סיכום
בסיכומו של דבר ניתן לומר שמדובר באחת המקלדות היפות ביותר שיצא לנו להתקל בהן עד כה. לאחר חודש של שימוש על בסיס כמעט יום-יומי, ובמיוחד נוכח ההשוואה עם המקלדת הפשוטה שיש לרובנו בעבודה – נראה שעוד נתגעגע אל הזוהר הכחול הבוקע מן הטרנטולה אשר ליווה אותנו בשעות הקטנות של הלילה.
100 הפרופילים הכפולים (שני מצבים לכל פרופיל) מאפשרים שליטה מלאה כמעט על כל התוכנות המותקנות במחשב, ומרביתן גם מזוהות בקלות ע"י המקלדת. ניתן לתכנת כל כפתור וכל מיקום של כפתור לבצע את רוב הפעולות הקיימות, וזאת עוד מבלי להזכיר את האפשרות לתכנת פקודות מאקרו לעשרה כפתורים.
עם זאת, על מנת שהמקלדת תוכל לספק למשתמשים את חווית המשחקיות המירבית, ניצבת בפני Razer שורה שלמה של שיפורים שעליה להטמיע במקלדת. למרבה המזל, הבעיות של הטרנטולה (למשל האיטיות בעיבוד המידע במשחקים מהירים) הן בעיות שניתן להתגבר עליהן בקלות באמצעות עדכוני תוכנה, הן למקלדת עצמה והן לממשק הבקרה שלה.
הדבר העיקרי שבאמת הפריע לנו במקלדת הוא עצם היותה מקלדת חוטית – לא קל לחזור לעבוד עם מקלדת שתקועה עם חוט ובעלת טווח מוגבל בהרבה מזאת האלחוטית. אנו בהחלט מקווים ש-Razer תפסיק לשחות כנגד הזרם ותיישם את עקרון האלחוט במגוון המוצרים שלה, כך שנתקדם צעד נוסף אל עבר מקלדת הגיימרים האולטימטיבית.
![]() |
בשורה התחתונה ניתן לומר כי מדובר במקלדת נוחה ביותר, ללא בעיות רבות וכזאת שבוודאי תתאים למרבית המשתמשים, גם אם הם אינם בהכרח גיימרים. אין ספק שגיימרים ייהנו מהמקלדת, שכן היא מציעה אפשרויות שליטה נוחות יותר על המתרחש במשחק, כמו גם כפתורים מאוירים המקלים על זיהוי הפעולות השונות, אך לא מדובר במהפכה של ממש. לצערנו המקלדת לא זמינה כרגע לרכישה בארץ, ומי שחפץ בה ייאלץ להזמינה מחו"ל ולקחת בחשבון שהיא מגיעה ללא אותיות עבריות.
תודה ל:
– דני בקרמן, על עריכת התמונות.