מה בקופסה
הנתב מגיע בקופסה ג'נרית של משפחת ה-2110 שהצבעים השולטים בה הם לבן ואדום. תכונות הנתבים במשפחה מפורטות על הקופסה בלא פחות מ-14 שפות אירופאיות. על מנת לדעת איזה נתב כלול בקופסה, מודבקת עליה מדבקה גדולה הכוללת את הפרטים הספציפיים של הנתב הארוז בה – דגם, מספר סידורי, גרסת הקושחה המותקנת, גרסת דיסק ההתקנה וסוג ספק הכוח.
הרכיבים ארוזים בקופסה בצורה מעולה. הם מונחים בה באופן שלכל רכיב יש הגנה מקסימאלית וניכר שהושקעה באריזה מחשבה רבה. כיסוי הקרטון של הנתב משמש כשבלונה למיקום קדיחת החורים המאפשרים תלית הנתב על הקיר.
הקופסה מכילה את המרכיבים הבאים:
- הנתב עצמו. הצבע השולט בנתב הוא לבן והוא מגיע עטוף כולו בניילון נצמד. לנתב יש מבנה טרפזי ובנוסף, הוא עמוק יותר בחלקו התחתון מאשר בחלקו העליון. שימו לב שחיבורי האנטנות של הנתב מגיעים מכוסים בכובעי פלסטיק לבנים המגוננים עליהם. בחזית הנתב מוטבע הדגם של הנתב ומצד ימין נמצאות כל נוריות הבקרה. מדובר בנתב בגודל סטנדרטי — כ-21 ס"מ רוחב, כ-14 ס"מ גובה (לא כולל האנטנות שמוסיפות לגובהו עוד 14 ס"מ) וכ-3 ס"מ עומק.
- 3 אנטנות גמישות. המחבר של כל האנטנות הוא בפורמט סטנדרטי של RP-SMA. אלה הן אנטנות סטנדרטיות בשבח של 3dBM בצבע לבן. הבחירה של DrayTek למקם אותן בחלק העליון של הנתב היא מצוינת, היא משפרת את יכולת הקליטה והשידור ומאפשרת את הטייתן לכל הצדדים.
- ספק כוח מיוצב. הספק נותן מתח של 12V בזרם של 1A.
- מדריך התקנה מקוצר באנגלית. מדריך המשתמש המלא של הנתב נמצא על התקליטור או באתר האינטרנט של החברה (ניתן למצוא קישורים למדריכים אלה בסוף הביקורת).
- תקליטור המכיל גרסאות אלקטרוניות של מדריך ההתקנה המקוצר ומדריך המשתמש המלא. בנוסף כלולות בו מספר תוכנות עזר עליהן נדבר בהמשך.
- בסיס בצבע לבן המאפשר להניח את הנתב של שולחן או משטח ישר.
- 3 ברגים ושלושה מיתדים ("דיבלים") המאפשרים לחבר את הנתב לקיר. כאמור לעיל, כיסוי הקרטון של התא בו מונח הנתב בקופסה, משמש כשבלונה למיקום קדיחת החורים.
- כבל רשת כחול באורך של כ-3 מטר לחיבור הנתב למודם.
מבנה פנימי
על מנת לפרק את הנתב, יש לפתוח 4 בורגי פיליפס הנמצאים בגב הנתב. אחרי פתיחת הברגים יש להפריד את שני חלקי הפלסטיק המכסים את הנתב. כדאי לשים לב שהחלק התחתון והבסיס של הנתב מחוררים לצורכי אוורור ושבעת פירוק הנתב, הבסיס מתפרק מגוף הנתב.
התמונה, המציגה את המבנה הפנימי של הנתב, צולמה ללא הבסיס. בהמשך מצורף צילום מפורט הרבה יותר בו הופרד כרטיס האלחוטי מתושבת ה-Mini PCI שלו והוסרו הכיסויים התרמיים של הרכיבים העיקריים.
הנתב כולל לוח ראשי, שעליו מולחמים כל רכיבי הנתב, ומכרטיס אלחוטי המחובר אליו בממשק Mini_PCI. על הלוח ניתן להבחין במרכיבים העיקריים הבאים:
- בצד הימני של הנתב ניתן להבחין ב-12 נוריות ה-LED של הנתב. מלמעלה למטה:
- נורית ACT המהבהבת אחת לשנייה כאשר הנתב פועל באופן תקין.
- נורית WLAN המציינת שהחיבור האלחוטי פעיל. בעת העברת מידע נורית זו מהבהבת.
- נורית WAN המציינת שהחיבור אל האינטרנט פעיל. בעת העברת מידע נורית זו מהבהבת.
- 4 חיבורי ה-LAN — נורה לכל חיבור. הנורית מהבהבת בירוק ב-100Mbps ובכתום ב-10Mbps.
- נורית USB הדולקת כאשר מחובר התקן USB לנתב. בעת העברת מידע בפורט ה-USB נורית זו מהבהבת.
- נורית VPN הדולקת כאשר חיבור ה-VPN פעיל.
- נורית QOS הדולקת כאשר מנגנון ה-QOS של הנתב פעיל.
