אוברקלוקר מקוריאה הצליח לגרום לליבה הרביעית במשולשי הליבה של AMD לפעול, והפך את המעבד למרובע ליבה לכל דבר.
מזה שנים ידוע שעל מנת לענות על ביקוש הצרכנים למעבדים זולים, הן יצרניות המעבדים והן יצרניות כרטיסי המסך מסרסות מבחינת מהירות השעון, ואו גודל זיכרון המטמון את המעבדים ואז מוכרות את המעבדים כמוצר זול יותר. זה נעשה משתי סיבות: הראשונה היא מכיוון שאותה ליבה לא ירדה מושלמת מפס הייצור, ולכן במקום לזרוק אותה מעדיפות יצרניות השבבים למכור אותה כמוצר זול יותר, לפלח שוק רחב יותר. הסיבה השניה היא, שנתח השוק של מוצרים זולים גדול משמעותית מזה של מעבדי האקסטרים (המורכבים מהליבות המושלמות ביותר היורדות מפס הייצור), ולא תמיד נדפקים במהלך הייצור מספיק מעבדים, ולכן יצרניות השבבים נועלות את המכפלה (או מכבות מספר צינורות עיבוד) בהתאם למכפלה של מעבד זול ואז מוכרות את השבב כמעבד זול יותר. זו גם אחת מהסיבות שמעבדים משבוע ייצור מסוים נבדלים ממעבדים משבוע ייצור אחר בתוצאות ההמהרה שלהם.
דוגמה טובה לזה תהיה משולשי הליבה מבית AMD, לא משנה אם מדובר במעבדי ה-Phenom הראשונים או במעבדי ה-Phenom II. במקור, מדובר היה במרובעי ליבה, אבל ככל הנראה ייצורה של ליבה אחת נפגם, ולכן AMD כיבתה אותה עוד במפעל, ושווקה את המעבד כמשולש ליבה. החידוש הוא שככל הנראה משתמשים יכולים להפעיל את הליבה הזו ללא ביצוע שינויים פיזיים במעבד, דרך ה-BIOS של לוח האם. בלוחות אם חדשים המבוססים על ערכות השבבים של AMD, רצוי 790FGX, ישנה תכונה הנקראת ACC, שהם ראשי תיבות עבורAdvanced Clock Calibration (או בעברית "כיוונון מהירות שעון מתקדם"), המשפרת את יכולת המערכת לעבור המהרה באמצעות תוכנת ה-OverDrive מבית AMD. בהתחשב בעובדה שלוחות האם שהביאו מעבדי ה-Phenom II למעל 6 ג'יגה-הרץ מבוססים על ערכת השבבים 790GX, נראה כי עצם קיומו של כרטיס מסך מובנה במערכת אינו מפריע לנסיונות ההמהרה.
![]() | ![]() | ![]() |
לפני השינוי | אחרי השינוי | התוצאה |
על ידי העברת פונקציית ה-ACC ב-BIOS בלוח ה-TA790GX 128M מבית Biostar מ-Disabled ל-Auto, הצליח אוברקלוקר מקוריאה לגרום לליבה הרביעית לעבוד. לאחר שבדק את יציבות המערכת, בדק את ביצועיה באמצעות 3DMark06 וקיבל 1000 נקודות נוספות בניקוד הניתן למעבד. כפי שניתן לראות בתמונות, ה-BIOS של לוח האם לא זיהה את המעבד שנוצר בצורה מושלמת, שכן AMD מעולם לא השיקה מעבד Phenom II 3X בעל 4 ליבות פעילות. השיטה לא צפויה לעבוד ב-100 אחוז מהמקרים, שכן לפעמים הליבה הרביעית באמת דפוקה, אבל במידה ותופעל, הרווחתם מרובע ליבה במחיר של משולש.
מקרה נוסף בו ניתן היה להפוך מוצר זול למוצר יקר באמצעות שינוי תוכנתי, הוא פתיחת הצינורות הן בכרטיסי ה-GeForce 6800, והן בכרטיסי ה-Radeon X800GTO. בשני המקרים, ניתן היה לפתוח את הצינורות שכיבתה יצרנית הליבה הגראפית, ולהפוך את כרטיס השוק הגבוה הנמוך ביותר מבית החברה לספינת הדגל שלה. במקרה של NVIDIA, רבים גילו שניתן לפתוח את ה-6800NU או 6800GS ל-6800 ULTRA, ובמקרה של ATI, רבים גילו שה-X800GTO ו-X800GTO2 לאחר פתיחת צינורות הופך ל-X850XT.
מה ההגיון לעבוד לא לפי המלצת יצרן?
הכתבה שאתם מציגים מזמינה את הקורא ההדיוט להבין: מוכרים לי מוצר חלקי במחיר זול – ולכן המסקנה היא שזה מה שכדאי לעשות – לקנות 3 ליבות בזול ובעזרת "קומבינה" להפוך אותו ל- 4 ליבות.
