דגמי ה-Pitcairn מדור הליבות הגרפיות החדש של AMD צפויים לקבל השקה רשמית עוד החודש, ובינתיים אנחנו מקבלים הצצה לפרטיהם המלאים, לכאורה
מבלי לזלזל חלילה בטכנולוגיה שהם מביאים עימם, את דור כרטיסי המסך החדש של AMD, דור ה-Southern Islands, ניתן לסכם עד עתה במספר מילים – מרשים, אבל יקר מדי.
מי שעשויים לשנות זאת הם כרטיסי ה-Radeon HD 78xx, שיתבססו על ליבת ה-Pitcairn ומתוארים בידי מפתחת השבבים עצמה כ"נקודה הנכונה" (sweet spot, בתרגום חופשי) עבור הגיימרים. לפי מספר גדול של דיווחים שונים, דגמי ה-Radeon HD 7870 וה-Radeon HD 7850 עתידים לנחות בחנויות כבר במהלך החודש הנוכחי (ב-19 במרץ, למעשה), וכעת תמונה מודלפת עדכנית חושפת בפנינו את המפרט הטכני המלא והרשמי של הצמד-חמד הזה, לכאורה.
בתמונה, שנראית כמו צילום מסך מתוך מצגת ההשקה הרשמית של AMD כמו אלו שליוו את השקתם של דגמי ה-Radeon HD 79xx וה-Radeon HD 77xx, ניתן למצוא את כל הפרטים "העסיסיים" על זוג כרטיסי המסך העתידיים.
לפי הנתונים, Radeon HD 7870 יכיל 1,280 מעבדי זרימה (המכונים לעיתים גם ליבות Radeon) בתדר בסיס מרשים של 1GHz, בנוסף ל-80 יחידות טקסטורה, 32 יחידות ROP, בקר זכרון של 256 ביט עם זכרונות GDDR5 בנפח 2GB שיפעלו בתדר אפקטיבי של 4.8GHz ויעניקו רוחב פס מירבי של 153.6GBps, כל זה תחת צריכת הספק צפויה של כ-175 וואט.
למרות המראה המהימן שמציעה התמונה המודלפת הזו, רצוי לזכור ששום דבר אינו בטוח לגמרי עד ההכרזה הרשמית |
ליבת ה-Radeon HD 7870 תכיל כ-2.8 מיליארד טרנזיסטורים, ותעניק ביצועי חישוב מירביים של 2.56TFLOPs (ר"ת Tera Floating Point Operations Per second) בדיוק של 32 ביט – כ-50 אחוז פחות ממה שמוצהר עבור ספינת הדגל Radeon HD 7970, אך מנגד גם קרוב מאוד לביצועי ה-2.7TFLOPs שמציעה ספינת הדגל הקודמת של החברה, Radeon HD 6970.
מוקדם עדיין להתחיל להשוות בין שני הדגמים, אך נתוניו של ה-HD 7870 קרובים מאוד לאלו של הכרטיס החד ליבתי הבכיר של AMD בדור הקודם, ויהיה מסקרן לגלות האם ארכיטקטורת ה-GCN החדשה תוכל להעניק לליבות ה-Pitcairn יתרון איכותי אל מול ליבות ה-Cayman וארכיטקטורת ה-VLIW4 שלהם.
תחום אחד בו ה-HD 7870 מוביל בבירור הוא בצריכת ההספק – כ-175 וואט לעומת כ-250 וואט, בתוספת לצריכת הספק של פחות מ-3 וואט במצב מנוחה (תודות לטכנולוגיית ה-ZeroCore Power) לעומת 19 וואט עבור ה-HD 6970.
האח הקטן למשפחת ה-Pitcairn, ה-Radeon HD 7850, יכיל 1024 מעבדי זרימה בתדר בסיס של 860MHz, 64 יחידות טקסטורה, 32 יחידות ROP, אותו בקר 256 ביט ואותם 2GB של זכרון GDDR5 בתדר אפקטיבי של 4.8GHz וצריכת הספק ממוצעת של כ-130 וואט.
ביצועי הכרטיס אמורים להסתכם ב-1.76TFLOPS, אם כי כאמור לא מומלץ לראות בנתון "על הנייר" שכזה מראה מקום מדוייק לביצועים הצפויים לנו ממנו.
