ההשקה הראשונית השאירה אותנו עם הרבה מידע חדש וגם הרבה סימני שאלה, אשר מתחילים להתבהר אט-אט בימים אלה
אירוע ההשקה של דגמי ה-GeForce RTX היה ארוך ועמוס מאוד, ועם זאת איכשהו השאיר אותנו עם די הרבה פערי מידע חשובים – אודות היכולות הגראפיות החדשניות והשפעתן על הביצועים, שיפור הביצועים היחסי לעומת הדור הקודם, תדרי העבודה הצפויים לנו ועוד.
לשמחתנו, פודקאסט האתר HotHardware שאירח לשיחה את טום פטרסן, אחת הדמויות הטכניות הבולטות ב-NVIDIA, מסייע כעת להשלים חלק מהמידע שנדחק הצידה.
כשנשאל אודות הביצועים הצפויים לנו בכרטיס ה-GeForce RTX 2080, מבלי לכלול יכולות חומרתיות ייעודיות של עקיבת קרניים, פטרסן העריך כי נוכל לראות שיפור של בין 35 ל-45 אחוזים בביצועים בהשוואה ל-GeForce GTX 1080 בגיימינג ברזולוציות גבוהות ובשילוב מעבדים מתקדמים מספיק שאינם גורמים לצוואר בקבוק כלשהו לשאר המערכת. מדובר בזינוק גדול יותר מזה שראינו בין דורות כרטיסי מסך בעבר, אם כי ראוי לזכור שגם ההתייקרות היחסית בדור הנוכחי היא גדולה יותר ממה שהתרגלנו לראות בעבר, כך שההפרשים הללו הם בהחלט הגיוניים.
ומה באשר להצהרה של מנכ"ל NVIDIA על ביצועים של ה-RTX 2080 שיהיו עדיפים מאלו של ה-GTX 1080 Ti? פטרסן לא היה מוכן להתחייב לכך באופן מלא, אך העריך כי יתכן שזה יהיה המצב לפחות בחלק מהמקרים והיישומים. מספיק טוב עבור רמות מחירים ששונות נכון לעכשיו בעשרות אחוזים בין הדגמים? ממש לא בטוח.
מה שיוכל להוות את הג׳וקר של דור ה-Turing בכל הנוגע לביצועים הוא פוטנציאל ההמהרה הקיים, כאשר נראה כי אפילו תדר פעולה מירבי מפליא של 2.1GHz אינו מהווה מילה גסה (ככל הנראה עבור ה-RTX 2080, שמראש מציע תדר פעולה גבוה יותר מה-RTX 2080 Ti) בגרסאות ה-Founder's Edition של NVIDIA – וזה משהו שיוכל לבוא לידי ביטוי בתוספת של 20 אחוזים ואולי גם יותר לביצועים, לפחות על הנייר. אין התחייבות ליכולות של כרטיסים גראפיים מיצרניות שותפות של NVIDIA, כמובן, אבל אנחנו רוצים להאמין שגם שם נראה ביצועים דומים, ואולי אפילו טובים יותר אם להפגין אופטימיות גבוהה, בחלק מהדגמים.
חדשות קצת מאכזבות, כך נראה, קיבלנו בגזרת חיבור ה-NVLink החדשני שיחליף את ה-SLI. מעבר לעובדה שלא יהיה זמין ב-GeForce RTX 2070 ובדגמי ביניים עתידיים אלא רק בדגמי הדגל היקרים ביותר, פטרסן התקשה להאמין כי טכנולוגיה זו תעלים לגמרי את תופעת המיקרו-גמגומים הידועה לשמצה במצב בו כל כרטיס אחראי על עיבוד של פריים בודד לסירוגין – רוחב הפס מוגדל ללא ספק יוכל לשפר את הביצועים ולקרב אותנו להכפלה של קצב התצוגה ביחס לעיבוד בכרטיס יחיד, אך יידרשו טכנולוגיות חדשות ומימוש שלהן בידי המפתחים בכדי לנצל את מלוא היכולות של NVLink, וזה יקרה רק בהדרגה בעתיד, ולא מיידית וכבר עכשיו.
לקינוח, קיבלנו עוד קצת מידע על טכנולוגיית ה-DLSS, שעשויה להחליף את שיטות ה-Anti-Aliasing המוכרות לנו כיום מבלי להתפשר על האיכות ומבלי להשפיע על הביצועים כלל תודות לפעולה בהתבסס על ליבות הטנזור בצורה בלעדית. פטרסן הסביר כי מפתחות גדולות שישתפו פעולה עם NVIDIA יוכלו ליצור אלגוריתמים ייעודיים משלהן שיתבססו על יחידות הטנזור ועל DLSS, לקבלת התוצאה המדוייקת שמתאימה להם – בעוד שיוצרי משחקים צנועים יותר יוכלו להיעזר בשירותי המחשוב של NVIDIA עצמה בכדי לקבל אלגוריתמיקה מוכנה תומכת DLSS (ר"ת Deep Learning Super Sampling) למימוש ביצירות שלהם. בכל אופן, ברור למדי כי יכולת זו תהיה שמורה לכותרים שיפותחו בשיתוף פעולה עם מפתחת השבבים הירוקה בלבד.
מקור התמונה: legitreviews.com
NVLINK זה כבר ממש לא SLI.
זו תקשורת בין הכרטיסים במהירות עצומה ממש אוקיי.
בשימושים ל-AI למשל ההתייחסות מצד המתכנת לארבעה שמונה ואפילו 16 כרטיסים היא כאל GPU אחד ענק!
אז עשו נכון שנתנו לזה מיתוג מחדש.
זה אומר ש 2070 ומטה לא יהיו רלוונטים "לחוות AI" אם יש דבר כזה, סתם מונח שזרקתי. לא יודע אם יש לזה אפילו משמעות פרקטית.
אמרת נכון.
הבעיה על כרטיס כזה תוכל לגדול עד גודל מסויים וזהו.
תראה…אפשר לבנות חווה כזו ולאמן מודל באופן מקבילי וגם עושים כך כיום.
אבל העובדה היא שהשוק הולך בדיוק בכוון ההפוך ושואפים לאחד את כל משאבי ה-GPUים במערכת ובאמצעות NVLINK בעצם להתייחס אל כולם כאל GPU אחד ענק ולבנות על כולו רשת ניורונים אחת גדולה.
גגלו מערכות DGX ושות'