![]() |
מקצה האקסטרים היה למעשה גולת הכותרת של תחרות האוברקלוק, וסיפק לרבים מהצופים – מעבר למהירויות שעון מדהימות וביצועים חסרי תקדים – הצצה ראשונה לעולם האוברקלוק המקצועי, בו טמפרטורה של 0 מעלות נחשבת לגבוהה ובלתי נסבלת לחלוטין.
במקצה זה הצליחו אליאור וכרים לסחוט את המירב מהמערכות שלהם, באמצעות קירור קיצוני אשר הביא את המעבדים לטמפרטורות נמוכות במיוחד.
אליאור, אשר זכה במקום הראשון במקצה זה, השתמש במערכת קירור גז מתוצרת עצמית אשר שמרה את המעבד בטפרטורה 'קרירה' של כמינוס 45 מעלות צלסיוס. בתנאים אלו, הצליח אליאור להביא את המעבד שלו (E8400) למהירות מדהימה של 5269MHz ולהשיג תוצאה SuperPi מדהימה לא פחות, של 8.844 שניות, התוצאה הטובה ביותר שהושגה במסגרת התחרות.
כרים, לעומת זאת, בחר בקירור באמצעות קרח יבש – חומר אשר הביא את המערכת שלו לטמפרטורה נמוכה עוד יותר מזו של אליאור, של כמינוס 80 מעלות צלסיוס. כרים הצליח להביא את המעבד שלו (E8500) למהירות מרשימה ביותר של כ-5GHz ותוצאת SuperPi של 9.2 שניות, והסתפק במקום השני המכובד במקצה האקסטרים.
![]() | ![]() |
אם כבר בקירור קיצוני עסקינן, הרי שזהו המקום לספר מעט אודות הדגמת הקירור באמצעות חנקן נוזלי אשר נערכה על ידי טל כץ (הידוע בכינויו xVertigo בפורומים שלנו). סוג קירור זה נחשב לקיצוני ביותר ונמצא בשימוש רק באירועים "מיוחדים" – תערוכות מחשבים וטכנולוגיה בינלאומיות, תחרויות אוברקלוק ונסיונות לשבירת שיאים. הסיבה לכך היא שחנקן נוזלי הינו חומר המתאדה בטמפרטורה של מינוס 190 מעלות צלסיוס ומעלה, כך שבעוד שהוא מסוגל להוריד מעבד לטמפרטורה של יותר מ-100 מעלות מתחת לאפס, קצב ההתאדות המהיר שלו בטמפרטורת החדר מחייב הוספת חנקן באופן מתמשך למערכת כדי לשמר את הטמפרטורה, מה שהופך שיטת קירור זו לבלתי שימושית לטווח ארוך אלא רק באופן חד פעמי – כגון תחרות האוברקלוק שלנו.
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
המקצה האחרון, אך "הפרקטי" ביותר היה אחוז שיפור הביצועים הגדול ביותר. במקום הראשון במקצה זה זכה גיל סימקוביץ' אשר הצליח להביא את מעבד ה-E2140 שלו (מהירות בסיס 1.6GHz) למהירות של 3400MHz – שיפור של 112% במהירות המעבד!
במקום השני זכה יוסי שוחט, אשר הביא את אותו מעבד למהירות של 3288MHz – שיפור של למעלה מ-100% גם כן.
את המקום השלישי קטף יניב סוסנר, אשר המהיר את מעבד ה-E6400 (מהירות בסיס 2.13GHz) לתדר של 4GHz, ובכך השיג שיפור של כ-90% במהירות המעבד.
![]() |
אין כל ספק שהאירוע היה הצלחה אדירה והוכחה לכך שלא רק שתחום האוברקלוק בישראל חי ובועט, הוא אפילו די פופולרי, אם לשפוט לפי כמות האנשים שהגיעו לאירוע, שבהחלט עלתה על כל הציפיות. כאן גם המקום להודות ליובל יריב, מנהל חנות 'נעה מחשבים' ולכל צוות העובדים של החנות ולחברת AMD, על הסיוע הרב, האירוח הנוח והנעים ותרומת הפרסים הרבים שחולקו לזוכים, שערכם מסתכם בעשרות אלפי שקלים.
אחלה תחרות!
כן ירבו כאלה… למה לא היה השנה?