כאשר יוצא לשוק החומרה רכיב חדש, ביקורות על הרכיב הזה צצות ברחבי הרשת כמו פטריות לאחר הגשם – בוחנים אותו מכל צד וכיוון, מבצעים אינספור מבחני ביצועים (תלוי ברכיב כמובן) וכמובן שחווים עליו דעה, שמשתנה מביקורת לביקורת.
הרכיבים הפופולריים ביותר שצצים בשוק הם מעבדים, כרטיסי מסך ולוחות אם – ואיזו דרך טובה יותר יש להכין ביקורת על אחד מרכיבים אלו אם לא על ידי הרצת מבחני ביצועים מרובים כדי לקבוע האם הרכיב המדובר אכן חזק כפי שפורסם והאם הוא מהווה קניה כדאית?
אך לצערנו, מבחני הביצועים הפופולריים (דוגמת 3DMark 2001) מציגים בדרך כלל רק חלק קטן מהתמונה ועלולים להטעות את הקורא הבלתי מיומן, במיוחד כאשר הוא "מופצץ" במספרים שונים מכל הכיוונים, כפי שביקורות שונות נוטות לעשות – ללא לספק הסבר נאות על מבחן הביצועים ועל מטרותיו.
ההתייחסות עד כה היא לכרטיסי מסך בלבד, אך הדבר תקף גם לגבי מעבדים ולוחות אם, שנבדקים לעתים במשחקים ברזולוציה גבוהה, דבר שגוי מיסודו היות וברזולוציות גבוהות, רוב העומס נופל על כרטיס המסך ולא על המעבד.
האתר Viper Lair החליט לשים קץ לבלבול החוגג מסביב למבחני הביצועים ופרסם מאמר בן שלושה עמודים המפרט את השיקולים שעומדים מאחורי בחירתו של כל מבחן ביצועים וכן מעניק רשימה נכבדה של מבחני ביצועים שונים שיבחנו את הרכיבים השונים במחשב שלכם ביעילות ובאובייקטיביות.
בנצ'מרקים – מה הם באמת מראים?
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך