OCZ
OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Titanium XTC
את חברת OCZ אין צורך להציג, שכן היא ידועה כאחת החברות הבכירות בתחום הזכרונות עוד משנת 2000, ויצרה במרוצת השנים מוצרים פורצי דרך רבים. החברה ידועה בעיקר בזכות הזכרונות שלה אך בשנים האחרונות היא מנסה לפרוץ לתחומים אחרים ועושה זאת בהצלחה גדולה, לדוגמה ספקי הכוח של החברה למחשבים אישיים, אשר זכו להצלחה עולמית מסחררת.
זכרונות החברה זכו כמעט בכל סופרלטיב אפשרי מצד אתרי החומרה בעולם ונראה כי החברה לא מאטה את הקצב, שכן היא ממשיכה לשחרר דגמי זכרונות מהאיכות הגבוהה ביותר כמעט מדי חודש ומצליחה להרים את רף הביצועים פעם אחר פעם. יש לציין כי החברה אינה מתמקדת אך ורק בייצור ערכות זכרון מובילות אלא גם משקיעה בטכנולוגיה הסובבת את אותם מוצרים. טכנולוגיות כמו ה-VX וה-XTC (עליה נסביר בהמשך), פותחו במיוחד על מנת לתת לזכרונות של OCZ יתרון ברור על פני המתחרים, בין אם באמצעות ביצועים טובים יותר ובין אם על ידי פיתרון קירור חדשני המאפשר תנאי עבודה נוחים יותר עבור הזכרון ובכך מגדיל את אורך החיים שלו.
נתחיל במעט מידע על ערכת הזכרון שקיבלנו:
- שם הדגם: OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Titanium XTC
- מה בערכה: 2048MB Kit (2x1GB) Dual Channel Pack
- השבבים בשימוש: לא ידוע
- תזמונים: 2-3-2-5 (PC3200)
- מתח עבודה מומלץ: 2.8V ו-2.9V עם EVP
- מעגל מודפס: 6 Layers PCB
- מהירות יצרן: PC3200 (DDR400)
- אחריות: לכל החיים
טכנולוגיית ה-EVP (ר"ת Extended Voltage Protection) מאפשרת עבודה של הזכרון במתחים הנעים סביב 2.9V ללא כל חשש מפגיעה בזכרון. יחד עם זאת, כפי שציינו קודם, כלל הזכרונות בביקורת זו לא הגיבו היטב לתוספת מתח ולכן גם במקרה הזה ה-EVP אינה מספקת שום ערך מוסף.
![]() | ![]() |
אריזת הזכרון היא סטנדרטית לזכרונות OCZ, שכן בחברה לא נוהגים לשנות את האריזה בין דגם זכרון אחד למשנהו ולמעשה האריזה משמשת כחלק מהמותג ולא מציגה את התכונות הייחודיות לכל זכרון.
בחלקה הקדמי ניתן לראות את הזכרון מונח בתוך האריזה, כאשר הפלסטיק השקוף מאפשר לצרכן לבחון את מראה הזכרון עצמו כמו גם את הפרמטרים הייחודים לכל דגם זכרון שהחברה מציעה.
בצידה האחורי של האריזה ניתן לראות את כל הפרסים בהם זכו הזכרונות הללו, אך יש לשים לב שהם לקוחים מביקורות שונות אשר לאו דווקא מתייחסות לזכרון הספציפי באריזה.
לאחר שנוציא את הזכרון מהאריזה, נגלה במלוא הדרה את טכנולוגית ה-XTC (ר"ת Xtreme Thermal Convection). על פי OCZ, טכנולוגיה זו אמורה לשפר באופן ניכר את האופן בו מקורר הזכרון. הטכנולוגיה מתבססת על העובדה שבמפזרי חום סטנדרטיים נוצרים אזורים "מתים" בהם נאגר החום ולא מתפזר לחלל האוויר, לכן על ידי חירור מפזרי החום מנסה OCZ לפתור את הבעיה ולספק רמת קירור זהה לכל אורך הזכרון.
זוהי כמובן טכנולוגיה מעניינת, אך מעבר לכך לא ניתן להתעלם גם מהאפקט הויזואלי שהיא יוצרת; זהו ללא ספק הזכרון היפה ביותר שניתן למצוא כיום בשוק.
זכרון זה שאנו בוחנים היום שייך לסדרת הזכרונות האיכותית ביותר של החברה, סדרת ה-Titanium, לכן מן הראוי שמפזר החום יהיה צבוע בצבע המתכת ואכן כך הדבר. מפזר החום בנוי משני חלקים, כאשר הרשת מודבקת לשבבי הזכרון והמסגרת מחוברת ישירות אליה. במרכזו נמצאת האות Z – סימן ההיכר של החברה.
![]() |
מבט על קצה המעגל המודפס מראה כי גם הפעם מדובר על מעגל מתוצרת Brain Power. בדומה לחברות רבות אחרות, בחרה גם OCZ להשתמש במעגל מודפס זה לזכרונות שלה, בעיקר בשל העובדה שזהו ה-PCB האיכותי ביותר שניתן למצוא כיום.