חברה גרמנית בשם Sterrix מפתחת מסכים וטלוויזיות שיוכלו להציג תוכן בתלת-מימד ללא צורך בהרכבת משקפיים מיוחדים
אין ספק כי בשנה האחרונה חלה התפתחות משמעותית בתחום התצוגה התלת-מימדית: לא מזמן השיקה LG את טלוויזית התלת-מימד הראשונה בשוק, ואף החלו להתרוצץ שמועות כי בקרוב יגיעו לשוק מכשירים סלולריים בעלי מסך שיוכל להציג תוכן בתלת-מימד ללא שימוש במשקפיים מיוחדים. משקפי התלת-מימד הופכות את הצפיה בתוכן תלת-מימד למסורבלת ואף מעיקה, אך כעת מתפרסמים דיווחים חדשים לפיהם חברת Sterrix הגרמנית רשמה פטנט שמקנה לה זכויות פיתוח של מסכים וטלווזיות שיהיו מסוגלים להציג תוכן תלת-מימדי, ללא צורך בהרכבת משקפיים מיוחדים כלשהם. יש לציין שקונסולת ה-3DS של נינטנדו (שתושק בשנה הבאה) צפויה לכלול מסך דומה, אם כי כמובן שהוא יהיה קטן משמעותית מהמסכים ש-Sterrix מפתחת.
לפי הפטנט שרשמה החברה, מדובר במסכי OLED שיוכלו להציג תמונות ברזולוציה גבוהה עד פי 100 מאשר תמונות שמוצגות על מסכים סטנדרטים באיכות HD. מסכי ה-3D OLED שחברת Sterrix מפתחת מתיימרים להציג כביכול מעל 100 נקודות מבט שונות בו-זמנית, מה שמאפשר בעצם להתבונן בתמונות בתלת מימד מכל זווית ומכל מרחק. כמו כן, המסכים הללו יכללו כ-1000 יחידות עיבוד פנימיות ובנוסף, הפיקסלים יסודרו במבנה חדש, שמותאם למבנה האנטומי של העין האנושית. לטענת Sterrix, כך יהיה קל וטבעי יותר להתבונן בתוכן שמוצג על גבי המסכים באיכות תלת-מימד, כאשר תופעות כגון סחרחורות, כאבי ראש וכאבי עיניים צפויות להעלם.
החברה הגרמנית כבר החלה לפתח דגמי אב-טיפוס של מסכי ה-3D OLED שלה, אם כי למרבה הצער לא ידוע מתי הם יוצגו לראווה.
החברה הגרמנית כבר החלה לפתח דגמי אב-טיפוס של מסכי ה-3D OLED שלה, אם כי למרבה הצער לא ידוע מתי הם יוצגו לראווה.
סביר להניח שטלווזיות ומסכי תלת-מימד שלא דורשים הרכבת משקפיים מיוחדים לא יגיעו אלינו בשנים הקרובות, אך כאשר הטכנולוגיה תבשיל ותהפוך למסחרית, אין ספק שהדבר ישדרג את חווית הצפייה במידה משמעותית – למי שיוכל להרשות זאת לעצמו.
עדיין לא ברור לי
איך עובד כל הקטע הזה של תלת מימד ללא משקפיים.
עד עכשיו המשקפיים היו אמורות להשלות את המוח כדי שיראה את שתי התמונות כמו במציאות, אבל איך אפשר לעשות את זה בלי?
ל1
מוסבר בכתבה איך.
תדמיין לדוגמא.. קוביה הונגרית, אז תחשוב שברגיל, אתה רואה רק את הקדימה שלה, אין צדדים, נגיד שכל קוביה קטנה בתוך הצורה הכוללת היא פיקסל, אז מה שהחברה הנ"ל עשתה היה ליצור עוד פיקסלים, או במילים אחרות, להשלים את הקוביה ההונגרית, ולסדר אותם באופן שונה בתוך תבנית המסך, החברה הנ"ל סידרה את זה בצורה שמתאימה למבנה האנטומי (תחפש בוויקיפדיה, זה עלול לעלות שם) של העין האנושית, כלומר, בצורה שבה העין רואה, כך שיהיה אפשר לראות דרך המסך גם את הפיקסלים שהחברה הנ"ל "יצרה"
דרך אגב, גאון מי שחשב על זה, אולי להבין הצלחתי, אבל להגות את הרעיון, זה בטח היה קשה
1 תקרא את הפטנט ותבין
מה זה פשוט לקרוא
מושלם
OLED
3D
בלי משקפיים 100 נקודות מבט
בטח עוד 5 שנים או משהו כזה נראה איזה דגם ב 100,000 שקל לא?
ל-2
תודה על ההסבר, נראה לי שאני מבין עכשיו, אבל אין לנו עוד כמה שנים של מחקר עד שלגמרי נבין את המבנה האנטומי של העין כדי לייצר דברים כאלה? (כנראה שלו אם זה יצליח להם)
איזה שטויות
המרחק בין רשימת פטנט לפיתוחו, רחוק כמרחק הארץ ומאדים.
דבר ידוע הוא, פטנטים לעיתים קרובות, נרשמים באופן כללי ללא כל הוכחת יכולת הנדסית לפיתוחו. (ורשימת הפטנט הוא הדבר היחיד שידוע על הנושא)
ל-3
קשקשן.
חוץ מכתבה אחת ב- oled-info שכולם מצטטים , אין שום "בשר" לגבי הידיעה הזאת.
אין שום מספר פטנט, חיפוש של sterrix במאגר הפטנטים הניב 0 תוצאות. מספיק?
האתר של sterrix מניב הודעה שגיאה 404.
הבעיה שהטלוויזיה תצע ב- 2015
ומחיר בשמיים