- נורית DOS הדולקת כאשר מנגנון ה-DOS של הנתב פעיל. כאשר מתגלה מתקפת DOS היא מהבהבת.
- נורית WPS כאשר מנגנון ה-WPS בנתב פעיל. בעת איתור התקן אלחוטי נורית זו מהבהבת.
- מתחת לכל 12 הנוריות ניתן להבחין במפסק ה-QSS שאליו צמודה עוד נורית. לחיצה על מפסק זה מפעילה את מנגנון ה-WPS (ר"ת WiFi Protected Setup) של הנתב. מנגנון זה מאפשר לחבר לנתב התקן אלחוטי באופן אוטומטי, כל זאת מבלי שהמשתמש יצטרך להגדיר בעצמו את פרמטרי הרשת והאבטחה.
- בחלק העליון של הנתב ניתן להבחין בשלושת חיבורי האנטנה.
- בצד השמאלי של הנתב ניתן להבחין בחיבורים הבאים (מלמעלה למטה) — כפתור לכיבוי השידור האלחוטי, חיבור WAN למודם, 4 כניסות LAN (התומכות ב-10Mbps או 100Mbps), כניסת USB לדיסק קשיח, מדפסת או מודם סלולרי.
- בחלק התחתון של הנתב ניתן להבחין (מימין לשמאל) במפסק כיבוי והדלקה גדול בצבע אדום, חיבור לספק הכוח ומעט שמאלה יותר בכפתור ה-RESET של הנתב.
- הרכיב העיקרי עליו מתבסס הנתב הוא ה-PSB50712 של חברת Infineon המכונה Danube-S. הוא ממוקם במרכז הלוח מתחת לאנטנה האמצעית. מדובר ב-IAD (כלומר Integrated Access Device) הפועל במהירות של 333Mhz. רכיב זה מספק את עיקר הפונקציונאליות של הנתב.
- משמאלו ניתן למצוא את הרכיב ADM6996M, אף הוא של חברת Infineon. רכיב זה מנהל את חמשת הפורטים (ה-WAN וארבעת ה-LAN) של הנתב.
- ה-6M16CS של חברת Nanya, הצמוד לחיבור ה-Mini PCI של הרכיב האלחוטי, הוא רכיב ה-RAM של הנתב. מדובר ברכיב בנפח 32MB המשמש בעיקר לשמירת טבלאות הניתוב. רכיב בנפח שכזה מבטיח יציבות גבוהה גם כאשר מספר הקשרים (connections) גבוה.
- ה-Flash Memory, המכיל את הקושחה של הנתב, מבוסס על הרכיב M29W640F של חברת ST. זהו זיכרון בנפח של 8MB המאפשר טעינת קושחה משמעותית. נפח הקושחה העדכנית ביותר לנתב זה (3.3.2.3) הוא קצת פחות מ-4.4MB.
- מצד שמאל ובצמוד ליציאות ה-LAN וה-WAN ניתן להבחין בשני רכיבים, אחד גדול ואחד קטן, של חברת MingTek. אלה הם המקמ"שים (מקלט/משדר) של הפורטים.
לצורך החיבור האלחוטי הנתב מתבסס על כרטיס אלחוטי בממשק Mini PCI של חברת Alpha. חברת Alpha הטיוואנית היא אחת מיצרניות ה-OEM הגדולות בעולם לרכיבי רשת. הכרטיס המותקן בנתב זה, מדגם WMP-N07, מבוסס על הרכיב RT2860 של חברת Ralink. זהו רכיב ותיק הפועל בתצורת 2X3 (כלומר שתי אנטנות שידור ו-3 אנטנות קליטה). גם הכרטיס עצמו אינו מן הצעירים והחל את חייו המסחריים בשנת 2007. האנטנות מתחברות לכרטיס הרשת האלחוטי בחיבורי U.FL זעירים.
לביא – ביקורת מקיפה
מי יתן ונזכה לראות עוד ביקורות כאלו בקרוב.
סקירה מצוינת
כמו כול הסקירות שלך ,מצוין,ומהנה לקריאה
1000 שקל ולא תומך בGIGA
WTF
מעולה כרגיל
ל-3-צודק. אבל יש לו תוספות
כפי שהבנתי שלביתיים אין:כמו vpn , חסימת תוכן , הגבלות למינהם …
5.
חסימת תוכן יש גם בנתבים ביתיים , אצלי ב
NETGEAR DG834NU אפשר לחסום תוכן לפי מילים מסוימות שאני מקליד בנתב .
DIR-655 מהיר יותר תומך
ב swithc-G ו G לכיוון האינטרנט. בעל תכונות רבות ועולה פחות !!!
WTR610N בלי לחשוב פעמיים
במידה ומדובר בסכומים כאלה …
ל-8-זה בכלל לא אותו מוצר
.9
תסביר למה אתה מתכוון ,
אני לא רואה שום פרמטר שבו הראוטר הנל טוב הWRT610N …
10
VPN , סינון תוכן ברמת האפליקציה(לא URL !!), יכולות אבטחה נוספות וכו'…