לאחר שחשפה בחודש שעבר פרטים על ארכיטקטורת ה-Silverthorne, מעבד המיועד למוצרים ניידים ובעיקר ל-UMPC, אינטל משיקה רשמית את המעבדים המבוססים על ארכיטקטורה זו, ומציגה את השם החדש לפלטפורמת ה-Menlow שלה.
בראשית נציין כי פלטפורמת ה-Menlow הינה שם המכיל בתוכו מספר רכיבים מבית החברה, בראשם עומדים המעבדים בארכיטקטורת ה-Silverthorne, אליהם מצורפים ערכת השבבים (945GSE), שמכילה בין היתר את כרטיס המסך המובנה, וקישורית אלחוטית מבית החברה. כמו כן, ארכיטקטורת ה-Silverthorne פותחה מאפס, ומטרתה העיקרית ברורה למדי – מוצרים אולטרה ניידים, החל מטלפונים חכמים, מכשירי אינטרנט ניידים (MID) ועד למחשבים אולטרה ניידים (UMPC), כגון ה-Asus Eee PC.
על מנת לאפשר תמיכה בכלל נתחי השוק, ובמוצרים המגוונים בכל קטגוריה, אינטל גזרה מארכיטקטורת ה- Silverthorne ארכיטקטורה נוספת אשר שם הקוד שלה מכונה Diamondville. כאשר המעבדים המבוססים על ארכיטקטורת ה-Silverthorne יועדו לעבר מכשירי האינטרנט הניידים (Mobile Internet Devices), והמעבדים המתבססים על ליבת ה- Diamondvilleיועדו למחשבים אולטרה ניידים (UMPC).
בכדי לא לתת אפילו הזדמנות קטנה לבלבול, אינטל קראה לשני סוגי המעבדים באותו השם – Intel Atom Processor, שמהם נגזר שמה החדש של פלטפורמת ה-Menlow, שנקראת כעת – Intel Centrino Atom, שם כולל לפלטפורמת האולטרה הניידים החדשה של החברה.
מעבדי ה-Atom, שיבוססו על ליבת ה-Diamondville, יגיעו בתצורה של ליבה אחת או שתי ליבות (כפול ליבה), כאשר צריכת החשמל המקסימלית לדגם בעל הליבה היחידה עומדת על 4 וואט בלבד, בעוד צריכתו של כפול הליבה גדולה פי שניים (8 וואט). בתחילה תשיק החברה דגם העושה שימוש בליבה אחת בלבד, שמו של המעבד הוא Atom 230, המפרט הטכני די מפתיע בהתחשב בצריכת החשמל, שכן תדר העבודה שלו עומד על 1.6 ג'יגה-הרץ, תדר אפיק התקשורת (FSB) הינו 533 מגה-הרץ והוא מכיל 512 קילו בייט של זיכרון מטמון מרמה שנייה (L2).
לעומת זאת, מעבדי ה-Atom, שמבוססים על ארכיטקטורת ה-Silverthorne, יגיעו לצריכת חשמל מקסימלית העומדת על 2.5 וואט, שכן צריכת החשמל של הדגם הנחות ביותר בסדרה תהיה 0.6 וואט בלבד, אך זה יגיע ככל הנראה לתדר מקסימלי נמוך יחסית, שצפוי לעמוד על 500 מגה-הרץ, בעוד תדר העבודה של הדגם המוביל יגיע עד ל-1.8 ג'יגה-הרץ.
![]() |
המעבד החדש בהשוואה למטבע פני אמריקאי |
בגלל השימוש באותה ארכיטקטורה בסיסית, כלל מעבדי ה-Atom יתמכו באותם יכולות עיבוד, שהעיקרית מביניהם היא טכנולוגיית ה-SMT (ר"ת Simultaneous Multi Threading), שמאפשרת ייעול בכל הנוגע לביצוע ההוראות השונות, שמהוות חלק מיישום כלשהו. כמו כן, מנגנון לחיסכון באנרגיה, אשר מכבה יחידות עיבוד שונות בתוך המעבד, כאשר אין בהן צורך. בנוסף לזאת כלל המעבדים מיוצרים בליטוגרפיה של 45 ננו-מטר, ומכילים לא פחות מ-47 מליון טרנזיסטורים, מה שמעניק למעבד את מידותיו המזעריות.
אנו צפוים לראות כבר בחודשים הקרובים מוצרים המתבססים על פלטפורמת ה-Intel Centrino Atom, כאשר אינטל צופה לה הצלחה במגוון התחומים אליהם היא מיועדת, אך החברה לא שוללת את האפשרות של שיתוף המעבדים במוצרים אחרים הדורשים יכולת דומות.
השאלה היא אחרת
כמה זה רלוונטי יחסית לצריכת החשמל של, למשל, המסך של ניידים?
זאת המחליפה של סנטה רוזה? נראה עלוב.
ל2 זה לא המחליף של הסנטה רוזה
זה הדור הבא של המעבדים למחשבים האולטרה ניידים….
יש למעבדים האלו ביצועים יפים בצריכת הספק אפסי.
ל-1, התשובה היא אחרת
לא מדובר בניידים – LAPTOP אלא "באולטרה ניידים", כגון אייפונים ודומיהם.
שילוב של longhorn ו-silverlight .
איזה שמות הם ממציאים.
כמו P4 – אותה כמות טרנזיסטורים
ה P4 הראשון במהירות 1.5 גיגה היה עם אותה כמות טרנזיסטורים