הדלפה טריה מציעה פירוט מלא של הדגמים והמפרטים שיביא עימוד דור מעבדי ה-Haswell העתידי של אינטל
מכירים את ה-Core i7-4770K? כדאי שתתרגלו לשם, כי בעוד כמה חודשים הדגם הזה עתיד להפוך לחלומם החדש של כל חובבי הביצועים.
תמונה עדכנית שחושף האתר vr-zone.com מזמנת לנו היכרות ראשונה עם לא פחות מ-14 דגמים שולחניים שעתידים להשתייך אל דור המעבדים השני של אינטל שיוצר בליתוגרפיה של 22 ננומטר, הלוא הוא דור ה-Haswell.
אז מה בדיוק מכינה לנו צ'יפזילה לשנת 2013? בגדול, עניינים כרגיל.
הדגם המתקדם ביותר יהיה כאמור ה-Core i7-4770K, אשר יחליף את ה-Core i7-3770K הנוכחי ויציע מפרט זהה כמעט לחלוטין – ארבע ליבות עם תמיכה ב-HyperThreading, מכפלה פתוחה, תדר בסיס של 3.5GHz ותדר טורבו של 3.9GHz, זכרון מטמון מרמה L3 בנפח 8MB ותמיכה טבעית בזכרונות במהירות של 1,600MHz.
ההבדלים המהותיים ביותר שיציע ה-4770K הם ליבה גרפית מובנית חדשה מסוג HD Graphics 4600 שתפעל בתדר מירבי של 1,250MHz (לעומת 1,150MHz לליבת ה-HD Graphics 4000 ב-3770K) ומעטפת תרמית גבוהה יותר של 84 וואט, שעשויה לרמז על השינויים שמביאה עימה הארכיטקטורה המשופרת שמתחת לפני השטח, זו שאמורה להעניק שיפור ביצועים באחוזים דו ספרתיים בעיבוד הכללי (ושיפור משמעותי עוד יותר בעיבוד הגראפי) באותו תדר עבודה לעומת הדור הנוכחי.
הדמיון לא מסתכם במעבד המוביל – למרבית המעבדים ברשימה (שמשתייכים כולם אל תת משפחות ה-Core i7 וה-Core i5 שיושקו ראשונות) יש תאום בדור ה-Ivy Bridge וניכר כי אינטל ממש לא ממהרת להחליף את הסוס המנצח שלה, לטוב ולרע.
עובדה מעניינת שראוי לציין היא שבניגוד לדור העכשווי, כל מעבדי דור ה-Haswell ברשימה מציעים ליבה גרפית מדגם זהה (HD Graphics 4600), בתדר מירבי שנע בין 1,100MHz ל-1,250MHz. קצת מוקדם לקבוע שכל המעבדים האלו אכן יציעו ליבות גרפיות זהות כמעט לחלוטין, אך על פניו נראה שמדובר בבונוס נאה וחשוב למעבדי תת משפחת ה-T החסכוניים (מעטפת תרמית של 45 וואט ו-35 וואט) שיהפוך אותם לבחירה טובה מבעבר למיני מחשבים יוקרתיים ועוצמתיים.
דור מעבדי ה-Core הרביעי יציע הרבה שינויים בקרביים, אך מעל פני השטח לא נרשמו דרמות גדולות (לעת עתה, בכל אופן) |
חרף הדמיון הגדול בין הדגמים צריך לזכור כי לצערנו, דור ה-Haswell יבוסס על תושבת LGA1150 חדשה ויגיע עם דור ערכות שבבים חדש אשר לא יציעו תאימות לאחור למוצרי ה-Ivy Bridge/Sandy Bridge. תוצר לוואי בלתי נמנע של הקידמה הטכנולוגית או גזלנות של אינטל שמגיעה כתוצאה משליטתה הבלתי מעורערת בתחום? תלוי את מי שואלים.
נחמה קטנה אחת במעבדי ה-Haswell אמורה להיות יכולות המהרה משופרות שקרובות יותר לאלה שמקבלים במעבדי ה-HEDT (ר"ת High End Desktop) – כמו למשל היכולת לשנות את תדר המכפלה הבסיסי של המעבד.
מעבדי ה-Haswell הראשונים עתידים לנחות בחנויות במהלך הרבעון השני של שנת 2013, קצת לפני מעבדי תת משפחות ה-Core i3 וה-Pentium ומעבדי ה-Ivy Bridge-E האקסטרימיים שאמורים לזכות להשקה במהלך הרבעון השלישי של השנה.
