מבחני ביצועים
בתוצאת הביצועים של HDTUNE נשים לב ל-2 דברים מעניינים: ראשית, קצב הכתיבה והקריאה מאוד איטי בהתחלה, כנראה שהדבר נובע מכיבוי הדיסק כאשר הוא אינו בפעולה. שנית, קצב הקריאה והכתיבה הם קבועים לאורך כל הדיסק, דבר שאינו הגיוני. הדיסקה המגנטית מסתובבת במהירות אחידה, ובכונן הזה במהירות של 5400 סל"ד. כאשר הראש נמצא בקצה החיצוני של הדיסקה, הראש עובר על יותר סקטורים שכן גודל הטראק (מסילה בעברית) הרבה יותר גדול מאשר בקצה הפנימי. לאחר בירור מעמיק יותר הסתבר שמדובר במגבלה של החיבור, USB 2.0 אינו מסוגל להעביר יותר מ-33 מגה-בייט לשניה (MB/s), לא משנה עד כמה הדיסק עצמו מסוגל להעביר.
מעבר לכך, ניתן לראות כי זמן התגובה של הכונן הינו 17.7 מילי שניות, שזה לא מדהים אבל סביר בהחלט. את השימוש ב-CPU הגבוה (10%) ניתן ליחס לחיבור ה-USB.
בדיקות פיזיות (התעללות)
על מנת שנוכל לבדוק את עמידות הכונן בכמה שיותר דרכים, בחרנו להתחיל מאלו שהכי פחות סבירות שיהרגו אותו, ולא דווקא מאלו שהכי הגיוניות. המבדק הראשון שהעברנו את הכונן הוא עמידות למים. הטבענו את הכונן בדלי של מים במשך כרבע שעה. אומנם פחות ממה שהכונן אמור לעמוד בו, אך איננו חושבים שיש טעם לבדוק את טענת היצרן לעומק (תרתי משמע). הכונן ללא ספק עמיד במים, ובהתחשב בזה שהכונן במקרה הכי גרוע יספוג השפרצות או טבילה קצרה בשלולית, מבחינתנו הוא עמיד לחלוטין בפני מים.
לאחר מכן בדקנו את עמידותו בזעזועים על ידי הפלה של הכונן כ-10 פעמים מגבהים שונים, עד לגובה של כמטר וחצי ובאורינטציות שונות. החבטה במרצפות היתה רועמת למידי ודאגנו שמא הגזמנו, למרות שההגיון אומר שאין שום סיכוי שנפילה מגובה שכזה תפגע אפילו בכונן שאינו מוקשח, הרגש טען אחרת. לאחר סריקה מלאה ב-HD Tune התברר כי הכונן, כצפוי, אינו נפגע.
אם כך, הכונן עומד בזעזועים כאשר הוא כבוי, אך מה באשר לעמידות בעת פעולה? אומנם באתר מצויין כי הוא נבדק ונמצא עמיד רק כאשר אינו בפעולה, אך על האריזה אינו מצויין זאת. את ההצהרה shockproof המשתמש הממוצע יבין כעמיד לזעזועים בכל מצב, לא כעמיד לזעזועים כאשר אינו בפעולה.
על מנת לבדוק את עמידות הכונן בעת פעולה העתקנו לכונן סרט, ניגנו אותו והתחלנו את מבחן ההפלה מחדש. לאחר 5 הפלות מגובה של 40 ס"מ לכל היותר (מאחר ואורך כבל ה-USB המסופק הוא 40 ס"מ), ניגון הסרט נשאר חלק, ונראה כי הכונן לא הושפע מכך. העברנו את הכונן סריקה מלאה בכדי לאשר, ולהפתעתנו הכונן היה תקין לחלוטין. בשלב הבא בדקנו נפילה מגובה של שולחן סטנדרטי, כלומר לא יותר מ-80 ס"מ. הכונן צלח 2 הפלות ללא כל סימני פגיעה, אך בשלישית, נשמע הצליל הכה מוכר של חלונות המודיע על ניתוק רכיב USB. בתחילה נראה כי רק כבל ה-USB התנתק, אבל לאחר חיבורו מחדש, כל נסיון לפתיחת הכונן נגמר בהצגת הודעת שגיאת I/O. מאחר והכונן אינו ניתן אף לגישה מ-HD Tune, לא יכלנו לקבוע האם ארע נזק לכונן עצמו או רק לבקר, והאם הנזק הזה נגרם מהתנתקות ה-USB או מהפגיעה בריצפה. אבל בשורה התחתונה, האם זה משנה?
חשוב לציין שכל כונן רגיל שמופל במצב עבודה ישבוק חיים, והבדיקה אינה מעידה על טיבו של הכונן של ADATA, אלא באה להדגיש נקודה עקרונית שכונן מוקשח רגיל הוא לא באמת כונן מוקשח. בשוק קיימות טכנולוגיות שמאפשרות לכוננים מכאניים להיות עמידים לזעזועים בכל מצב, אך הדבר בא על חשבון המחיר של הכוננים, שכן כוננים מוקשחים באמת עולים לא מעט.
