בין השקה להשקה, כמה ימים אחרי יפן, וממש יום לפני ארה"ב, התיישבו בחברת המחקר iSuppli ובדקו כמה עולה לייצר כל אחד משני הדגמים של קונסולת ה-PlayStation 3 שסוני מציעה. מבדיקה קפדנית ביותר עולה כי סוני מפסידה בין 240 ל-300 דולרים על כל קונסולה, בהתאם לדגם, שהיא מוכרת. אין ספק שהמספר הזה ילך ויקטן ככל שפס הייצור ימשיך ויעבוד. אולם בינתיים, בסוני מפסידים הרבה כסף, כאשר על גרסת ה-60 גיגה-בייט נראה שהם מפסידים כ-60 דולרים פחות, ואולי זו הסיבה שסוני מעדיפה לקדם את גרסה זו על פני גרסת ה-20 גיגה-בייט, הזולה יותר לצרכן.
חברת iSuppli המשיכה ועשתה בדיקה נוספת גם עבור ה-Xbox 360 של מיקרוסופט. מהמחקר החדש שלה עולה כי עלויות הייצור של הקונסולה ירדו מאז הושקה לפני שנה ועומדות כעת על 323 דולרים לגרסה עם הכונן הקשיח ו-43 דולרים פחות עבור זו ללא כונן קשיח. אם מתייחסים לנתונים אלו בלבד, הרי שמיקרוסופט מרוויחה על כל קונסולה שהיא מוכרת, עם כונן קשיח. מצד שני, יש להתייחס לעובדה שהמחיר הזה אינו כולל הוצאות אריזה ומשלוח, רווחים למיקרוסופט ולמשווקים השונים ועוד. מכאן עולה ש-Xbox 360 עדיין יוצרת להפסדים למיקרוסופט אך היא קרובה לעבור לרווח.
על פי מחקר שהתפרסם, עד 2012 תמכור סוני 12 מיליון קונסולות PS3, ומאידך, מיקרוסופט צועדת בראש עם 60 מיליון קונסולות Xbox 360, מה שמשאיר את סוני הרחק מאחור. על פי המחקר, אפילו נינטנדו תעקוף את סוני, עם 23 מיליון קונסולות Wii. אין ספק כי המצב נראה די עגום עבור סוני, אם המחקר יתברר כנכון.
לעומת זאת, על פי מחקר אחר, מצבה של סוני הרבה יותר טוב, עם 33 מיליון קונסולות עד 2012 ודווקא מצבה של מיקרוסופט לא רע, אולם פחות טוב משל סוני, עם 27 מיליון קונסולות עד 2011.
בינתיים, בסוני טוענים כי פסי הייצור עובדים בדיוק כפי שהם רוצים, וכי הם צופים שהם יעמדו ביעד של משלוח מיליון יחידות לארה"ב עד סוף שנת 2006. מצד שני, המספר קטן פי שניים מהמספר המקורי, שעמד על 2 מיליון יחידות. לפי עדכון חדש יותר מסוני, הם מתכוונים לעמוד ביעד של 2 מיליון יחידות בעולם בשנת 2006, ו-6 מיליון יחידות עד סוף מרץ (סוף השנה הפיננסית של סוני).
נמליץ לכם לעקוב אחרי האתר NexGen Wars, אשר מתעד את כמות הקונסולות מהדור האחרון, שכל אחת מ-3 החברות מכרה עד כה.