נסיעת מבחן
לאחר שסיימנו עם הפרטים היבשים, הגיע הזמן לתכלס של הביקורת – לספר לכם כיצד המקלדת מתפקדת בעולם האמיתי שם בחוץ. החלטנו לבחון את הטרנטולה בעבודה הן ביישומי Office והן, באופן טבעי, במשחקי מחשב כאשר לצורך העניין בחרנו ב-Unreal Tournament 2004 (אקשן ממבט ראשון) וב-Need For Speed: Underground ("סימולטור" נהיגה).
יסלחו לנו כל חובבי הסימולטורים של הטיסה (והכוונה לכל ה-4 בארץ שעוד לא קנו לעצמם ג\'ויסטיק) – להבדיל מסימולטורים של נהיגה בהם אפשר להסתדר עם מקלדת, בטיסה זה לא המצב, כך שדי ברור שאין לכם מה לעשות עם מקלדת כאשר אתם באמת רוצים להוציא את החוויה המקסימלית מן המשחק.
![]() |
Unreal Tournament – הגדרנו את המקשים בפרופיל מסוים, והמשכנו בהסרת מקשים מיותרים, כך שעל המקלדת נשארו רק המקשים הרלוונטיים למשחק, כדי למנוע בלבול. במהלך המשחק גילינו שיש גבול לטענה שהמקלדת מזהה את כל המשחקים באופן אוטומטי, שכן היא כשלה בכך בעת הרצת הדמו של המשחק (אם כי הגרסה המלאה זוהתה כהלכה). במהלך המשחק עצמו ציפתה לנו אכזבה – למרות ההבטחה שיש למקלדת Anti-Ghosting מלא, בעת ביצוע פעולות מורכבות שכללו לחיצה על מספר מקשים בקצב מהיר (וזה עוד מבלי לשלב פקודות מאקרו מתוכנתות), בחרה המקלדת באופן סלקטיבי לאיזה מן המקשים לתת את הקדימות בביצוע הפעולה.
Need For Speed: Underground – להבדיל מ-Unreal, משחק זה זוהה באופן אוטומטי כהלכה. במהלך המשחק באה לידי ביטוי האפשרות לתכנת שני מצבים לכל פרופיל, וכך בלחיצת כפתור לעבור בין מצב נהיגה באוטומט לנהיגה בגיר רגיל (לא שזה כל-כך קריטי למשחק, אבל עדיין מדובר בסוג של נוחות). מומלץ ביותר לשבת עם סטופר במירוץ בקו ישר (Drag) ולמדוד תוך כמה זמן המכונית מגיעה לסל"ד האופטימלי להעברת ההילוכים. לאחר מכן ניתן להשתמש בממצאים אלו כדי לתכנת פקודת מאקרו שתעביר את ההילוכים בהתאם, ולנצח כמעט בכל מירוץ שכזה.
בניגוד למשחקי אקשן, משחק זה אינו דורש קצב תגובה גבוה, כך שלא התעוררו בעיות השהיה כלשהן בביצוע הפקודות.
Microsoft Office 2003 – ה-Word, וכמוהו גם שאר יישומי Office, זוהו ע"י המקלדת באופן אוטומטי. למעשה ביקורת זו נכתבה תוך כדי שימוש בטרנטולה ומלבד שגיאות הקלדה שאירעו מידי פעם בשל העובדה שהמקלדת לא מגיעה עם עברית צרובה, לא שמנו לב לבעיות מיוחדות. בנושא זה נציין כי האותיות האנגליות מודפסות באמצע המקש ולא בצידו, מה שיקשה ללא כל ספק על הוספת אותיות בשפה נוספת.
מוקדם יותר ציינו כי מקשי המאקרו עלולים ליצור בלבול מסוים בעת השימוש, שכן רובנו רגילים לקיומם של כפתורים מסוימים בצדי המקלדת, אך ניתן לפתור בעיה זו על ידי הגדרתם לביצוע הפעולות להן אנו רגילים.
כמו כן, ניתן להשתמש בפקודות מאקרו עבור מקשים אלו לצורך ביצוע פעולות שלא קיים עבורן קיצור דרך, כגון ספירת המילים בטקסט.