יחד עם הפופולאריות שצוברים המכשירים הסלולאריים החכמים ומחשבי הלוח מופיעה להם גם כוונת אדומה על המצח. הכירו את המטרות החדשות לוירוסים, סוסים טרויאניים ורוגלה.
היו זמנים בהם הטלפון הסלולארי היה פשוט טלפון, ידע לחייג ולשלוח מסרונים, ואף אחד לא חשב בכלל על מסכי מגע ניידים בגודל 10 אינצ'. היום, המכשיר הסלולארי מכיל מערכת הפעלה מורכבת, ומחשבי הלוח, יחד עם חלק גדול מהמחשבים הניידים, מצוידים בחיבור קבוע לאינטרנט הסלולארי. המשתמשים שומרים לא מעט מידע אישי רגיש על המכשירים אותם הם מחשיבים אישיים, ומשתמשים בשרותי רשת רבים, כשביניהם גם לא מעט אפליקציות שנועדו להתאים את אותם שרותי רשת אל המסך הקטן.
יחד עם העליה בפופולאריות בקרב קהל היעד, צצות עוד ועוד אפליקציות זדוניות המנצלות את תמימותם ואדישותם של המשתמשים. כמות האיומים הקיימים עדיין לא מגיעים לאותן כמויות של תכנות זדוניות שמפותחות עבור המחשב האישי, אך הפופולאריות העולה של הגאדג'טים רק תעלה את רמת האיום. ברגע שנתחי השוק של מערכות ההפעלה הניידות יגיעו לאחוזים של מערכת ה-Windows הפופולארית יעלה כם מספר האלפיקציות הזדוניות. בנוסף, מגוון המערכות ההפעלה הזמינות עבור הטלפונים היידים החכמים מקשות על פיתוח תוכנה זדונית שתפגע בכולם.
חלק מהאפליקציות סתם רעות ונועדו, ככל הנראה, לבדוק את השטח לפני ההתקפה. בעוד חלקן משדרות את מיקומו של המכשיר הסלולארי, אחרות פשוט שולחות מסרונים ללא הרף ומנפחות את חשבון הטלפון של המשתמשים.
באופן לא מפתיע בכלל, מערכת ההפעלה הפתוחה של Google, ה-Android, היא זו שמכילה את המספר הרב ביותר של אפליקציות זדוניות, מה שהוביל את החברה למחוק אפליקציות מחנות האפליקציות שלה ובמספר הזדמנויות אף להסיר מרחוק אפליקציות שכבר הותקנו על מכשירי הלקוחות. חברת Apple לעומת זאת מקשה הרבה יותר על המפתחים לשווק את את האפליקציות שלהם בחנות שלה, ובכך מסננת אפליקציות חשודות.
בשלב זה מומחי האבטחה מסכימים כי עדיף למשתמשים פשוט להשתמש בהגיון בריא על פני רכישת פתרון אנטי-וירוס כלשהו עבור המכשיר הסלולארי שלהם. שימו לב מה אתם מאשרים לאפליקציה לעשות, באילו שרותי רשת אתם מאפשרים לה להשתמש ולאיזה מידע היא רשאית לגשת.
להם מותר אז
גם לנו מותר עם החברות שמיצרות את המכשרים מרגלת אחרנו ומחליתות בשבלנו רק מה שהם רוצים יד קשה כמו אפל שאין במחשרים שלה פלאש וג'וה אז שיטפלו רק בהם ובפושעים כמוהם ויעזבו את הצרכן המיסקן בשקט אבל ביגלל שהחברות נהיו מפלצות וחזקות לא רוצים ומפחדים לטפל בהם כי הם שורש הבעייה לפי דעתי משרד התיקשורת צריך לחוקקק חוקים שיחיבו את החברות לישמור אלנו ולא לרגל אחרנו כי זה תהייה עברה על החוק אבל אין למשרד התיקשורת לפחות בארץ כוח והכול קשור לכסף ומעדפים לעצום עיין חבל
שכחת לקחת את התרופה שלך היום?
או שאולי התבלבלת בסדר של הכדורים?
קודם הכדור הצהוב ורק אחר-כך הכחול..
גוגל מסירה מרחוק תוכנות
מזתומרת???
הסירה מרחוק אפליקציות שכבר הותקנו על מכשירי הלקוחות?? יש לדבר הזה הסבר?
מה זה החוצפה הזאת??
מסרד התיקשורת צריח לחוקקק חוקק נגד שגיעות כתיב באתר הזה
כן אני מדבר אליך 1…
ל1 אתה צודק חבל שזה באמת לא ככה