפייה משופרת. הכרטיס כולל תמיכה ב-HDR, בדיוק צבע גבוה ומסוגל לתמוך ברמות צבע של 8, 10 ו 16 ביטים ל-RGB. ישנם יישומים בתחום הממוגרפיה הממוחשבת התלויים בדיוק הצגת הצבע, יישומים אלו דורשים 30 ביטים לייצוג הצבע ו-10 ביטים נוספים לייצוג רמות אפור. הכרטיס מתאים לתקן PCI Express 2.0 ותומך במערכות ההפעלה ויסטה, XP ולינוקס.
![]() |
הכרטיס מכיל 512 מגה-בייט זיכרון ומעבד גראפי עם 320 מעבדי זרימה, והרזולוציה המקסימאלית הנתמכת היא 2560X1600 פיקסלים. כרטיסים כאלה יכולים לשמש גם כמאיצי חישוב בתוכנות עתירות חישוב על ידי ניצול כוח העיבוד העצום של מעבדי הזרימה הרבים בליבה הגראפית. על פי AMD, הכרטיס אמור להציג שיפור משמעותי במהירות העיבוד בישומי תלת-מימד וכן להציג איכות תמונה משופרת ודיוק צבע גבוה. כרטיס בודד תומך בשני מסכים דרך מחבר ה-dual-link DVI-I וכך יכול לתמוך בתצוגה ברוחב של מעל ל-5000 פיקסלים. ניתן כמובן לשלב שני כרטיסים כאלה ולקבל תמיכה בארבעה מסכים. הכרטיס זמין כבר החודש לרכישה ומחירו המומלץ הוא 1099 דולרים.
יש פה מישהו שמשתמש בזה ובQUADRO ויפרט ?!
כמו שסיפרו לי זה טוב בעיקר להאצת הזזת המודלים התלת מימדיים והרינדור הרגעי של הסצינה (נגיד אם הוספת יד לאיזו דמות אז התוספת תרונדר מהר יותר על המסך) בתוכנות כמו
BRYCE
3D STUDIO MAX
BLENDER
MAYA
CINEMA 4D
MODO
LIGHTWAVE
FOUNDATION
וכל מה שיש פה ודומותיהן
http://www.tdt3d.be/articles_viewer.php?art_id=99
השאלה היא ההבדל הרי הוא בעיקר בDRIVERים שאינם כמו של סדרת RADEON ואו של סדרת QUADRO מול סדרת ה GE FORCE.
במה עוד הכרטיסים הללו תורמים ומדוע בעצם הם עולים כל כך ביוקר שלמישהו שווה לקנות אותם ?
משהוא שמעודכן
תיראה זה לא רק רינדור מהיר זה גם דברים שכרטיסי מסך רגילים לא יכולים לעשות.
לדוגמא כך את SOLID WORKS שהיא תוכנה לעיצוב ממחושב בתלת מימד.עם כל כרטיס מסך בייתי (איפלו מערכים של 4) אתה לא תשיג את הדיוק שנותן QUADRO הכי זול,מה גם QUADRO נותן אפשרויות נוספות כמו REALVIEW שזה רינדור בזמן אמת של השתקפות האור ממשטחים (מצורה מציאותית).
עכשיו בקשר ההבדל בין QUADRO ל FIREGL הוא פשוט QUADRO הוא יותר ל תוכנות CAD/CAM (אשר דורשות חישובים גאומטריים מסובכים) ו FIREGL יותר לתוכנות כמו MAYA , 3D MAX אשר דורשות רינדור גרפי טוב. כי דוגמא ה QUADRO לא תומכי HDR ו FIREGL כן.
למספר -1
לא חשוב להיות מספר אחד בתגובה שווה לקרוא את הכתבה עד הסוף ואם לא מבינים אז לקרוא לחבר שיסביר עולם המחשבים שייך לא רק לגיימרים יש עולם שלם וענק של רפואה מתקדמת אדריכלות וכו
הכרטיסים הם לשימוש מקצועי…
הם משמשים בעיקר לבניית תוכנות,ומשחקים..
אז אם הם משמשים לבניית משחקים…
הם יפעילו משחקים יותר טוב מכרטיס לשוק הביתי?
למספר 1 , 2
עיקר ההבדל בין הכרטיסים המקצועיים בסטנדרטיי QUADRO,FIREGL , לגיימינג הוא יכולת עיבוד מדוייקת.
הכרטיסים המקצועיים מספקים יכולת מדוייקת הרבה יותר מבחינת מיקום נקודה במרחב 3D ויכולת שליטה בכמות גדולה יותר של נקודות אלה , אך יכולת הצגת משחקיי 3Dאיטית הרבה יותר מכרטיסי גיימינג.כרטיסיי גיימינג מהירים הרבה יותר בהצגת 3D עקב עובדה פשוטה אחת – דיוק הגרפיקה הרבה – הרבה פחות חשוב,רינדור של 3D FRAMWORK יהיה מדוייק והרבה יותר מהיר בכרטיס מקצועי , לעומת כרטיס גיימינג החזק ביותר בגיימינג.
לסיכום כרטיסי הגיימינג מיועדים למהירות ביצוע ולא דיוק.אגב הדבר ניתן לשינויי…..אך ברגע השינויי הכרטיס הופך איטי להחריד …. כיוון שאינו מכיל את HARDCODE שיש במקצועיים , הדבר נעשה ע"י הדרייבר.
השימוש העיקרי בכרטיסים אלה הוא לא למשחקים – לא.
הוא לתוכנות CAD/CAD, ישומים תלת מימדיים של חלקי מכונות , הנדסת בניין , חלקים מלאכותיים של גוף אדם, וכו וכו…..
מקווה שעניתי על השאלה :).
ל6
יש אמת בדרייך. אבל השוק המקצועי לא מסתיים במחשחקים וCAD/CAM. יש גם שידורי טלויזיה LIVE שזה התחום בו QUADRO הוא מונופול. ויש תחום של סרטים תלת מימ ד דוגמאת SHREK שבו כבר יש תחרות.
תוספת ל6,עדכון ל7
*במשפט האחרון הכוונה הייתה לCAM/CAD.
בתגובה ל7 – לצערי ידידי אתה חצי צודק…
למרות שאכן כרטיסים מקצועיים ישמשו אותך יותר טוב
בתוכנות כמו – MAYA,3D-MAX,BENDER,וכו',הדוגמא שנתת אינה הכי ייצוגית לתחום הסרטים.
בתחום הסרטים משתמשים בעיקר בכרטיסים מרובי ליבות כבר המון שנים , והחברה העיקרית המייצרת:
SGI – SILICON GRAPHICS INTEGRATED.
לתשומת לבך, כל כרטיס כזה משלש ומרבע את המחיר של כל כרטיס QUADRO,FIREGL.מעבר לכך הציוד עמו יוצרים את הסרטים בד"כ הוא PRO-WORKSTATION,עם כמות זיכרון שלא תבייש מיני מחשב על, ושוב מספר מעבדים מרוביים
בתוספת לכל זה, המעבדים בד"כ הם יעודיים לסוג העבודה.
ראה ערך , כרטיסי קול מקצועיים , M-AUDIO,MOTU
וראה ערך כרטיסים עריכה מקצועיים: PINNACLE,MATTROX
לסיכום , ניתן לעשות סרטים איתם – אבל זה לא התחום העיקרי שלהם.כמו שזה לא עיקר התחום של כרטיסי גיימינג.