הישר מכנס IDF Spring 2007 של אינטל, המתקיים בסין
אינטל השיקה היום את פלטפורמת האולטרה-ניידים החדשה שלה לשנת 2007, אשר תחליף את הפלטפורמה שמשמשת היום. כמו-כן, הציגה החברה משפחה נוספת של מוצרים אולטרה-ניידים, נוסף ל-UMPC (מחשבים אולטרה-ניידים) אשר נקראים Mobile Internet Devices (ובקיצור MID).
"אנחנו מאמינים כי בסופו של דבר מחשבי ה-UMPC יהפכו להיות בעלי יכולת להימצא בכל מקום בו-זמנית, וחיוניים למשתמש כמו הטלפונים הסלולריים", כך אמר ביל מיצ'ל ממיקרוסופט במרץ 2006, בעת השקת הפרויקט המשותף של מיקרוסופט ואינטל. כשנה לאחר מכן, אין זה סוד שה-UMPC לא יצר את ההצלחה שלה קיוו בחברות, בעיקר בגלל זמן סוללה נמוך (הנובע מצריכת חשמל גבוהה) ומחירים גבוהים ולא סבירים. על כן, החליטו באינטל להשיק את ה-MID.
בעוד ששני המוצרים מבוססים על אותה פלטפורמה ההבדל ביניהם נובע במספר מישורים. ראשית, גודל המסך של ה-MID נע בין 4 ל-6 אינץ' בעוד זה של ה-UMPC נע בין 5 ל-7 אינץ'. גם בקטגוריית המשקל יש הבדל, כאשר ה-MID ישקול עד 300 גרם. לפי אינטל ה-MID צפוי להיות מתומחר כך שהוא יהיה אטרקטיבי לצרכנים, בניגוד ל-UMPC, אשר נע סביב 1000 דולרים וצפונה בארה"ב. מערכת ההפעלה של ה-MID תהיה בעיקר מבוססת לינוקס, אם כי הוא יכול לתמוך גם ב-Windows, להיפך מה-UMPC אשר מגיע בעיקר בתצורת Windows. גם ממשק המשתמש יהיה קל יותר, כאשר ב-MID הוא יהיה קליל ומפושט, והגישה אליו תהיה מיידית, כאשר ב-UMPC הממשק מבוסס כמובן Windows. – מי הוא קהל היעד של המוצר החדש? לדברי אינטל, הוא מיועד לכלל הצרכנים, זאת בעוד שה-UMPC מיועד יותר לצרכנים שהם מקצועיים ומומחים בנושאי ניידות.
הפלטפורמה החדשה נקראת בשם הקוד McCaslin והיא כוללת מעבד וערכת שבבים. ערכת השבבים היא ה-945GU Express, גרסה מיוחדת של ה-945G, והיא משולבת עם הגשר הדרומי ICH7. המעבד, בעל שם הקוד Stealey, מגיע בשתי גרסאות A100 במהירות 600MHz ו-A110 במהירות 800MHz. סביר להניח שה-A100 ישמש בעיקר ב-MID בעוד ה-A110 ישמש בעיקר ב-UMPC. מעבדים אלו מיוצרים בליטוגרפיה של 90nm, כל אחד מכיל זכרון מטמון ברמה L2 בנפח של 512KB, ה-FSB שלהם עומד על 400MHz וה-TDP שלהם עומד על 3W. לדברי אינטל, למעשה, מדובר בנגזרת של מעבדי ה-Pentium M מבוססי ליבת דותן המוצלחים, בגרסאות ULV שלהם. אין ספק כי מעבדים אלו יהוו שדרוג משמעותי לפלטפורמה הנוכחית, אשר מתבססת על מעבדי Celeron M איטיים יותר ופחות חסכוניים בצריכת החשמל שלהם. לפי אינטל, צריכת החשמל ירדה במחצית למרות שמעטפת צריכת החשמל נשארה זהה.
אחד המוצרים הראשונים אשר יתבססו על פלטפורמה זו ומיועדים להגיע במהלך השנה, הוא ה-Shift של HTC. הוא מריץ את מערכת ההפעלה ויסטה ותומך בשלל חיבורים כדוגמת 3G, בלוטות' 2.0 ו-WiFi. אין ספק שהוא יגרום ללא מעט הייפ סביבו ויהיה מעניין לראות אם הוא יגיע גם לארץ. מוצר נוסף הוא ה-MPQ1 של סמסונג, המהווה שדרוג ל-Q1, על ששל גרסאותיו, שסמסונג השיקה לפני כשנה.
במחצית הראשונה של 2008 תשיק אינטל את פלטפורמת Menlow, הדור הבא של פלטפורמת האולטרה-ניידים שלה. לב ליבה של פלטפורמה זו יהיה מעבד ה-Silverthorne אשר מיוצר בליטוגרפיה של 45nm. ערכת השבבים תשלב בתוכה הן את הגשר הצפוני והן את הגשר הדרומי והיא נושאת את שם הקוד Poulsbo. לדברי אינטל, צריכת החשמל שלה תהיה עשירית מזו של הפלטפורמה הנוכחית, המתבססת על מעבדי Cleron M וחמישית מזו של McCaslin.
"נכנסת לשוק שחקנית חדשה – אינטל"
הכתבת מקור שלכם מציינת בפסקה הראשונה שלה ש
"Just over a year ago, Microsoft and Intel announced the Origami platform would lay the foundation for Ultra-Mobile PCs (UMPCs)"
והיא לא משקרת.
פלטפורמת אוריגמי פותחה בשיתוף פעולה של מיקרוסופט ואינטל.
וכמה שזכור לי רוב היצרניות שהזכרתם גם ככה משתמשות בערכות שבבים ובמעבדים של אינטל.
וסביר להניח שזה גם ישאר ככה, ושלא נראה UMPC שמיוצר כולו ע"י אינטל.
(זה יהיה כמו מק, לא?)
לא ממש שחקנית חדשה…