באחת מעשרות ההרצאות שמתרחשות בכנס IDF של אינטל בארה"ב בימים אלו דיבר גאוין סטאנלי, מהנדס בחברה, על מערכת קירור מים שהחברה מפתחת למעבדים מתוצרתה. כן, אותה החברה שלוחות האם שלה לא מאפשרים יותר מ-10% של אוברקלוק למערכת מפתחת מוצר שמיועד בעיקר לאוברקלוקרים. לאינטל אין מדיניות רשמית התומכת בכל מה שקשור לאוברקלוק, האם זה אומר שהבינו בחברה את הפוטנציאל הגלום בשוק זה?
כל אוברקלוקר מתחיל יודע כי לצורך עבודה יציבה של מערכת תחת אוברקלוק יש צורך באיוורור יעיל ורציף של חלקי המערכת. זה אומר שבמקום גוף הקירור המקורי שמקבלים עם המעבד יש צורך לשדרג לגוף קירור איכותי וטוב יותר שיפזר ביעילות את כמות החום הנפלטת מן המעבד. באותו אופן, אם מבצעים אוברקלוק לשאר רכיבי המערכת כגון, כרטיס המסך, זיכרונות ואף רכיבים שונים של לוח-האם יש לדאוג לקירור טוב שלהם.
יחד עם זאת, לגוף קירור מבוסס אוויר, טוב ככל שיהיה, יש מגבלה עצומה והיא שהוא אינו יכול להזרים קר יותר מטמפרטורת החדר (אמנם בשנים האחרונות צצו פתרונות מיוחדים, בעיקר כאלו המבוססים על TEC (אפקט פלטייה) אך הם לא הצליחו יותר מדי). לכן, הצעד הבא הוא מערכות מבוססות קירור מים, ושילובים של מים עם חומרים מונעי קיפאון וכמובן יש גם מערכות מבוססות שינוי-פאזה של חומרים שהן כבר הרבה יותר יקרות. אם כן, אחרי קירור אוויר, מערכות קירור מים הן הכי נפוצות בקרב האוברקלוקרים. חברות רבות מייצרות מערכות קירור שכאלה וניתן לרכוש אותן כך שיקררו רק את המעבד, אך גם את כרטיס המסך ורכיבים נוספים. מאחר ואינטל היא חברה אשר מתעסקת בעיקר בייצור מעבדים הם החליטו להתמקד במערכת קירור מים למעבד בלבד.
כיאה לאינטל, המוצר מיועד ליצור סדרתי, הווה אומר בכמויות של עשרות אלפים ואולי אף מעבר לכך. לפיכך, יש צורך למצוא את הדרך בה יתקבל מוצר שיהיה זול ליצור אך גם יספק ביצועים שאינם נופלים מאלו של המערכות הקיימות היום בשוק ואולי אף גבוהים מהן.
מערכת קירור מים ממוצעת מורכבת מ-4 חלקים, גוף קירור, משאבה, מצבור נוזל הקירור ורדיאטור (לרוב מקורר באופן אקטיבי על ידי מאוורר). על מנת שהמערכת תהיה גמישה החלקים מחוברים בצינורות גומי למניהם, אם כי לנוזל הקירור יש טבע להתאדות ולברוח מן המערכת בשל כך ולכן צריך את מצבור נוזל הקירור כדי לכפות על האובדן. באינטל החליטו לאחד את גוף הקירור עם המשאבה ולעשות שימוש בצינורות קשיחים ממתכת כך שהמערכת אטומה לגמרי לאפשרות של בריחת נוזל הקירור ולכן אין צורך במצבור של נוזל זה. מצד שני, זה הופכת את המערכת לחסרת גמישות לחלוטין אך באינטל טוענים שאין צורך בכך כאשר המערכת מורכבת בתוך מארז בתקן ATX (או BTX).
בחברה טוענים גם כי רמת הרעש שהמערכת יוצרת היא 39 דציבלים, ברמת רעש שכזו כדאי מאוד שהמערכת תהיה טובה מאוד. מאחר ובחברה לא ציינו מתי בכוונתם להתחיל בייצור של מערכת קירור שנצטרך להמתין להתפתחויות נוספות, למרות שעל פי שמועות כל מעבדי ה-Extreme Edition המבוססים על ליבת Conroe יגיעו עם מערכת קירור מים שכזו במקום גוף קירור האוויר המסיבי שמקובל לקבל היום.
לסקירה מקיפה ב-Hardware Secrets