עולם הדאטה סנטר מתחמם – ואינטל נראית מוכנה לאתגרים עם מעבדים חדשים המבוססים על ארכיטקטורת Ice Lake וכוללים עד 40 ליבות עיבוד
לאחר המתנה ארוכה מצד מרכזי שרתים וחברות דאטה, אינטל משיקה לאוויר העולם סדרה חדשה של מעבדי Xeon בתהליך יצור חדש לחלוטין ובכך מסיימת את פרק 14 הננומטר שלה בעולם זה, לפחות עבור סוגי המעבדים שמבלים בחוות השרתים.
הדור השלישי של מעבדי Xeon Scalable לוקח יתרונות מכל שיפור טכנולוגי אפשרי שיש לאינטל כעת. לפני הכל, המעבר מ-14 ל-10 ננומטרים בליטוגרפיית היצור. בנוסף, ישנם שיפורי כח עיבוד במעבר לארכיטקטורת Ice Lake אותה כבר יצא לנו לפגוש במחשבים ניידים בשנה שעברה. המעבד Xeon Platinum 8380 מגיע עם קונפיגורציה של 40 ליבות, בעוד דגמים נוספים זמינים עם 38, 36 ו-32 ליבות מלבד כל אלו שהם 28 ליבות ופחות (המקסימום שהכרנו בדור Xeon הקודם). הטיפוס ל-40 ליבות הוא חשוב ומתבקש לאור התחרות.
אלו שעוקבים אחר עסקאות רכש גדולות לבטח זוכרים את המכרז שהיה על מלאנוס, בעיקר בשביל בעלות על טכנולוגיית Infiniband לתקשורת בין מעבדים ופלטפורמות בתוך סביבת שרתים. הטכנולוגיה עברה לידיה של NVIDIA, אך זאת לא מנע מאינטל לפתח טכנולוגיה שתאפשר תקשורת מהירה במיוחד על בסיס Ethernet. ה-Columbiaville של אינטל היא פלטפורמה שמאפשרת תקשורת Ethernet במהירות 200Gbps למידע כבד-משקל באמצעות כרטיסי PCI-Express.
אבטחה הוא גם נושא חשוב, אולי חשוב מכל לארגונים מסוימים בתקופה לא פשוטה זאת. כאן אינטל יודעת שהיא צריכה לבצע שיפורים, ומעבדי Ice-Lake SP החדשים כוללים את סט התכונות SGX, הגנות ברמה החומרתית שמונעות גישה ברמת הקרנל ומתחת לכך למידע שעובר בזיכרון המטמון של המעבד בדרכו אל ובחזרה מזיכרון המערכת. בשל כך, לא תהיה גישה קלה אל אותו דאטה שמגיע לזיכרון בדומה לאותן רגישויות שראינו עם Spectre בעבר.
לפניכם הבדלים כלליים נוספים בין הדור השני של Xeon Scalable לאלו בדור השלישי מבוססי Ice Lake שעתה הושק. בנוסף להבדל בין טווחי כמות הליבות, נפח זיכרון המטמון קיבל תוספת, כמות ערוצי זיכרון ה-RAM עלתה מ-6 ל-8 עם עליה קלה של תמיכה במהירות מ-2933MHz ל-3200MHz. תקן PCI-Express שודרג מ-3.0 ל-4.0 עבור הפלטפורמה וכך נפח התעבורה בממשקים אלו הוכפלה. בנוסף לאלו, מעבדי Ice Lake SP קיבלו גם חבילה טריה של סטי פקודה לטובת הגברת ביצועים.
הדור השלישי של מעבדי Xeon Scalable כולל כעת רשימת מעבדים ארוכה למדי. חשוב לשים לב כי חלק מבוססים על ארכיטקטורות קודמות וחלק על חדשות. כל אלו שהושקו רבעון שני של 2021 הם אלו המבוססים על Ice Lake, בעוד אלו עם תאריכים ישנים יותר יהיו מבוססים על ארכיטקטורת 14 הננומטר Cooper Lake.
לאינטל תחרות מאוד קשוחה בעולם השרתים, כאשר AMD מגיעה בעיקר עם מספרים גדולים יותר של כמות ליבות וכח עיבוד בשפע הודות לארכיטקטורה גמישה ותהליכי יצור של TSMC. לאינטל הודות לאופטימיזציות תוכנתיות חדשות וארכיטקטורה טריה יכולת בריאה לקחת ולשמר נתח שוק המשתמש היטב בכלים הללו. טוב לראות את השוק הזה מתחמם, ואנחנו מאחלים לראות בעיקר חדשות שמדברות על טכנולוגיות חדשות מאשר שימוש חוזר באלו הקודמות.
מידע מלא יחד עם מבחני הביצועים השונים ומוצרי לוואי תוכלו למצוא באיזור Newsroom של אינטל, לכל המעוניין.
מגניב, לא ידעתי שיש בדור הנכנס הגנה מספקטר, אני אצטרך עכשיו לבדוק.
לגבי הPCI-Express גם עם אינטל וגם עם AMD מאוד לא טריוויאלי לתמוך במהירויות הללו ברמת התוכנה, צריך מתכנתים שמתמחים בריבוי cores והרבה מאוד RAM, לא הייתי מצפה ממעבד ביתי לעשות זאת, אני חושב שאנחנו מרוחקים עוד כמה חודשים עד שפיצרים יתחילו לתמוך בכל העיניין.