נכנסים להגדרות
מסך השליטה הראשי מאפשר לנו לגשת להגדרות המכשיר ודואג שנהיה מעודכנים במצב המכשיר תוך כדי. בפינה השמאלית העליונה ניתן לראות את לשוניות "News" ו-"Log" שיעדכנו אותנו על חדשות מהיצרנית (לדוגמא עדכון קושחה) ועל אירועים חריגים שנרשמו בקובץ היומן. תכונה נוחה זו מאפשרת לעקוב אחר מצב המכשיר בכל עת. כפתור העזרה מציג פריטי תמיכה מועילים ואף מקשר לפריטי Thecus Classroom מועילים במידה ויש.
מסך השליטה הראשי מאפשר לנו לגשת להגדרות המכשיר ודואג שנהיה מעודכנים במצב המכשיר תוך כדי. בפינה השמאלית העליונה ניתן לראות את לשוניות "News" ו-"Log" שיעדכנו אותנו על חדשות מהיצרנית (לדוגמא עדכון קושחה) ועל אירועים חריגים שנרשמו בקובץ היומן. תכונה נוחה זו מאפשרת לעקוב אחר מצב המכשיר בכל עת. כפתור העזרה מציג פריטי תמיכה מועילים ואף מקשר לפריטי Thecus Classroom מועילים במידה ויש.
מתחת ללשוניות המוזכרות ניתן לראות את תפריט היציאה והכיבוי מהמכשיר ואף את "My Favourites" המאפשר להוסיף או להוריד ממסך הבית קיצורי דרך להגדרות המועדפות עלינו במכשיר.
בצד שמאל למטה ממוקמים קיצורי דרך לשליטה על הרשת, המאוורר והטמפרטורה, מידע על הכוננים הקשיחים ומערך ה-RAID.
הגדרות מתקדמות
לאחר שהגדרנו את הכונן באופן ראשוני וקיבלנו גישה בסיסית אליו הגיע הזמן להגדרות מתקדמות יותר שיפתחו בפנינו את מגוון התכונות שהיצרנית הטמיעה במכשיר – ויש הרבה.
נעבור כאן על חלק מהתכונות המתקדמות של המכשיר. ישנן אפשרויות רבות נוספות, אנו ניגע בבולטות שבהן בלבד.
Information
זהו בעצם מסך הבית. כאן נוכל לעקוב אחרי מצב המערכת, טמפרטורה, התקנים מחוברים, זמן הuptime- של המערכת, השירותים המופעלים ועוד. נוכל גם להיעזר בגרפים העוקבים אחר מצב המערכת לאורך זמן.
System Management
כאן נגדיר תאריך, שעה ואיזור זמן, נגדיר את אופני ההתרעה של המערכת (וגם נכבה את הצפצופים המעצבנים), נעדכן קושחה ונקבע איזה תפריטים נוכל לראות במסך ה-Login.
כאן נוכל גם לקבוע שעות הדלקה וכיבוי למכשיר. תורם לחסכון בחשמל ומונע רעש והתחממות מיותרת מהמכשיר בזמנים שאין בו צורך.
מסך הבית | מסך הניהול |
System Network
כאן נוכל לשלוט על כרטיסי הרשת של המכשיר ולקבוע את כתובתם ואופן חיבורם. המכשיר מסוגל לשמש כשרת DHCP עצמאי ולחלק כתובות IP לתחנות.
ככל שמהירות החיבור לאינטרנט הביתית עולה נשמעות תלונות על ראוטרים שלא עומדים בעומסים ומספקים מהירות נמוכה מהמירבית. Thecus יכלו לקפוץ על העגלה ולהוסיף חייגן וכך לאפשר למכשיר העוצמתי הזה לשמש כנתב (בשילוב עם סוויצ'). היצרנית לא שילבה את האפשרות הזו במכשיריה, וחבל.
Storage
כאן נשלוט כמובן על מערך ה-RAID ומצבו. בנוסף ישנה אפשרות לעשות Mount לקבצי ISO, להגדיר שיתופים ברשתות SAMBA וNFS- ולהגדיר את פרוטוקול ה-ISCSI להעברת מידע על גבי רשתות.