משפחת Radeon צפוי להתרחב פעם נוספת, ממש בקרוב |
אין לנו עדיין מידע רשמי על מחירם הצפוי של ה-HD 7870 וה-HD 7850, אם כי נראה שמרבית הספקולציות מסכימות על תמחור של כ-300 דולר וכ-250 דולר בהתאמה, אשר יתאימו היטב למנטרת ה"מקום טוב באמצע" שמלווה אותם.
עם זאת, התחרות המרכזית עבור זוג הדגמים החדשים עשויה להגיע לשם שינוי לא ממוצריה האחרים של AMD כי אם מהמתחרה הגדולה NVIDIA – לפי דיווחים שונים, כרטיסי מסך ראשונים שיבוססו על ליבת ה-GK104 מדור ה-Kepler החדש של החברה יושקו עוד החודש או בחודש אפריל, ואמורים להוות תחרות ישירה לליבת ה-Pitcairn מבית AMD.
מבלי להוסיף עוד גפרורים למדורת ההערכות והניחושים, נציין רק כי אנשיה של NVIDIA דאגו לרמוז כמה וכמה פעמים על כך שביצועי הדור החדש של החברה יפתיע, שלא לומר ידהים, הן את AMD והן את הצרכנים.
היכונו היכונו קוראים יקרים, יהיה מעניין.
עדכון: כרטיסי ה-Pitcairn הושקו רשמית. הנתונים זהים לאלו שהבאנו בפניכם כאן, המחירים קצת פחות – Radeon HD7850 בגירסתו הבסיסית יעלה לכם 250 דולר, ואילו Radeon HD 7870 יעלה 350 דולר. מי מבין השניים הוא המשתלם ביותר? בקרוב תגלו…
עוד לא יצאו הCPU עם ה GPU ביחד?
היה להם איזה מעבד שמחובר אליו כרטיס מסך? אם זה כבר יצא לשוק-כדאי לעשות השוואה ביחס אליו..
"אין לנו עדיין מידע רשמי על מחירם הצפוי"?
למה אתה בטוח שאנחנו נרוץ לקנות, ועוד בשלב כל כך מוקדם, רגע לפני שיצאו הכרטיסים בכלל.
דבר נוסף, זה נראה שכל מה שהחברה (AMD) עושה , זה רק להקטין את גודל הליבות ל28 נ"מ .. וליצור כרטיס טוב יותר בהתאם להתפתחות הטכנולוגית הכללית.
אין פה משהו מדהים, מפוצץ, מהפנט…
בגדול אלו הציפיות שלנו, שום דבר חדש..
אין פה יתרונות של עד פי 2 מהדורות הקודמים או 3.. זה עדיין די יחסי..
ההתפתחות הטכנולוגית לא ממצא את עצמה באמת..
to 2
מה שאתה אומר זה כמו שתגדיר מטוסי קרב מודרנים אינם מתקדמים בנתוניהם כאשר בפועל הטייס הוא העקב אכילס
אתה שוכח שחומרה היא רק צד אחד של המטבע.
הטייס שלנו במקרה הזה הוא הדרייבר שצריך לדעת לנצל את החומרה החדשה באופן אופטימלי
ובנוסף על כותבי קוד (התכנתים) לשפר את יכולותיהם לנצל את החומרה באופן אופטימלי
הכי קל להפיל על "ההתפתחות הטכנולוגית" כשלמעשה היא היחידה שבאמת מתקדמת, ומנסה להוציא כלי עבודה מתקדמים עבור המתכנתים
כאשר אלה לא עושים את האדפטציה
ל – 1
ממזמן זה כבר קיים בשוק AMD קוראת לזה Fusion APU או בעצם Fusion Accelerated Processing Unit
מה שהמעבד הזה עושה זה הוא בעצם CPU משולב GPU והוא יכל לתמרן תהליכים מה הליבות בפיסיות של המעבד לליבות הגרפיות שמובנות בו ככה הוא יכל לעבד תמונה הצורה הרבה יותר טובה זה לא תחליף לכרטיס מסך לגיימינג אבל זה באמת מוסיף הרבה לביצועים גרפיים במחשב