אף אחד לא מספר ללקוח מה גרם לפסילה, יתכן ומעבד ספציפי הנזק הוא מינורי ובמעבד אחר הפגם הוא מהותי.
מה יקרה כאשר עוד שנה מהיום המעבד יפסיק לעבוד? מה הלקוח יספר: חשבתי שזה "מגניב" (במילעיל) לעבוד שלא על פי המלצות יצרן?
המהלך יצור ישנו תהליך שבורר את המוצרים הטובים ומבצע הגדרה לגבי תתי איכויות (לדוגמא מה התדר המקסימלי בו ניתן להפעיל – תוך שמירת margin של היצרן).
להבנתי, שום מצב לא מזמין עבודה שלא ע"פ המלצות יצרן.
…..TT
אז זה לא בהכרח אומר שכל משולש ליבה שאני אקנה, אני אוכל להפוך אותו למרובע ליבה…
יש פה סיכון שבאותו מעבד באמת הליבה הרביעית דפוקה, ויש סיכוי של 1 מ10000 שהליבה מתפקדת אבל כבויה.. תודה רבה באמת. -.-"
זה עדיין לא אומת – בעירבון מוגבל
רק חבל שלא טרחתם לציין שנכון לכרגע זה עוד לא אומת ע"י משתמשים אחרים ובהחלט יתכן שזה מתיחה או פוטושופ.
יפה מאוד, כל הכבוד לו שהוא עלה על זה.
אני בטוח שיהיו עוד כמה אנשים שיהנו מזה.
6200->6600GT
זאת דוגמא קצת יותר עדכנית מה6800U…
לי יש, 6200, גרסת AGP וPCI E שעברו סופטמוד לפתיחת צינורות וOC לרמות קרובות (525@725) לשל ה6600GT.
הם הוזילו לא בכך שנעלו את הליבה, אלא בכך ששמו זכרונות פחות מהירים וPCB זול יותר – קירור בין היתר.
ל- 1 הסבר מדוע הטענה שלך שגוייה
קודם כל, לפי המאמר, שלא הקדשת לו תשומת לב, בכללי, לאחר שחברה מסויימת מצליחהל הגיע לייצור ככל הניתן ללא בעיות ומושלם, נוצר מצב שבו רוב המעבדים בעצם יוצאים תקינים, מה שגורם ליצרנית או החברה, פשוט לכבות ידנית או בכוח מעבידם, צינורות עיבוד וכו'… כמו בכרטיסי מסך וכו', פשוט לפעמים יוצא לך פסיי ייצור מושלמים עקב שיפור בהליך הייצור, מה תעשה? תמכור רק מעבידם טובים? מה עם השוק הנמוך? אז מבצעים זאת ידניץ, זה ידוע מזמן.
אבל נכון, מצד אחר, כמובן שיש בתחילת הייצרו שלמ וצר חדש או בזמנים הראושנים פגמים אמיתיים, זה נכון, זה תמיד קיים ויהיו פגמים אמיתיים, אבל… לפעמים זה אמיתי ולפעמים זה יזום.
רק לידיעה.
ל 1
אם אתה לא מבין על מה דיברו פה ואתה באמת חושב מה שכתבת שם אז אין לך מה לקרוא את הכתבות באתר הזה
8400GS
ומה לגבי 8400GS?
ל-"חכם הסדרתי" (6)
כשאתה רוכש רכיב אלקטרוני יש בינך לבין היצרן חוזה. החוזה נקרא: data sheets. זה מה שהיצרן מתחייב בפניך.
אתה טוען שיש יצרן מסוים שלשוק הנמוך הוא מגביל את היכולות ומשווק כמוצר נחות.
מה יקרה אם סדרת יצור מסוימת תסבול מנפל גבוהה ותשווק כמשולשי ליבה? איך תדע זאת?(לא רוצה להלאות אותך בכל האפשרויות שקו יצור בגאומטריה של תת מיקרון יכול ליצר)?
נניח והפגם הוא זרם זליגה גבוהה מדי – אתה מוכן לעבוד כך? יש לך כלים לבדוק את זה בבית או במעבדה?
אני לעולם לא הייתי עובד שלא ע"פ המלצות היצרן – פשוט כי הוא מחויב לתת לך רק מה שכתוב בדפי המפרט.
אין זה סוד שבד"כ רכיבים מאפשרים יותר ממה שהיצרן מתחייב – השאלה היא האם אתה מבין את מידת ה- margin, את ההפלגות ההסטטיסטית של כלל התופעות הנמדדות.
היצרנים השונים מחזיקים בצוותים על מנת לקבוע את הספים כשכל המידע על הרכיבים עומד לנגד עינהם.
את אותו הדבר היה אפשר לתאר כ: יצרן צמיג הגדיר לך כמה ק"מ מותר לך לנסוע – יתכן וניתן להעריך טווח זה פי 5 השאלה היא האם יש לך כלים לשערך את הנזקים הפוטנציאלים של עבודה שלא ע"פ הגדרות יצרן.
