חוק מור , אחד מאבני הבסיס של תעשיית המוליכים למחצה כידוע חוזה כי כמות הטרנזיסטורים על מעבד תכפיל את עצמה כל 18-24 חודשים. דיונים על יכולות חוק זה להתקיים או לא להתקיים הסעירו את חובבי המחשבים, אנשי הפיסיקה, ותאורטיקנים בכלל. אך היום הותקף חוק מור מכיון שדווקא רבים העדיפו להזניח.
היום במהלך הרצאה של יואב ניסן-כהן, מנהל חברת Tower Semiconductor הישראלית, טען הנ"ל כי תעשיית המוליכים למחצה צעירה מדי על מנת שחוק כזה יחזיק מעמד, ולא ממגבלה טכנולוגית אלא דווקא ממגבלה כלכלית.
לטענתו לא ניתן לסמוך על "חוק" זה רק על סמך 30 שנים, ובתור טייס לשעבר בחיל האוויר הישראלי הוא הדגים את הטענה דווקא בדוגמה מתחום התעופה האזרחית. לטענתו אם נסיק מסקנה מתוך 60 השנים הראשונות של התעופה האזרחית, אז כבר היום היו אמורים להיות מטוסים המסוגלים להסיע כ 13,000 נוסעים. אך כידוע המטוס הגדול ביותר כיום, ה 747 של בואינג מסוגל לשאת פחות מ 500 נוסעים. מדוע חלה האטה (שלא נאמר קפיאה) זו? מכיוון שבניית מטוסים ליותר מ 500 נוסעים הוכיחה את עצמה בשלב זה כלא כדאית כלכלית.
וכך לטענתו גם יקרה בעתיד בתעשיית המוליכים למחצה, בשלב מסויים תהליך דחיסת הטרנזיסטורים לתוך מעבד יחיד יהיה לא כלכלי, ולמען האמת כבר היום הוא לא כלכלי ביחס לריבוי מעבדים.