התקנה – LGA1155
ההתקנה של קירורי ה-H100i וה-H80i הינה זהה לחלוטין. חוברת ההוראות שמסופקת עם הקירורים הייתה ברורה מאוד וההתקנה הלכה בצורה מהירה וחלקה מאוד. שאפו גדול ל-Corsair על קלות ונוחות ההתקנה.
כך מתקינים את קירורי ה-H80i וה-H100i
- מניחים את הפלטה האחורית בחלקו התחתון של הלוח
- הופכים את הלוח ומבריגים את האומים המתאימים אל הפלטה האחורית
- מצמידים לבלוק בעזרת המגנט את תושבת הקירור המתאימה למעבדי אינטל
- מניחים את הבלוק על המעבד ומהדקים את הברגים המתאימים אל האומים
- מחברים את חיבורי החשמל ללוח האם ולספק הכח
- מרכיבים אל הבלוק את כבלי המאווררים ומחברים אליהם את המאווררים
- מחברים את כבל הUSB מן הבלוק אל הפינים המתאימים בלוח
- על המחשב מתקינים את תוכנת ה-Corsair Link הזמינה באתר של Corsair
מערכת הבדיקה ומבחני הביצועים
מערכת הבחינה שלנו לקירורים כוללת:
– מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz
– לוח אם: Intel DP67BG
– כרטיס מסך: Sapphire Ultimate HD7750 Passive
– ספק כח: Thermaltake TR2 450W
מצבי הבחינה:
מאמץ – מצב בו מופעל Prime95 במצב SmallFFT אשר מעמיס את כל ליבות ונימי המעבד לפליטת חום של 80 וואט.
מאמץ מומהר- מצב בו מופעל Prime95 במצב SmallFFT אשר מעמיס את כל ליבות ונימי המעבד לפליטת חום של 140 וואט. במבצ זה מומהר המעבד לתדר של 4.5 גיגה-הרץ ובמתח של 1.42 וולט.
מבחן הביצועים הראשון הינו מבחן 80 הוואט. במבחן זה, נבחן הקירור תחת מעבד ה-i7 2600K כאשר הוא פועל בהגדרות ברירת מחדל על מאמץ מלא. הערך המוצג הוא הפרש הטמפרטורה בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורת החדר (דלתא).
מבחן הביצועים השני הינו במצב בו מעבד ה-i7 2600K מומהר לתדר של 4500 מגה-הרץ ופועל במתח גבוה משמעותית של 1.42 וולט. במצב זה, פליטת החום של המעבד נעה סביב 140 וואט. הערך המוצג הוא הפרש הטמפרטורה בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורת החדר (דלתא).
המבחן השלישי הינו מבחן הרעש. בגרף זה אנו מציגים לכם את עוצמת הרעש שנמדדה מהקירור
מיותר
לא שווה לקחת את הסיכון שאם יהיה נזילה קטנה
צריך להבין
אלקטרוניקה ונוזלים לא נועדו זה לזה
קירור מיים מתחיל ב300 שקל
שמיועד לקרר חלקים במאות שקלים ולרוב גם אלפיי שקלים
ב300 האלו עדיף לכם להשקיע במאווררים למעבד
פלוס מאווררים למארז
כל הכבוד על הכתבה !
כתבה מצויינת . אני קניתי לפני כחודשיים את קירור ה-H100i , ולא רק זה , יש לי עוד מוצרים של Corsair שנרכשו לפני , ואני מאוד מרוצה , אפילו אומר יותר מזה , אם אני הייתי צריך לכתוב כתבה על הקירורים הללו הייתי כותב את אותה הכתבה בדיוק כמו שכתב שמואל שלום , כל מה שנכתב בכתבה – רלוונטי 100% עבור הקירורים האלו ורלוונטי לגבי Corsair .
לגבי תוכנת ה-Corsair Link שתוקעת את המחשב , כמו ש-Asa Goren כתב בתגובתו , שימו לב שזה לא נכון , הבעיה היא כנראה אצלו במחשב , כי עובדה שאצלי אותה התוכנה , אותו המעבד , אותו הקירור , והתוכנה עובדת מצויין ולא תוקעת שום דבר , בקיצור תוכנה טובה ומועילה .
קירורים מעולים
לא מכיר מקרה של נזילה מכרתי המון כאלה ומשתמש באחד בעצמי (H50) כבר מעל לשנתיים.
היתרון שלו זה שהוא לא תופס מקום!
הוא גם מצויין למארז שמגיעים עם מאוורר צד (מומלץ) לא מפריע כמו קירורי אוויר שונים בגלל הגובהה 🙂
מחיר יקר אבל מוצא אמין ומצויין. ממליץ.
קירור מים
הינו התעסקות בזוטות ובשטויות, שתמורתו למערכת אפסית ושולית ביותר, תוך כדי העמדת המחשב וחומרתו בסכנה של דליפת מים ובעתיים כסף רב שירד לטמיון. ציוד חומרה מקצועי הרי לעולם לא מבצע שמוש בקירור נוזלי, וזה כידוע עולה מאות אלפי דולרים וגם מיליוני דולרים למרכיב. קירור מים התפתח במקור כגימיק נישתי לפני כעשור, ומאז שנוצרה הנישה וצרכנים ביתיים חסרי הבנה הנדסית מתאימה הולכים לא אחת לפי אופנות. אם יש מי שישלם על קירור נוזלי, אז ימצא הגורם שירצה לעשות כסף – יירים את הכפפה וימכור למבקש את המוצר.
כרגיל עוד "פינינה" מבית NEC
אם קירור מים זה דבר כל כך מטומטם ומפגר אז למה קירורי המים עדיפים על קירורי האוויר הטובים ביותר ? למה אדם שרוצה לקחת IVB למקסימום שלו יעדיף H100 על NH-D14 ?
אתה מקשיב לעצמך ?
ל-4, בהחלט עוד פנינה
לך לחבר'ה ב-Asetek ותתחיל לצחוק עליהם, למה הם משתמשים בפתרונות קירורי מים למגוון שרתים ברחבי הגלובוס. "ציוד חומרה מקצועי הרי לעולם לא מבצע שימוש בקירור נוזל" עלק.
למגיב 4, מאיפה נפלת?
קירור נוזלי כבר לא יקר, יותר יעיל ובטח שלא מסוכן. מלבד זאת אני לא יודע מה הרקע שלך (ונראה שכל קשר בינו לחומרה "מקצועית" אפסי ביותר) אבל קירור נוזלי משולב בחומרה קריטית בכל התחומים כבר עשרות שנים.