בדיקות
ניסינו את כונן ה-Store\'n\'Go U3 של Verbatim במגוון מחשבים, ואפילו במחשבים שאינם חוד החנית של הטכנולוגיה, עבד הכונן ללא בעיה וניתן היה להפעיל את כל התוכנות המותקנות עליו.
המעניין הוא, שניתן היה להתקין את הכונן גם במחשבים בהם לא הייתה לנו הרשאת מנהל (כמו למשל מחשבים של אינטרנט-קפה, מקומות עבודה ומוסדות לימוד), בהם לא יכולנו להתקין את התוכנות שלנו ישירות על הכונן המקומי – וכך יכולנו להשתמש בתוכנות המוכרות לנו גם ממחשבים אלו.
כיוון שכל כונני ה-U3 משמשים גם ככונני פלאש פשוטים לאחסון, החלטנו לבדוק ולהשוות את מהירות הכונן של Verbatim על מנת לראות כיצד הוא עומד במשימה. על מנת לקבל נקודת השוואה, העמדנו מול כונן ה-Store\'n\'Go U3 1GB שלנו את כונן ה-Store\'n\'Go Pro 512MB של Verbatim.
להפתעתנו, כפי שניתן לראות בגרפים, כונן ה-U3 מציג ביצועים פחותים לעומת כונן USB פשוט. אמנם MB\Sec אחד יותר או פחות הוא לא דבר קריטי וכבר ראינו כונני USB איטיים ממנו , אבל תוצאה שכזו אינה הדבר לו ציפינו מכונן שאמור להיות חוד החנית של קו המוצרים של החברה.
כאמור, בעת שימוש בתוכנות המותקנות על כונן ה-U3 לא מורגשת בעיית מהירות, וכדי לבדוק האם הבעיה בכלל קיימת, החלטנו להריץ מבחן משלנו. הכנו ספריית קבצים מגוונת הכוללת מספר רב של סוגי קבצים, וכיווצנו אותה בעזרת תוכנת WinRAR – פעם אחת בעזרת הגרסה הרגילה של התוכנה המותקנת על הכונן הקשיח של המחשב ופעם אחת בעזרת גרסת ה-U3. יש לציין כי כיווצנו את הקבצים על רמת הכיווץ הגבוהה ביותר, וכי הספריה שלנו הכילה מגוון רחב של סוגי קבצים – החל מקבצים שהנם כבר בפורמט מכווץ כמו קבצי MP3 ו-JPG, ועד לקבצים הניתנים לדחיסה רבה כמו קבצי DOC ומידע.
בבדיקה זו ניתן לראות כי תוכנות הרצות מכונן ה-U3 אכן פועלות בצורה יעילה פחות מתוכנות הרצות מהכונן הקשיח, אולם לדעתנו תשמחו לספוג את הפגיעה בביצועים על מנת להנות מהיתרונות הרבים שפלטפורמת ה-U3 מציעה.
גם צריכת הזיכרון והמשאבים של הפלטפורמה סבירה ביותר. כפי שכבר ציינו, התוכנות המורצות מכונן ה-U3 צורכות כמות משאבים הזהה לזו של התוכנות המקבילות להן הרצות מהכונן הקשיח. תוכנת ה-Launchpad תשאב לכם כמות זיכרון קטנה, הנעה בין 4MB במצב Idle לכ-12MB במצב של עומס – בהחלט לא נורא.