תורידו את ה"בהחלט!" מהכותרת ומכותרת המשנה
1) זה לא באמת "בהחלט!".
2) יותר מותח להוריד את ה"בהחלט!", בגלל שהתוצאות לקורא לא צפויות. פשוט ימשוך יותר צופים.
3) גם אני הייתי רוצה להתעלל באיזה כונן שנותנים לי:D
היה צפוי
היה צפוי שהוא לא יעמוד בזעזועים שהוא פועל
זה סתם גימיק שאיזה חברה מנסה למכור
^^ לא מסכים
1. למה לא? הכונן כבר לא שמיש. הוא בהחלט מת!
2. לא מסכים, וחוץ מזה, רוב קוראי הפורום נכנסים לכל הכתבות בכל מקרה (חוץ מנושאים שממש לא מעניינים אותם ספציפית)
לא קשור:
מערכת הוספת התגובות לכתבה ממש לא אינטואטיבית או נוחה ולחלוטין מסורסת.
הייתי מצפה ליותר מהפורום הגדול בישראל בענייני מחשבים…
יש תוכניות לשפר או להחליף אותה?
לא לזה התכוון המשורר
קודם כל הכונן לדעתי עבר את כל המיבחנים בהצלחה , וכוננים בדרך כלל ניפגעים או נופלים כשה הם אינם בפעולה אלא טיול מהבית שלי לחבר ובמקרה הוא גם נפל לשלולית אז זה נס שישאר חי.
SHOCKPROOF בדרך כלל מכוון לא להשליח אותו בעת עבודה אלא אם לנדנד אותו או מכות חלשות .
גם על מזלג לא כתוב "לא להכניס לשקע חשמל."
ממש חידשתם לי…
"כוננים לא מוקשחים יכולים לספוג כוחות G עצומים כאשר אינם פועלים".
מצטער יש לי ספקות לקביעה הזאת.
שחכתם לציין שכתב האחריות לא מכסה נזק פיזי מנפילות!
לדעתי האישית, חברה שמוציאה מוצר תחת shockproof , אמורה לתת אחריות גם על נזק פיזי כתוצאה מנפילה או זעזוע.
ועובדה שהיא לא. רק מראה את ההבדל בין אמינות מוצר לשיווק.
הגזמתם לגמרי עם הבדיקה..
לדעתי הכונן עשה מעל ומעבר למצופה.
אם כבר, סביר יותר להניח שהכונן יעבור זעזועים כאשר הוא מנוייד ממקום למקום ולאו דווקא כאשר הוא מחובר למחשב ומעביר מידע.
לא רואה מצב שכנון ייפול מגובה כל כך גדול תוך כדי שהוא פעיל.
לדעתי, הבדיקה והמסקנות שלכם מאד ילדותיות במאמר הזה..
תודה
אהבתי את הביקורת, בבעלותי האישית כונן My Passport Essential של WD.
מרוצה ממנו, עיצוב ספרטני ולא נראה כמו מכונית על שלט רחוק 🙂
באמת…
אם הולכים על מה שלא כתוב על האריזה, אז המשתמש הממוצע גם לא אמור להבין שהכונן לא ישרוד דריסה של מכבש בטון… למה לא בדקתם גם את זה?
Handling Shock
שלום לכולם,
אני נוטה להאמין שהעמידות של הכונן הקשיח היא רק במצב Handling Shock/Drop (טענו בכתבה שלא רשום באיזה מצב הוא עמיד – מה שהופך את העניין לתמוה ביותר..)
בכל מקרה, זה אינו גורע מההומור שהשתלב בכתבה, ונהניתי מאוד לקרוא על מסכת ההתעללויות. הרי למי מזדמן לבדוק כונן קשיח חדש בצורה פיזית כזו או אחרת?
בקשר לסיכום – הגיע באמת הזמן שיגיעו כונני 3.0 USB לשוק ותרעיפו עלינו ביקורות.
יום נעים!
לא הוגן.
טוב, צוות HWZONE. אני שמח על הבדיקה, אבל בתור אחד שנשרפו לו המון מכשירי USB בגלל ניתוק בשעת פעולה.
אני בטוח כמעט ב100% שמה שהרג אותו הוא לא המכה אלא השריפה של המתאם USB-SATA שיש בתוך הכונן.
שווה שתבדקו את זה לפני שאתם מפרסמים. ברור שזה משנה. עדיף להשתמש בכבל USB ארוך באופן כללי. טוב, תכלס לא שאנשים צריכים כזה דבר, אבל בכל זאת..
המון טעויות
המון טעויות ובדיקה קצת חובבנית
כפי שהספיקו לומר צריך לבדוק אותו נופל לא בשעת עבודה וללא כבלים מחוברים.
דבר שני – ה USB2 ממש לא מגביל את הכונן, המהירות בפועל של הכונן נמוכה מהקצב שUSB2 נותן.
כוננים רגילים לא עומדים בכאלה נפילות
דיסק קשיח 3.5 חדש חדש, בקושי הפעלתי אותו פעם אחת, נפל לי מהיד לרצפה (ישבתי על כסא) והלך לעולמו. מבאס אבל אל תגידו שכונן רגיל עומד בנפילות כאלה.