ל-1
אתה אוכל סרטים. אחרת לא היה שוק OC!
יכול להיות שזה בעייתי לעיתים רחוקות אבל לא יכול להיות שכל מי שעשה OC נשרף לו המחשב.
יש שוק שלם מסביב לזה.
ישראל שלי
ליוספוס:
אני כן עובד בשוק האלקטרוניקה,
ואני כן בודק את הרכיבים,עד קצה גבול היכולת שלהם, לפאמים גם הרבה מעבר לכך.
והטעון שלך לגבי Datasheet הוא טעון סרק, כי אם אתה נוהג בתבונה, לפאמים רכיב שתוכנן לעבוד במצב מסויים, ניתן בתחבולות להכפיל אולי אפילו פי 100 את היכולת שלו.
אז סליחה אם אני מקלקל לך את הסדר העולמי. אבל יש פרויקטים שלמים שמתבססים על היכולת הזו.
האשם
ל- EJ 10
אני יודע מה זה OC.
אני לא תמיד מסכים להיגיון.
השאלה היא לאיזו מטרה זה נעשה.
בוא נניח ויש גוף שמבצע סימולציות כבדות ולצורך כך הוא מאגד יחדיו מספר רב של מעבדים, הוא בעל יכולות טכניות (יש לו צוות לצורך זה) והוא "סוחט" את המקסימום מהמעבדים לצורך זה – זמן הריצה הוא המשאב היקר מבחינתו והוא מוכן לשאת בנזק של כשל בעקבות אי עבודה בהגדרות יצרן.
אם מדובר בלקוח הבייתי שחוסך 30$ על מעבד – לא הייתי תומך בזה אלא אם אותו לקוח הוא מקצוען ומבין טוב – טוב מה הוא עושה – במילים פשוטות לא מתאים לכל אחד.
להאשם (11) – אם אתה מסוגל לקבל פי 100
מסקנה: או שיש להדיח את מי שכתב את ה- Spec. או שמנהל הפרויקט מוכר מוצר כנחות מחוסר הבנה.
אם אתה מסוגל לתת פי 100 משהו כאן לא בסדר.
בוא נניח שתחום הטמפ לעבודה הוא 0-70C ואתה מקבל בטמ"פ החדר ביצועים טובים יותר מהאמור ב- Spec, האם אתה רשאי להניח שלקוח שלך לא יפעיל אותו ב- 0-70C?
מה יקרה אם לאחר כמה חודשים תתחיל לקבל החזרות של מוצרים באחריות כי היצרן אולי יודע משהו שאתה לא? מה לגבי המוניטין של החברה שאתה מייצג?
"שם" של חברה והמוניטין הוא לא אחת יקר מהסחורה שיש לה – בעיקר מאגר לקוחות.
תראה את התשובות הקודמות שלי, יש מקומות בהן ניתן ללכת על OC אבל זה לא מתאים לכל לקוח.
10 צודק
חסכון קטן וכאב ראש גדול
הכסף לא תמיד מצדיק את הזמן המושקע, בטח ובטח אם הסיכוי להצלחה לא מאוד גדול
דיי עם החפירות האריכאולוגיות!
תפסיקו לחפור לכל מי שלא מבין את מהות האוברקלוק ואת מהות הסיכון הזה של אוברקלוקר ממוצע – מומחה שזה חלק מהכיף לדפוק ולעקוץ את המערכת ואני בוטח שאנשים שקוראים את הכתבה יכנסו לפורם האוברקלוק ויקראו וישאלו לפני שהם יפעלו אני אישית קניתי כל הזמן מעבדים על סמך העובד שאני כן מביא קירור מפלצתי וכן עושה מודינג למארז ודוחף 700+ מאווררים וכן משחק עם המערכת לנקודה שאתה יכול לטגן צ'יפס בשמן עמוק על הבלוק קירור ולא פעם ולא פעמים נשרפו לי מעבדים ורכיבים וזה סיכון שאני מוכן לקחת כי אני אוהב לדחוף ולדחוף ולדחוף כמה שאני רק יכול הגולש הפשוט שיעבור פה רוב הסיכוים שאפילו לא יבין בידיוק מה זה אוברקלוק ואם מישהו רוצה לקנות מחשב חדש וקרא את זה אז הוא בטח יבקש בפורם עצות מהרבה אנשים שיעזרו לו ככל יכולתם אז (טוב גם אני חפרתי) יאללה בואו ניגמור את זה ב– אוברקלוק = סיכון = Rush = חור בכיס לפעמים
ל-8 (8400GS)
להבא תלמד לא לקנות מחשב ב-1000 ש"ח עם מרובע ליבות ו-8400GS
איך מבצעים שדרוג ל 6800gs
כתבתם שניתן לפתוח את הצינורות בכרטיס של NVIDIA 6800GS ובכך להפוך אותו ל 6800 ultra כיצד זה אפשרי ואיפה אפשר לקבל הסבר ?