סיכום
בביקורת זו בדקנו את הניצן הראשון של AMD-ATi, כחברה משותפת, לשוק הביניים הנמוך, וללא כל ספק ניכר ששתי החברות למדו לקח מן הטעויות שביצעו בעבר. אמנם לקח לכרטיס זה זמן רב להגיע לשוק, אבל בניגוד להשקת כרטיס ה-HD 2900 בקיץ, בה נתקלנו בבעיות שונות ומשונות, היום ניצב בפנינו כרטיס "אפוי כהלכה" הנלחם ישירות ב-8500GT של NVIDIA.
כעת נסכם את היתרונות והחסרונות של הכרטיס ונתחיל דווקא בפן החיובי, מכיוון שיתרונותיו בהחלט רבים. את היתרון הבולט והמשמעותי ביותר של הכרטיס ניתן למצוא במבחני הביצועים, בהם הוא מציג ביצועים עדיפים במידה ניכרת על פני יריבו. למעשה, גם במבחנים בהם נעשה שימוש בפילטרים, בהם הכרטיס סבל מביצועים ירודים למדי, הוא שמר על מקומו אל מול ה-8500GT ואילו בפעמים הבודדות בהן הצליח הכרטיס של NVIDIA להתרומם מעליו, הפער היה קטן למדי.
יתרון נוסף שיש לכרטיס של ASUS על פני יריביו הוא גוף הקירור, שעושה עבודה טובה מאוד והשאיר את הטמפרטורה נמוכה לאורך כל המבחנים (42 מעלות במנוחה ו-56 מעלות במאמץ). גם תחת אוברקלוק גוף הקירור עשה עבודה מצוינת, ועזר ל-HD 2600Pro להראות לנו שהוא מסוגל לעבוד בתדרים גבוהים משמעותית מתדרי ברירת המחדל.
היתרון האחרון שיש לכרטיס לא מתבטא במאפייניו הטכניים, אלא במחירו. כפי שציינו בהקדמה, מחיר הכרטיס עומד כיום על כ-550 ש"ח, שהם בממוצע 50 שקלים יותר ממחירו של ה-8500GT, לכן תוספת המחיר בהחלט משתלמת כאשר מתחשבים בתוספת הביצועים שניתן לקבל בתמורה.
מנגד, החסרון הבולט (והיחידי, למעשה) של ה-HD 2600Pro הוא נפילת הביצועים בעת השימוש בפילטרים. נציין שחיסרון זה אינו ספציפי לכרטיס של ASUS אלא טבוע בארכיטקטורת הליבה עצמה, לכן הוא קיים בכל כרטיסי ה-HD 2600Pro באשר הם.
לאור יתרונות הביצועי, הקירור והאוברקלוק לא נותר לנו אלא להמליץ בחום על ה-HD 2600Pro, אשר מציג יחס ביצועים עלות/מעולה ומהווה את אחד הכרטיסים המשתלמים כיום לשוק ה-Low End.