שמונה ליבות עיבוד, לראשונה יחד בתדר שיא של 5GHz – החל מהחודש הבא בחנויות הנבחרות
יש חסרונות בלתי מבוטלים בשמירה על ליטוגרפיית ייצור שבבים מסויימת למשך זמן רב יחסית, בזמן שהמתחרים צועדים קדימה מדור אל דור בזריזות – אך יש גם יתרונות מסויימים לכך, כפי שממחישה לנו גם ההחלטה של אינטל להשיק את משפחת ה-Ice Lake ב-10 ננומטר לצד משפחת Comet Lake ב-14 ננומטר, כשכל אחת מהן מכוונת ליתרונות בולטים עבור סוג מסויים של צרכנים.
שיפור וטיוב טכנולוגיית ייצור מסויימת לאורך שנים מאפשר להגיע למיצוי מלא של הפוטנציאל ולתדרי עבודה יציבים גבוהים במיוחד – וזה משהו שאינטל מתכננת לקחת אל הקצה עם דגם ה-Core i9-9900KS שלה, שיהיה המעבד המתומן הראשון אי-פעם שמסוגל להביא את כל ליבות העיבוד שלו לתדר של 5GHz בו זמנית היישר מהקופסה, בניגוד להצהרה על תדרים מירביים של 5GHz ואף יותר בשימוש בליבה בודדת או בזוג ליבות ושימוש בתדרים נמוכים משמעותית כאשר כל הליבות עובדות בשיאן.
מעבד ה-Core i9-9900KS הוצג לעולם לראשונה בתערוכת Computex בחודש יוני, בתור השיא ההנדסי (האחרון בהחלט?) של תהליך הייצור של החברה ב-14 ננומטר שעבר ארבעה גלגולים שונים במסגרת זמינותו להמונים לאורך השנים – שמונה ליבות פיזיות עם תמיכה בטכנולוגיית HyperThreading, פועלות בתדר בסיס של 4GHz ובתדר טורבו מירבי של 5GHz, הן עבור ליבה בודדת והן עבור כל שמונת הליבות גם יחד, בשילוב עם ליבת UHD Graphics 630 המוכרת ובקר זכרונות DDR4 כפול ערוצים בתדר בסיס של 2,666MHz. יש גם מכפלת תדר פתוחה כלפי מעלה לטובת אלו שמעוניינים בביצוע המהרה נוספת, כפי שמעידה האות 'K' בשם הדגם.
באינטל הכריזו כעת כי ה-9900KS יהפוך זמין לרכישה באופן רשמי במהלך חודש אוקטובר – בינתיים ללא תג מחיר מומלץ רשמי לצערנו, אם כי בהתבסס על מחיר של 488 דולר עבור דגמי ה-Core i9-9900K ו-Core i9-9900KF סביר לנחש כי ה-9900KS יחצה את רף ה-500 דולר ויאבק ישירות מול דגם 12 הליבות ממשפחת ה-Ryzen 3000 של AMD.
גם מעטפת ההספק של הדגם עדיין לא ידועה לנו, אם כי כבר הוכח במספר הזדמנויות שגם מעבדי 95 וואט מבית אינטל מסוגלים להגיע לצריכה חשמלית של כ-140 וואט במקרי קיצון, כך שהנתון הזה הופך לרלוונטי פחות ופחות בעולם האמיתי – ואם נצטרך לזרוק ניחוש נניח כי הדגם העליון החדש יוכל להציג צריכת הספק של יותר מ-150 וואט כשכל הליבות שלו יפעלו בתדר 5GHz לפרק הזמן המירבי שגוף הקירור וטמפרטורת המוצר יאפשרו.
הברקה מבית אינטל או דגם מיותר? יתכן שבעוד חודש מהיום נוכל להכריע – אך מה שבטוח הוא שאנו כבר ממתינים בקוצר רוח לגלות כיצד יתפקד דור ראשון של מעבדי 10 ננומטר מבית אינטל בשוק הביתי הנייח, אי שם במהלך השנה הבאה.
מעניין שאף פעם לא טורחים לציין שצריך להוסיף לעלות הזו גוף קירור די יקר בשביל לשמור על המעבד הזה בטמפרטורות סביות – משנה לגמרי את יחיס העלות/תועלת של המוצר.
זה לא חדש.
כבר 5 שנים שזה הולך יד ביד. _ (אבל אל דאגה, תקבלו מאורר סטוק מאינטל!)……… (פחחחח)