מבט מקרוב
במבט ראשון על שני גופי הקירור ניתן להבחין בכך ששניהם מכילים מאוורר 60 מ"מ, ובנויים בצורה טרפזית, כאשר האוויר נדחף מלמעלה כלפי מטה. משקל שני הגופים אינו גדול ביחס לגודלם הפיזי, ועומד על כ-300 גרם. למעשה, אנו הופתענו ממשקלו הנמוך של גוף הקירור – במיוחד בהשוואה לגוף הקירור העצום המורכב על כרטיסי ה-Radeon X1900 של ATI – ותהינו כיצד יוכל גוף קירור קטן כל כך לעמוד מול הענק שבנו מהנדסי ATI.
העיצוב של שני גופי הקירור הוא חדשני ויוצא דופן, בהתאם לגישת החברה לחדש בכל נושא הקירור פעם אחר פעם. על צידו הקדמי של גוף הקירור ניתן לראות את לוגו החברה וכמובן את שם המוצר. הפעם, שלא כמו בגופי הקירור הקודמים של החברה, בחרה AC להשתמש בפלסטיק שחור ולא שקוף, כאשר לדעתנו דווקא פלסטיק שקוף היה עושה עם ה-Accelero יותר צדק ומציג לראווה את המבנה הפנימי הייחודי שלו.
כאשר נהפוך את גוף הקירור, נגלה כי צידו השני עשוי ברובו מאלומיניום ורק במרכזו מצוי בסיס נחושת היוצר מגע עם הליבה. ב-AC הגדילו לעשות ומרחו מבעוד מועד את המשחה התרמית על הבסיס (בנקודת המגע עם הליבה), וכדי שהמשחה לא תפגע בזמן ההובלה, הבסיס מכוסה בפלסטיק שקוף וקשיח. מכיוון שלוח הפלסטיק מודבק חזק מאוד אל ליבת הנחושת (כדי ליצור הגנה מעולה למשחה ולמשטח המגע), כאשר תגיעו לרגע האמת ותצטרכו להסיר אותו, תדרשו להפעיל לא מעט כח.
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
לאחר שהבטנו קצת על גופי הקירור, החלטנו לפרק אותם ולגלות מה מחכה לנו בפנים. יש לציין כי פירוק גוף הקירור אינו נדרש לצורך התקנתו, אך אנו ראינו בכך צורך כדי להמחיש טוב יותר את אופן פעולתו.
בראש ובראשונה, הפרט הבולט ביותר אליו שמנו לב הוא הכמות הרבה של סנפירי האלומיניום בתוך גוף הקירור, וצורתם המקבילה והמדויקת שנועדה לסייע לזרימת אוויר אופטימאלית.
כפי שניתן לראות, גוף הקירור מורכב ברובו מאלומיניום ולכן משקלו קל יחסית, כאשר לאורכו מתוחים שלושת ה-HeatPipes המעבירים את החום מהליבה אל צדי גוף הקירור – ולמעשה מאפשרים פיזור אחיד של החום על גבי סנפירי האלומיניום, ועקב כך קירור אחיד ויעיל יותר באמצעות המאוורר.
חשוב לציין ששני הדגמים הם בעלי מבנה פנימי זהה וההבדלים באים לידי ביטוי אך ורק במיקום הברגים המשמשים לעיגון גוף הקירור לכרטיס המסך.
![]() | ![]() |
המאוורר שכללה AC בגוף קירור זה אינו מאוורר פשוט כלל וכלל; זהו מאוורר FDB (ר"ת Fluid Dynamic Bearing) המאפשר פעולה שקטה יותר של המאוורר, ותוחלת חיים ארוכה יותר. מידע נוסף אודות הטכנולוגיה תוכלו לקרוא באתר הבית של החברה. שימו לב כי המאוורר שואב את האוויר החם מגוף הקירור ופולט אותו אל תוך פנים המארז, בניגוד לגופי הקירור המסיביים של nVIDIA ו-ATI, אשר פולטים את האוויר החם אל מחוץ למארז.
![]() | ![]() |