חברת NVIDIA הצהירה שהיא זקוקה ליחידת עיבוד מרכזית (CPU) משלה על מנת ליצור מעבדים כללים (SoC) תחרותיים בתוך מספר שנים. החברה אמרה שבתוך מספר שנים היא עשויה להיכנס לשוק רכיבי ה-SoC מבוססי ארכיטקטורת x86.
חברת NVIDIA כבל החלה בפיתוח המוצר Tegra SoC (ר"ת System on a Chip, שבב המשלב בו מספר תכונות של רכיבים שונים) אשר משלב ליבה גראפית ברמת DirectX 9 ומיקרו-מעבד ARM8. למוצר זה ישנם סיכויים טובים להפוך לפופולארי בקרב מוצרי מולטימדיה הודות לכך שהוא עשיר במאפיינים ובעל צריכת חשמל נמוכה. אולם למעבד החדש קצת חסרים ביצועים, ועל מנת להיות תחרותי בשוק המחשבים הניידים האישים, הוא זקוק להם. החברה מאמינה שבעוד מספר שנים יהיה אפשרי וריאלי לשלב מיקרו-מעבדים המבוססים על ארכיטקטורת x86 אל תוך שבבי SoC כמו ה-Tegra.
חברת אינטל חתמה לאחרונה על חוזה עם יצרנית השבבים TSMC שבו היא מאשרת ל-TSMC לבנות שבבי SoC שבהם משולבים מעבדי Atom של החברה. תאורטית, NVIDIA יכולה לעבוד עם אינטל ו-TSMC בבניית שבב SoC שבו תשולב הליבה הגראפית GeForce 9400M של NVIDIA עם יחידת העיבוד Atom של אינטל.
העתיד קרוב מתמיד
בעוד מספר שנים תחדלנה מלהתקיים ערכות שבבים בעלות כרטיסי מסך מובנים, שכן ליבות גראפיות יהיו מובנות אל תוך יחידת העיבוד המרכזית. בהתחשב בעובדה זו, NVIDIA תזדקק למעבד חזק בעל ארכיטקטורת x86 על מנת להיות תחרותית ולהציג רמת ביצועים גבוהה. חברת NVIDIA מודה בכך וטוענת שהיא אכן חשבה על רכיבים שכאלו בארכיטקטורת x86.
בשונה מהחברות VIA ו-AMD, לחברת NVIDIA אין רישיון על סט הפקודות x86 שפותח במקור על ידי אינטל ולכן היא אינה יכולה להשיק מעבדי x86 באופן רישמי. למרות זאת, NVIDIA עשויה לקבל היתר על שימוש בארכיטקטורת ה-Power של חברת IBM או לייצר תוכנת אמולציה שתאפשר לה להריץ יישומי x86 על המעבד שלה. במקרה שכזה, המיקרו-מעבדים של NVIDIA לא יהיו תחרותיים מבחינת ביצועים ותמיכה.
תאורטית, NVIDIA תוכל להשיק מעבדי x86 מבלי להשיג אישור מחברת אינטל, אבל סביר להניח שמאבק משפטי עם יצרנית השבבים הגדולה בעולם לא יסתיים לטובת NVIDIA. עכשיו תורה של אינטל להגיד האם היא רוצה עוד מתחרה בשוק, או שמא על NVIDIA להמציא פתרון יצירתי משלה על מנת לעבוד עם סט הפקודות x86, ששייך במקור לאינטל.
למה זכויות יוצרים מכסה סט פקודות?
כן אני יודע שהחוק הוא כזה.
אבל אני לא בטוח שאני מבין למה זה מוצדק.
אף אחד לא גונב מאינטל את התכנון הפנימי של המעבד שלה.
מדובר בשפה מקובלת של מעבד למול התוכנה.
מישהו צריך להתחיל לעשות רפורמה עולמית בתחום זוכויות היוצרים בכלל ובתחום התוכנה בפרט.
לא ברור
לא ברור לי בדיוק מה זה X86
אבל מעניין לראות מה נוידיה תעשה
אני מת על החברה הזאת ויודע שאם הם יכנסו לתחום של המעבדים יהיו חידושים הרבה יותר מעניינים מאשר מה שאינטל מספקת
על זה נאמר אמן!
סוף סוף עוד חברת סופר פוואר נכנסת למירוץ!
דווקא סביר להניח שNVIDIAתנצח במאבק משפטי
נראה לכם הגיוני שבית המשפט יאשר לחברה אחת לקבוע את עתידו של שוק שלם ולא יאפשר תחרות? אם כן אז אתם טועים האינטרס של כולם זה שיהיה כמה שיותר מתחרות בשוק המעבדים וזה שתיהיה חברה אחת שתשלוט על רוב השוק ותקבע מי יכנס אליו ומי לא זה אינטרס רק של אינטל.
אז איך AMD מייצרת מעבדים?
במה AMD שונה מנוידיה?
גם המעבדים שלה מבוססי X86, לא?!
ל – 5
ל AMD יש הסכם היסטורי ישן שמאפשר לה ליצר מעבדים בארכיטקטורת X86.
ל – AND יש רישיון לעשות זאת…
כפי שכתוב בכתבה, ל – AMD ו – VIA יש רשיון שקיבלו מאינטל לשימוש בסט הפקודות X86.
קצת רקע למגיבים
אינטל ו AMD היו פעם שותפות לייצור מעבדים בעיקרון AMD היתה קבלנית של אינטל ביצור מעבדי ה X86 שאינטל פיתחה AMD צברה ידע ויכולות ואז התפרקה השותפות ו AMD נישארה עם רישיון שווה ערך כמו של אינטל בזכויות היצור של המעבדים ועם זה היא עובדת עד היום וזאת גם הסיבה שיש להרבה אנשים בשוק להשאיר את AMD בשטח.
מה גם שאני לא בקיא בסעיפי ההסכם ההיסטורי אבל נראה לי שלא ניתן לקנות את זכויות היצור של המעבדים האלו מAMD במידה והיא מתפרקת.
אם NVIDIA תעיז לייצר מעבדים כאלה שתומכים בצורה חומרתית בטכנולוגית ה X86 ללא רישיון מאת אינטל שהיא היחידה שיכולה להקנות רישיון כזה אז היא חשופה לתביעה משפטית מאוד גדולה מצד אינטל ושום בית משפט לא יוכל לעזור לNVIDIA כי זה לא כמו פטנט שהתוקף המקסימלי שלו הוא 20 שנה זאת בעלות על טכנולוגיה כמו סימן רשום אין לזה תאריך תפוגה.