User and Group Authentication
כאן נשלוט בכל מה שקשור למשתמשים והרשאות. נוכל להגדיר הרשאות למשתמשים וקבוצות ואף לקבוע מכסת שימוש בנפח המכשיר לקבוצות אלו. לא ניתן לקבוע מכסות שימוש כאשר המערך
מפורמט למערכת הקבצים מסוג EXT3.
Network Services
כאן נשלוט בפרוטוקולי הרשת והשירותים שבהם ייעשה שימוש. ישנה תמיכה בכמעט כל פרוטוקול ושירות רלוונטי NFS, FTP, TFTP, SSH, Bonjou ו-SAMBA. נשלוט כאן גם על הגדרות הUPNP- של המכשיר ועל הDNS- הדינמי אליו. המכשיר תומך בשירותי dyndns, zoneedit וno-ip- לשירותי DNS חינמיים הניתנתים להגדרת המשתמש.
Application Server
כאן נמצא את התכונות המייחדות את המכשיר שלנו, המודולים. המודולים הינם בעצם אפליקציות ייעודיות שניתן להריץ על המכשיר שלנו. בין המודולים הקיימים ניתן למצוא תמיכה ב-Dropbox, אנטי וירוס מתעדכן של חברת מקאפי, שרת ביטורנט ו-USENET, שרת דוא"ל ועוד. המודולים האלו הם עיקר ההבדל בין הNAS- הזה לאחרים. הוצאת מודולים חדשים ועדכון הקיימים הם קריטיים להצלחתו. נקווה שהחברה תשכיל לתמוך בהם לאורך ימים. בנוסף, ניתן לשלוט כאן על שרת iTunes להזרמת המדיה בבית.
Backup
כאן נמצאות שלל תוכנות גיבוי וסנכרון המכשיר. ניתן לגבות אל המכשיר על פי לוח זמנים, לסנכרן בזמן אמת ועוד. ניתן גם לגבות את הגדרות המכשיר והרייד למיקום חיצוני. ישנה תמיכה, לדוגמה, בשירות הגיבוי של אמזון.
External Device
כאן נשלוט על התקנים חיצוניים המחוברים למערכת. השליטה על שרת ההדפסות תתבצע מכאן וכאן גם נשלוט בניהול האל-פסק.
שימוש כ-NAS
בשימוש היומיומי שלנו במכשיר הוא חובר לרשת 10/100 שכמובן הגבילה את המהירות לכ11Mb/s- לצרכי בדיקת המהירות חיברנו אותו ישירות למחשב ברשת גיגהביט והתחלנו בהעתקה.
המחשת מהירות | המודולים |
המכשיר מהיר. מאוד. 95Mb/s לשניה הוא בערך גבול המהירות של הכונן שהשתמשנו בו לבדיקה. ניתן לשער שבשימוש בכונן מהיר יותר או ברייד המהירות היית גבוהה אף יותר. בכל מקרה, מהירות זו נחשבת גבוהה מאוד ומתקרבת לקצה העליון של תקן ה-Gigabit LAN. כל כך הופתענו מהמהירות שבדקנו שוב ושוב והתוצאות נשארו זהות. זו מהירות שלא מביישת מחשב רגיל, NAS ביתיים אחרים.
תכונות נוספות
Thecus הוסיפו כפתור העתקה פיזי בקדמת המארז. כאשר נלחץ על כפתור זה יועתק התוכן הנמצא בהתקנים המחוברים למכשיר לתיקייה מוגדרת מראש. זו דרך נוחה להעתקה מהירה של התקן USB או כרטיס זכרון למכשיר בלחיצה אחת מבלי להזדקק למחשב.
ניתן לשלוט על המכשיר ואף להעלות ולהוריד ממנו קבצים מהסמארטפון. ישנה תמיכה ב-iOS ובאנדרואיד.
עם המכשיר מגיעה כבאנדל תוכנת Acronis True Image המצויינת.
אפשר בהחלט לגשת למידע של הכונן
בנוגע ל"גישה" למידע שעל הכונן,דיסק Live CD עם הפצת לינוקס יתן גישה בקלות.
ה- NAS צריך חיבור 10G
לא חוכמה לחבר מחשב אחד ולגלות שקצב הנתונים 1 ג'יגה. אם באותו זמן מישהו היה רואה ב-TV סרט בלו-ריי שיושב ב- NAS, ועוד מחשב בבית היה מנסה לקחת רוחב פס של 1G התוצאות היו עגומות.