TDK הכריזה לאחרונה על אב טיפוס לדיסק Blu-Ray פרי פיתוחה בעל עשר שכבות מידע וקיבולת של עד 320 ג'יגה-בייט
אב הטיפוס החדש מאופיין בעשר שכבות מידע, אשר כל אחת מהן בעלת קיבולת של 32 ג'יגה-בייט. את הדיסק עצמו ניתן לצרוב בעזרת לייזר כחול-סגול הפועל באורך גל של 405 ננומטר יחד עם עצמית בעלת מפתח של 0.85 – הקונפיגורציה הנפוצה ביותר כיום במירב נגני וצורבי ה-Blu-Ray. למרות זאת, אין זה מבטיח שהדיסק החדש אכן יהיה תואם לצורבי ה-Blu-Ray הנוכחיים, שכן עוצמת הלייזר הדרושה כדי לחדור מבעד ל-10 שכבות של מידע נעה בין 13 ל-28 מיקרו-וואט בהתאם למספר השכבה – דרישה שלא כל הצורבים הקיימים יוכלו לעמוד בה.
מנגד, רוב הנגנים הנפוצים כיום יוכלו לקרוא את הדיסק ביתר קלות, גם אם מדובר בשכבה הפנימית ביותר שלו, בטווח טעות מתקבל על הדעת של 4-10 אחוזים (אחוז הטעות פוחת ככל ששכבת המידע קרובה יותר אל פני השטח). ההצלחה בפיתוח אב טיפוס זה טמונה בשימוש שעשתה TDK בחומרים שונים ליצירת השכבות השונות על פני הדיסק. השכבה הראשונה עשויה סגסוגת של סיליקון ונחושת, בעוד ששאר השכבות עשויות ביסמוט על-חמצני ותחמוצת הגרמניום. על ידי שילוב ייחודי של החומרים בכל שכבה, הצליחה החברה ליצור מעברי אור הולמים לכל שכבה ושכבה ועל ידי כך לאפשר גם לנגני Blu-Ray רגילים לקרוא את המידע המצוי על הדיסק בצורה ראויה.
זהו הדיסק מרובה השכבות השלישי פרי פיתוחה של TDK מאז 2006. כזכור, כבר ב-2005 החברה פיתחה אב טיפוס המיועד לצריבת נתונים בנפח של 100 ג'יגה-בייט, ושנה לאחר מכן פיתחה דיסק בעל 6 שכבות שכל אחת מהן בעלת נפח של 33.3 ג'יגה בייט (200 ג'יגה-בייט בסה"כ). החברה הציגה את אב הטיפוס בתערכות CEATEC 2009, אשר התקיימה בתחילת החודש ביפן.
כן, וכל מדיית צריבה תעלה כמו הארד-דיסק
חחחחח נו ברור שזה יהיה יקר…
רק אנשים ממש ממש מפגרים וטיפשים למיניהם יילכו להוציא סכומי עתק על דיסקים ריקים שגם ככה תוך 5 עד 9 שנים הולכים לפח בכל מקרה , היום העתיד של איחסון המידע שייך רק לכוננים הקשיחים במיוחד לכונני SSD שנחשבים כרגע פיסגת הטכנולוגיה באיחסון , רק צריך לחכות עוד איזה שנה עד שיירדו המחירים מעט…
הבטחה דומה הייתה לDVD
הבטחה דומה הייתה לDVD וחוץ מDL לא עשו הרבה