מכשירי ה-UMPC אמנם לא ממש זמינים בשוק וגם המחיר שלהם לא כפי שאינטל ומיקרוסופט הבטיחו לנו, אבל כל זה לא מונע מסוני לרצות להכנס לשוק זה גם כן.
באירוע נוצץ שערכה ביפן השיקה החברה את משפחת ה-Vaio UX Micro PC, מחשב אישי זעיר שגורם למכשירי ה-UMPC שראינו עד היום לעמוד בצד בבושה. בעוד מכשירי ה-UMPC של סמסונג וחברות אחרות מבוססים על מה שנראה דומה למדי לדור הקודם של פלטפורמת סנטרינו (גרסת Sonoma), כלומר, מעבד Celeron M או Pentium M וערכת שבבים 915GMS עם כרטיס גרפי GMA900, ה-Vaio UX מתבסס על הטכנולוגיה החדשה והעדכנית ביותר שיש לאינטל להציע.
בדגם ה-UX180 שזמין בארה"ב מיד לאחר ההשקה, המפרט הטכני כולל מעבד Core Solo U1400 בתדר שעון של 1.2 גיגה-הרץ וערכת שבבים 945GMS עם כרטיס גרפי GMA950 ולמעשה מבוסס באופן מלא על פלטפורמת סנטרינו החדשה, בגרסת Napa. כמו-כן, יש לו מקלדת מובנית אם כי המסך קטן יחסית, בגודל 4.5 אינץ' בלבד (ביחס ל-7 אינץ' של ה-Q1 למשל) ואת המפרט המלא שלו ניתן למצוא בעמוד המוצר (קובץ PDF). מבחינת עיצוב, סוני כמו שאנחנו מכירים אותה, החליטה לקחת את הנושא מספר צעדים קדימה ועושה שימוש בעיצוב ה-Slider אותו אנחנו מכירים מן הטלפונים הסלולריים.
אך גם ה-Vaio UX לא ניחן בזמן סוללה ארוך במיוחד, כאשר על פי החברה הוא נע בין שעתיים וחצי לארבע שעות וחצי. ומה לגבי המחיר? – פה טמון הכלב, כמו שאומרים. מי שירצה לרכוש את המכשיר יצטרך לוותר על 1800 דולרים, טבין וטקילין, כ-500 עד 600 דולרים יותר מה-Q1 שגם כך נאמר עליו שהוא יקר מאוד ואפילו מדי. אבל חכו, זה המחיר בארה"ב, לכשיגיע לאירופה, בוודאי יעלה יותר, ואנחנו לא רוצים לדעת מה יהיה מחירו אם הוא אי פעם יגיע לישראל.


ביפן, מתעתדת סוני לשווק דגמים נוספים כגון ה-UX50 וה-UX90 אשר מתבססים על פלטפורמת סנטרינו גם כן ועושים שימוש במעבד ה-Core Solo מדגם U1300 (1.06 גיגה-הרץ) ו-U1400 (1.2 גיגה-הרץ), בהתאמה. ובינתיים, מי מכם שרוצה לקבל נקודת מבט על המכשיר, מוזמן לקרוא התרשמות ראשונה מדגם ה-UX50. ואיך אפשר לקבל השקת מוצר ביפן מבלי שמישהו יטרח לפרק את המוצר ולהעלות את תמונות של הקרביים שלו לרשת האינטרנט?
במיקרוסופט כבר עובדים בימים אלו על עידכון מערכת ההפעלה של מכשירי ה-UMPC מ-XP ל-Vista, פרויקט לו הם קוראים בשם הקוד Vistagami (מיזוג של Vista עם Origami למי שלא הבין). במיקרוסופט גם מביעים מורת רוח מן המחיר הגבוה במיוחד של המכשירים, אשר עולים פי 2-3 מתג המחיר של 500 עד 600 דולרים שעליו הצהירו טרם ההשקה. כמו-כן, העובדה שזמן הסוללה של המכשירים עומד על 3 שעות בלבד, בניגוד לחזון החברה של יום שלם, תורמת גם היא לאכזבה במיקרוסופט מן היצרניות, שותפותיה לחזון ה-UMPC.
שני חסרונות אלה, כמובן, מביאים לכך שהביקוש בקרב הציבור אינו גבוה במיוחד. אך במיקרוסופט לא מתייאשים ומזכירים כי מדובר בפרויקט ארוך טווח של מספר שנים וכבר עם המעבר ל-Vista נראה שיפור מסוים. אך לא הכול תלוי בתוכנה ולמעשה חלק גדול מאוד תלוי בחומרה של המכשירים, ואינטל, אשר חלק גדול מן המכשירים מתבססים על הטכנולוגיה שלה, עובדת גם היא על שיפור בצריכת החשמל והקטנת גודל האריזה של הרכיבים.

יש עוד מכשיר מצויין!!!
http://www.oqo.com
משהו לפנים!!!
1: המכשיר בכלל לא משתווה ל-UMPC ממוצע
ה-OQO הוא בכלל לא בר השוואה ל-Q1 (שעולה פחות ממנו ונותן ביצועים דומים ואף גבוהים יותר) או ל-VAIO UX (שעולה אותו דבר ונותן ביצועים הרבה יותר גבוהים. אם כי במחיר גודל המסך).