הודות לאסוס שהשיקה את ה-NetBook הראשון, הודות לחברות שהשיקו מתחרים ולאינטל שהשיקה את פלטפורמת האטום, תהיה לנו בקרוב חלונות 7.
זה התחיל עם ה-Eee PC המקורי מבית אסוס. ב-5 ליוני 2007 הודיעה החברה כי תכננה נייד, כששמו לעתיד יהיה Eee PC 700, שיכיל מסך בגודל 7 אינצ', רמקולים סטריאופוניים מובנים, מעבד Celeron M, ערכת שבבים מבית אינטל וישקול פחות מקילו. ה-Eee המקורי הציע מינימום נייד במינימום כסף, והרעיון קרץ לעם מאוד, מה שהתבטא במכירות גבוהות מאוד ובמתחרים אין ספור. ההכרה העולמית בהצלחת הרעיון הגיע בדמות פלטפורמת האטום מבית אינטל, שנכון להיום מניעה את מרבית ניידי ה-NetBook בעולם.
למרות שגם חלונות XP לא נחתה על שוק אוהד במיוחד בעת ההשקה, בשנים העתידות לבוא, ובעיקר לאחר הצגת חבילת השירות השניה שלה, תפסה מערכת ההפעלה הותיקה פופולריות, ויצא לה שם של מערכת הפעלה בוגרת ויציבה. לאחר שטעמו מחלונות XP וממה שהיה לה להציע, רבים התקשו לעבור לחלונות ויסטה, שעם השקתה נתגלו בה בעיות וסיבוכים רבים. רבים העדיפו פשוט להשאר עם XP הותיקה, שהרי סוס מנצח לא מחליפים.
הבעיה העיקרית עם חלונות ויסטה הייתה הכבדות שלה, וצריכה גבוהה מהרגיל של משאבי המערכת. לעומת זאת, אחד מהיתרונות החשובים ביותר המעודד אנשים לנסות את גרסאות טרום ההשקה של חלונות 7, הוא שמצד אחד היא כבדה יותר מ- XP(מה שנפתר עם התקדמות גרסאות הבטא), אך מצד שני, היא קלה יותר מויסטה תוך הצעת תכונות זהות או משופרות. קלות הרצה זו, בנוסף לנוחות המזכירה מאוד או הפצות לינוקס מסוימות או את ה-OSX Leopard מבית אפל, הודגמה כבר ב-CES השנה, כשמיקרוסופט הראתה את אחד ממחשבי ה-Eee PC מריץ גרסת בטא של חלונות 7.
כשהוציאה מיקרוסופט את חלונות ויסטה, לא חזתה החברה כי באותו הזמן, אצל אסוס כבר מתכננים את אחד מהמותגים הנמכרים ביותר בעולם, וכי אותו מותג ימכר בזכות חומרה זולה וחלשה יחסית. עם זאת, מיקרוסופט כן הבינה לאן נושבת הרוח, הלכה עם הזרם, והודות לכך קיבלנו כנראה חלונות XP נוספת, אבל עשירה יותר בגראפיקה, נוחות, פונקציונאליות, ומתאימה במיוחד למחשבים שככל הנראה ימכרו כמו לחמניות חמות בצל המשבר הכלכלי העולמי.