מצפים לדור ה-Haswell בדריכות? מאוכזבים מהגילויים החדשים? שתפו אותנו בתגובות!
ל-3
יש פתחים מסביב לפאנל הקדמי, המאווררים מעט שקועים פנימה, אז הדלת לא חוסמת
ביצועי קירור טובים ?
לפני שקניתי אותו הסתכלתי על באנצ'ים של הביצועי קירור, ספק אם הם אמיתיים, אבל הביצועי קירור של המארז הזה היו נמוכים בפער עצום מכל שאר המארזים במחיר שלו מבית ANTEC/CM ועוד כל מיני מארזים שאני לא מכיר. אבל בתכלס 7 מעלות הבדל בCPU יגרמו להבדל של מקסימום 0.1GHZ בסופו של דבר באוברקלוק, חסר משמעות לחלוטין אז עדיף לקחת מה ששקט ויפה …
לא הבנתי, היה קירור על הכרטיס מסך? אם כן איזה?
שאלה קצת טיפשית… לא הבנתי מהיכן נכנס האוויר למאוורר הקידמי אם הדלת מקדימה סגורה? וכמו כן
הבנתי נכון שמאחורה אין דלת?
תודה.
האוויר נכנס מהחריצים בצד
הדלת. לדעתי החוסר בלד ל HDD לא מהווה חסרון. היום זה כבר פאסה. כדאי קצת לחשוב למה לא כללו דבר כזה לפני שמחליטים שזה חסרון. מה שאני כן מסכים איתו, זה חוזק הלד אבל זה ניתן לתיקון יחסית בקלות.
הוא כבד בגלל שהוא איכותי. זה טיעון דבילי להגיד שזה הוא כבד בגלל מה שעושה אותו טוב. מי שרוצה קל, שיכין אלפייה וייקנה ליאן לי.
חריצים להובלה היו מכערים את המארז ונגד המטרה העיצובית שלו שהיא אלגנטיות ולא מארז גיימרים מגוחך.
מתאם ל USB ככל הנראה היה מייקר את המארז מעבר למחיר שגם ככה לא נמוך.
אני שם עליו גרב 🙂
הנורת לד שלו באמת ממש חזקה
אז שמתי עליה גרב, כבר חודשיים שלא הורדתי אותה חח
אי אפשר לישון עם האור הכחול הזה
ל4 ו5- תודה. ואתם יודעים לגבי דלת מאחורה? היא לא קיימת נכון?
לא מומלץ מנסיון…
רכשתי מארז דומה עם דלת קדמית ולא מרוצה
המאז לא מתאים לארץ חמה כמו שלנו המארז לא
מקרר מספיק גם אחרי התקנת מספר מאווררים נוסף מתברר שהדלת הקידמית חוסמת מעבר אויר חשוב לחלקי המחשב מנסיון…
ל-6
אתה אמיתי חבוב ?
מה הבעיה לנתק את המנורה?!
ל5 – למה שפשוט לא תנתק את הכבל של הלד מהלוח אם ?
ל- 8…
מה זה לא מתאים לארץ?? חחח! תחליף את הקירור של המעבד יא קמצן. 🙂
הקירור במארז הוא טוב
הטמפרטורות אצלי סבירות , לא שבירת שיאים , אבל זה לא המטרה שלו. המארז לא דממה ובהחלט שומעים אותו , אבל זה כבר תלוי בחומרה שיש לך בפנים.
על מה אתם מדברים?!
ביצועי הקירור שלו מצויינים לדעתי.
בדקתי את הטמפ' במנוחה באמצעות התוכנה EVEREST ואלו התוצאות:
1. לוח אם: 27
2. מעבד: 29
3. כרטיס מסך: 25
4. דיסק קשיח: 25
קניתי לפני שבוע ומרוצה מאוד
טמפרטורות נמוכות ברמה סבירה. 3 כוננים קשיחים יושבים בכלוב התחתון בזמן שהמאוור שמכוון על כרטיס המסך והמעבד דרך הכלוב העליון (שעליו יש רק SSD ומסובב 90 מעלות כדי ליצור יותר זרימת אוויר). הכוננים הקשיחים יושבים על 35-38 במנוחה ועד 48 במאמץ – לכן אוסיף מאוורר נוסף בכניסה מקדימה.
המעבד וכרטיס המסך גם הם יושבים בטמפרטורה סבירה של מתחת ל 35 במנוחה.
כמובן שכבר הספקתי לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך והמעבד והטמפרטורות נשארו בגדר המקובל. 🙂
נראה לי שהתבלבלתם בגרפים בין המאמץ לבין המנוחה?